Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss_strawberry

Biała sukienka na weselu, nie swoim.

Polecane posty

Gość miss_strawberry

byłam w wekend na weselu i jedno mnie zastanawiało. Kilka zaproszonych pań było ubranych na biało. tzn. dwie miały krótkie, białe sukienki a jedna też któtką ale ecri. Można tak? chyba raczej nie wypada, czy się mylę?

Gość duży nietakt

teraz juz wypada, zasady ulegly rozluźnieniu, ale wazne jest zeby nie byc total cala na bialo lub zeby suknia nie byla zbyt podobna do slubnej zeby ktos nie pomylil panny mlodej z gosciem, bo to niemile dla obu stron

Gość krysiamarysia
moja szwagierka wyobraźcie sobie tak się ubrała na nasze wesele. A miała założyć inna kieckę. I zmieniła w ostatniej chwili. Dowiedziałam się jak wysiadłam z samochodu pod usc i zrobiło mi się przykro strasznie. Ale potem olałam. W końcu to i tak był mój dzień :P

Gość pomaranczka15001009000
ja kiedyś na złość na ślub i wesele siostry męża ubrałam się na biało i byłam ładniejsza od panny młodej więc była wojna

Gość a co ja mam zrobic jesli
wszystkie moje fajne kiecki sa czarne? ( powiedzmy z kolorowym bolerkiem - i dodatkami - mozna? jak mysliscie?

jak masz czarna z dodatkami kolorowymi to wypada chociaz tak naparwde sie nie powinno bo ponoc jest jakis tam zabobon ze czarny to kolor pogrzebow w polsce

Gość vfgb
no niedlugo to srebrny, bezowy i wszystkie jasne kolory beda zabronione, bo zarezerwowane dla mlodej :o

ja mialam na weselu u kuzynki w sukience remowej z dodatkami czarnych obszyc i nikt sie nie krzywil panna mloda i tak sie odroznila byla tylko ona jedna w bieli

Gość wg mnie ok
jezeli nie wyglada sie jak panna mloda.

Gość ale macie problemy
mozna jak najbardziej. wystarcza kolorowe dodatki. Ja sama na weselu mialam sukienke ecru plus czarne buty i czarna kopertowka. I jakos nikt mi nie mial za zle.

Gość siapppjigffghfgh
jakna moim weselu jakas psitka przyjdzie w białej sukience to wyrzuce..od razu mowie...

Gość szafa_gra
bez sensu hasło, że niedługo wszystkie kolory bedą zabronione. Po pierwsze to są tylko dwa kolory(od zawsze) -biel i czerń, poza tymi kolorami są tysiace innych kolorów i odcieni i kombinacji, i dlaq mnie to mega złosliwosc, jesli ktos akurat na wesele je wybiera. A po drugie to nie jest ZABRONIONE, tylko NIE WYPADA, ale jak ktos chce byc chamski i złośliwy i ma to gdzieś to niestety świadczy o jego klasie. Chodzi mi oczywiście o te kolory w wersji total look, jak ktos ma do tego kolorowe dodatki, które nadaja charakteru , to ok!

a moja świadkowa była w pięknej sukni ecru z bladoporańczowymi różami. Długa, na halkach i wyglądała prawie jak panna młoda. I byłam z niej dumna, że tak pięknie wygląda.

ja mam sukienkę ecru, a moja teściowa kupiła sobie białą (do ziemi, z tiulową warstwą) z niewielkimi czarnymi wstawkami. i szczerze mówiąc bawi mnie to, bo to nie ja będę dziwnie wyglądać ;)

Gość miss_strawberry
szczerze mówiąc jedna dziweczyna ( żona świadka) była total w bieli buty i inne dodatki białe. a że piękna kobieta to ładniej niż panna młoda wyglądała. Choć sukienka krótka to z powodzeniem mogłaby na cywilny byc. Poza tym ona siedziała za stołem razem z państwem młodym i świadakami.

Gość szafa_gra
i tu wychodzi syndrom złosliwej partnerki świadka:P Co rusz tu na forum pojawia sie temat "A bo mój Misiu będzie śwaidkiem, co ja teraz biedna zrobię?" I własnie to robią złosliwe małpy, z zemsty, że ich Misio ma "obowiązki" i nie moze sobie z nim gruchać :P

znalazłam ten topic przypadkiem, dosyć dużo ostatnio szperam sobie na forum... Nie jest fajnie gdy gość na ślub ubierze sukienkę białą, lekko kremową, ecru - po prostu sukienkę w typie PM, obojętnie skromną czy nie. To nietakt. Bardzo duży jak dla mnie. Nigdy bym czegoś takiego PM nie wywinęła. Gdyby te osoby choć przez chwilę się zastanowiły to może też doszły by do tego wniosku. Ale na to trzeba odrobiny życzliwości co do PM po prostu. Pomijam przypadki, gdzie PM wie doskonale o tym jaką sukienkę ma świadkowa, teściowa he he, czy też inny gość płci żeńskiej i nie zrobiło jej się ani na moment przykro czy smutno. Wtedy proszę bardzo. Ale która z pań ubierając się na biało na cudzy ślub konsultuje swój wybór z PM? Raczej nie będzie to oszałamiający procent tych wszystkich osób.

Gość żyłła82
Dla mnie wszystkie kolory oprócz białego są OK - nawet wariacje ecru (byle z dodatkami) i czarny. Świadkowa zaś powinna się zdecydowanie odróżniać od młodej, fajnie jak ma barwną suknię, wtedy od razu wiadomo, która to :)

ja bym to miała szczerze w dupie czy któraś założyłaby jeszcze białą sukienkę :D z tym, że ktoś może je pomylić to już chyba szczyt przesady :D chyba widzą z kim się trzema pan młody i dalej pomyłka?:D

Piwo z sokiem... więc fajnie dla Pań które gustują w takich kolorkach na wesela, one mogą do Ciebie przyjść ubrane na biało, ale jest druga strona medalu, ta o której ja wyżej pisałam, ta z perspektywy PM której jest po prostu przykro