Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozwazna i nieromantyczna

jak mierzyc temperature?

Polecane posty

mam moze glupie pytanie ale nie wiem. jak mierzyc temp w pochwie? normalnym termometrem czy jakims specjalnym? ile trzymac? nie =ch mi ktos wyjasni plis

jeszcze nigdy nie mierzylam bo nie wiem jak to zrobic a chcialabym

Gość Karolina_1989
Ja normalnie wsadziłam sobie termometr do pochwy i naciągnelo mi na 37.5 tylko zastanawiam sie czy tam powinnysmy mierzyc temperature??

Gość masajkaaa
Normalnym termometrem, ja polecam elektroniczny (nie rtęciowy). Elektroniczny ma to do siebie, że jak skończy pomiar to daje sygnał dźwiękowy. No i ja mam skłonność do zbijania, więc jakby mi się w pochwie rtęć wylała, to... ;)

Gość madoonna
tym zza okna.

nie rozumiem po co glupie docinki. czy to takie dziwne ze niektore z nas nie wiedza?

w teromometrach szklanych już od dawna rtęć jest zastąpiona innym zw. chemicznym (nie pamiętam teraz dokładnie jakim) :p no ale także polecam korzystanie z termometru elektronicznego ;)

Gość Karolina_1989
masajka a normalnie kobiety przed okresem maja mniejsza temperature?? czy rowniez jest dzien w ktorym dochodzi ona do 37?? i zwyz ja mialam plamienie 2 dniowe 13 i 14 czerwiec teraz temperatura w pochwie wacha sie do 37.5 co to oznacza?? czyzby ciaze?

wlasnie interesuje mnie do czego porownywac temp . a zeby to wiedziec musze wiedziec jaka jest temp w poszczegolnych fazach cyklu:( niech ktos pomoze doswiadczony

ile trzymac termometr?

Gość Karolina_1989
nierozwana i nieromantyczna chyba sie nie dowiemy :( nic ehh bedziemy musialy same borykać sie z tym :(:(:(

Gość masajkaaa
Karolina, w którym dniu cyklu jesteś?

Gość masajkaaa
Podczas owulacji temp wzrasta, później w końcowej fazie cyklu (14 dni przed okresem) spada. Jeśli jednak po owulacji utrzymuje się na wysokim poziomie, to jest prawdopodobieństwo ciąży.

Gość pinkydinky
ja jestem w 12 dniu cyklu. temp mam 37,2. co to oznacza. nie moge nigdzie w necie znalezc odpowiedzi dotyczacych temp w poszczegolnych fazach:(

Gość masajkaaa
Oznacza to, że jesteś w fazie owulacji - wtedy temp wzrasta.

Gość Karolina_1989
masajka nie wiem w ktorym dniu zawsze miaalam dziwne okresy trwaly one albo 3 razy w miechu po 3 dni i bardziej przypominaly plamienia teraz ostatnio zabezpieczalam sie Plastrami Evra lecz przerwalam terapie.. i powiem ci ze mam wszystkie ciązowe objawy i teraz akcja z ta temperatura w sumie okres liczy mi sie od 13 czerwca do 14... i pozniej juz nic nie bylo wczesniej tez skape plamienie 3dniowe.. sama nie wiem czy to moze byc ciaza ehh :(

Gość pinkydinky
czyli teraz czas na staranka:):):) jesli po owulacji wysoka temp sie utrzyma to jest szansa na ciaze. dobrze to rozumiem?

no to torszke dziewczyny mi rozjasnilyscie. dziekuje tez nie moglam nigdzie w necie znalezc dobrych odpoweidzi na ten temat

Gość masajkaaa
Tak, przynajmniej tak było w moim przypadku i paru innych :) Co więcej, jak już wcześniej wspomniałam, taka temp utrzymuje się do 100 dni od zapłodnienia. Więc jeśli przed okresem masz wysoką temp, to jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży. I jest to bardziej miarodajne, niż "objawy ciążowe", które tak naprawdę tak szybko nie występują. Karolina, ciężko masz z tym okresem. Ja stawiałabym na owulację, ale różnie może być. Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, żeby zobaczył co i jak i ew. wyregulował cykl.

