Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaskost

W dobie kryzysu...

Polecane posty

Gość adaskost

Nie uważacie, że w dobie kryzysu rząd powinien wkońcu wziąść sie za wprowadzenie kas fiskalnych na plebaniach i w prywatnych gabinetach lekarskich, u fryzjerów itd. Dlaczego w tym kraju są równi i równiejsi....

w prywatnych gabinetach lekarskich są kasy fiskalne. Przynajmniej teoretycznie powinny być

Gość adaskost
Ladaco niestety wiem...w takim a nie innym kraju przyszlo nam życ.....tylko wkurza mnie to coraz bardziej....znow drozeje paliwo..a np. takiego krusu nie ruszą...

Gość czy mozna na nim polegac
w dobie kryzysu, rzad powinien postanowic, ze wszystkie diety jakie daje poslom przeznaczy dla ludzi nie majacych pracy, domy dziecka, domy spokojnej starosci. ale to by byla piekna rzeczywistosc :)

Gość adaskost
lily chcialbym taka zobaczyc w jakimś gabinecie czy chodzby u dentysty ...ale niestety wszystko do kieszonek

Gość zamotana sytuacja
Są.. jak dla mnie po pierwsze rząd powinien odciąć się od finansowanie kościoła itp. duchowych spraw. Świat jest wolny, a polska zatrzymała się w latach 60.. do puki ktoś tego nie zrozumie nie zmienimy sytuacji w kraju. Instytucje takie jak kościoły powinny otrzymywać się same, a nie powinni płacić za wszystko podatnicy (czyli my).

Gość adaskost
to kolejny fakt nieroby biora za duzo za to nic nierobienie. A pozatym o polowe bym ograniczył ich liczbe...ale pomarzyc dobra rzecz

Gość zamotana sytuacja
czy mozna na nim polegac --- To nic nie da:) Bo i tak znajdzie się zawsze inny sposób na to aby tą kasę odzyskać:) Poza tym kryzys kryzysem.. on dopiero do nas dotrze.

No właśnie dlatego piszę, że teoretycznie... Jak kasy to tylko w prywatnych centrach medycznych , a nie pojedynczych.

Gość adaskost
do zamotana sytuacje...to wogóle chyba jest nie doruszenia ta czarna mafia....i tak jak mowiesz...kościół powinien sie finansowac sam a nie jest to wymuszone na nas obywatelach..sory ale zamiast płacic na budowę kolejnych świątyn wolalbym żeby te pieniadze poszly na wyremontowanie chodz małego odcinka drogi wszystko jedno gdzie ....

Gość zamotana sytuacja
Lily* ale tu chodzi po prostu o to żeby nie musieli rozliczać się ze skarbówką.. to i tak nie zmieni sytuacji jeśli będą kasy fiskalne.

Gość zamotana sytuacja
adaskost -- będziesz prezydentem.. ja na Ciebie głosuję bo masz zdanie takie jak ja.. Kościół nie dość że zgarnia sporą część budżetu państwa, pochodząca z naszych podatków, to dodatkowo codziennie na każdej mszy zbiera dodatkowe pieniądze. Poza tym jeżeli nie odsunie się kościoła od "dotacji" to nie odsunie się do od rządów.. a jeśli tego się nie zrobi to w kraju zawsze będziemy mieli księży, którzy maja więcej do powiedzenia niż nie jedna osoba postawiona na wyższym stanowisku.

Bo oni i tak nie zapłacą podatku. Wszystko idzie do ich kieszeni i niezłą kasę z tego mają. Dlatego sądzę, że lekarz który pracuje w szpitalu nie powinien dorabiać sobie prywatnie. Albo gabinet prywatny albo szpital. I wbrew przekonaniom lekarz w szpitalu zarabia bardzo dobrze.

Gość zamotana sytuacja
Lily* ale dlaczego nie? Jeżeli umie się sprzedać, jest dobry w tym co robi to dlaczego nie?:) W końcu poświęca swój czas, energię, aby zarobić.. on nie ma tego od tak.. poza tym aby stać się tym lekarzem również musiał się sporo napracować.. To raczej szpitale kuleją i nie potrafią zapewnić właściwej opieki.. dzięki NFZowi:/

Gość adaskost
zamotana...niestety ale prezydentem nie zostane....i macie racje kościół ma zbyt wielki wpływ na to co sie dzieje to wszystko idzie w złym kierunku... Do lili tak napewno będa przekręty ...ale to wszystko zależy tez od nas....i to nie dotyczy tylko lekarzy....ale i wspomnianego kosciola...wiadomo wplywow z tacuy nie wbija na kase....ale idziesz...placisz niewiem np. za ślub, za pogrzeb, czekasz az dadza paragon tak to powinno byc to w duzej mierze zalerzy od nas

No powinni mieć kasy i tak jest w zarządzeniu ale i tak nikt ich nie sprawdzi :D Zarobki lekarzy w szpitalu są bardzo dobre.

Gość zamotana sytuacja
Zarobki są bardzo dobre.. ale sama sytuacja szpitali nie jest zbyt kolorowa:)

A czy wiecie ze szpital, ktorz ma ponad 120 lozek MUSI zatrudniac na etacie ksiedza . I ten ksiadz zarabia 4000 brutto

Gość adaskost
lily a pokaz mi taksowkarza który nie ma kasy fiskalnej...ich niestety udu...li.. praca niebezpieczna z roznymi ludzmi obciążenia w paliwie i innych oplatach i jeszce kasy...nie rozumiem np. czemu lekezre w prywatnych gabinetach kas nie maja

No nie jest zbyt kolorowo :D Ale oszczędzają przede wszystkim nie na zarobkach tylko na zaopatrzeniu. Raz jak byłam na praktyce to kazali nam nosić rękawiczki lateksowe przez cały dzień, tylko dezynfekować.... Tragedia

Też nie rozumiem, dlaczego lekarze to w biznesie święte krowy. Normalnie jak w folwarku i każdy wie, w jakim.

Gość adaskost
ruda niewiedzialem...kolejna zalamka

No ja tez się zgadzam z tymi kasami. Tlylko ze tak to jest, że wszystko z ręki do ręki...

Gość adaskost
Tak jak pisałem są równi i równiejsi niestety i chyba sie to zmieni jak na wiejskiej nie pozostanie kamień na kamieniu

Gość zamotana sytuacja
Zmieni się.. ale na to potrzeba czasu.. my dopiero wchodzimy w kapitalizm.. Poza tym unia zapewnia nam sporą pomoc, oczywiście o ile uporamy się z wewnętrznymi problemami.