Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julapu

Dobry sernik

Polecane posty

Gość julapu

Witam wszystkich! Pomocy, potrzebuję dobrego przepisu na sernik, naprawdę dobry, puszysty sernik na kruchym lub innym cieście.Mam kilka przepisów, ale wychodzą twarde, gumowate, nie wiem co robię nie tak, próbowałam już z sera mielonego( w wiadereczkach) i zwykłego.Proszę o przepisy!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masajkaaa
Może wypróbuj Złotą Rosę? Mi wcześniej sernik wychodził taki sobie, dopiero jak wpadłam na ten przepis - za każdym razem mi wychodzi i każdemu smakuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość julapu
A co to jest Złota Rosa? Podaj przepis:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cukierenka
PYCHA SERNIK 1kg.sera(wiaderko lub zwykły zmielony) 40dkg cukru 0,5 kostki masła 8 jaj 3 łyżki kaszy mannej rodzynki,olejek cytrynowy,skórka pomarańczowa wg.upodobania Masło utrzeć z cukrem,dodawać po 1 żółtku,potem ser,rodzynki,olejek,skórka,na końcu ubita piana z białek i kasza. Po dodaniu białek i kaszy wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Ja piekę ten sernik na papierze bez spodu,chyba dlatego wychodzi taki puszysty,spody zabierają całą wilgoć z sernika i potem wychodzi kit. Stary przepis mojej babci,jak piekę go na święta to pierwszy znika z talerza.Pycha spróbuj i napisz czy smakował.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość julapu
Cukierenka, dzięki, na pewno zrobię na weekend i napiszę:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do cukierenki
a jak długo trzeba go piec? Bo ja początkująca jestem i chciałabym wiedzieć ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cukierenka
1.5 -2 godz.na około 250st. aż przyrumieni się,po godz. odwróć go żeby był równo upieczony po obydwu stronach,jak wystygnie ściągnij papier.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cukierenka
Możesz kupić też polewę czekoladową(gotowe do podgrzania) i na końcu popisać cały sernik(takie byle jakie zygzaki)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zaproponuje inny sernik ,może również przypadnie ci do gustu:) Sernik na herbatnikach . Składniki: 6 paczek herbatników duże 1 kg sera białego zmielony 2 budynie waniliowe 1 szklanka mleka cukier waniliowy 4 szt jajek 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny Margarynę wraz z cukrem rozgotować w rondelku. Mleko i budyń rozdrobnić w oddzielnym naczyniu. Do rondelka z margaryną i cukrem wrzucić wszystkie pozostałe składniki (ser, jajka, cukier waniliowy) - gotować. Wlać do masy budyń - potrzymać na ogniu przez chwilkę. Wlewać do tortownicy (warstwa herbatników, troszkę masy serowej i tak na przemian). Ostudzić i wstawić do lodówki. Ja robiłam dając tylko na spód i na wierzch herbatki :) sernik jest bardzo delikatny i konsystencją przypomina danio :D Naprawdę dobry i sprawdzony :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xgbSFhdtjdghm
dlaczego mi nie wychodzi serik? gumowaty, twardy, konsystencja jak żółty ser! Za dużo skrobii? budyniu? w czym jest do cholery problem?? pomocyyyy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak 250 stopni?
w szoku jestem co ty piszesz przecież ten sernik będzie spalony czarny od spodu po godzinie w takiej temp. a ty mówisz zeby trzymać dwie godziny? nie rób tego autorko bo spierd....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×