Gość Karolina_1989
Masajka cykl mial mi lekarz regulowac wlasnie tymi plastrami antykoncepcyjnymi ale mialam straszne skutki uboczne i zaprzestalam drugi ginekolog zapowiedzial ze jesli dochodzi do owulacji u mnie to widac ze tak jestem skonstruowana na takie skape okresy...chcialabym tej ciąży ale boje sie pojsc do lekarza aby nie powiedzial mi ze nie ma jej :( ale skoro mowisz ze temperatura w pochwie jest bardziej realna niz te objway towarzyszace.. :)

Gość uliluli1
temperaturę mierzymy rano przed wstaniem z lóżka -do godz.8:00...nigdy nie sugerujemy sie temp.mierzoną po poludniu !!!

Gość gość
hej dziewczyny mam pytanie czy mogłam juz miec owulacje albo czy dopiero bede miala bo temperature mierze zawsze rano o 7.15 i elektrycznym mierze i mam cos takiego chodz to jeszcze nie koniec mierzenie do okresu: 25 do29 listopada miałam okres potem tak: 5 dnia okresu miała-36.4po okresie 6-36,3 7-36,5 8-36,4 9-36,4 10-36,4 11-36,3 12-36,4 13-36,5 14-36,4 15-36,3 16-36,4 17-36,4 18-36,4 19 czyli dzis 36,5 zaznacze ze do okresu jeszcze bede mierzyla i okres mam nie regularne, pisze bo zastanawiam sie wy moze wiecie lepiej czy to normalne temperatury czy cos z nimi nie tak bo ja pierwszy raz mierze... dzieki z góry

Gość gość
Watliwosci w interpretacjach zawsze mozesz rozwiac testem albo mikroskopem owulacyjnym. Kiedy uczylam sie npr, korzystalam z Afrodyty. Nie powiem, bardzo to pomogło

Gość kasiulkaxoxo
Witam kobietki, Ja trochę z innej beczki usmiech.gif Mam do Was takie malutkie pytanie.. Staram się z mężem o dziecko i kochaliśmy się w dzień owulacji. 2dni temu powinnam dostać okres, ale jeszcze się nie zanosi jezyk.gif 5dni temu moja temperatura pod pachą wynosiła 37.2, a dziś ją zmierzyłam i wykazało mi pod pachą 38 stopni, ale natomiast w pochwie termometr pokazał 37.2.. nie wiem za bardzo jak to jest z tymi temperaturami... Jak myslicie? To może być ciąże czy taka temperatura jest normalna? Jutro pędzę po test bo nie wytrzymam smiech.gif D

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
temperatury nie mierzy sie pod pachą:) o***t pochwa albo pod jezykiem!!

Gość tamarka44
Dobrze mi się sprawuje aparat na podczerwień BabyTemp Sanity. Bałam się trochę że będzie oszukiwał na wynikach, albo że podczerwień nie będzie lokalizować obiektu ale pod tym względem wszystko jest w porządku. Trochę cena mogłaby być niższa, ale w sumie te bezdotykowe to potrafią i nawet więcej kosztować. Gwarancja na 3 lata, łatwa nawigacja.

Gość dariaj
O ile byliśmy z mężem sami to rtęciowy termometr był dla nas okej, ale jak się dziecko pojawiło to musieliśmy już kupić inny aparat. Padło na BabyTemp. To jest bezdotykowy elektroniczny model. Kosztuje sporo więcej niż analog ale też jest bez porównania wygodniejszy. Chwila moment i masz wynik na wyświetlaczu. W tym modelu jest efekt lupy, alarm dźwiękowy więc łatwo się wyniki odczytuje.

Gość ankaits
Mogę polecić niemiecki termometr Non Contact. Kupiłam niedawno, bo mi dzieci zaczęły chorować jedno po drugim. Jakoś pod koniec marca przyszły pierwsze cieplejsze dni a nagle się znowu zimno zrobiło i przeziębienie gotowe...nie lubię takiej pogody, jest bardzo fałszywa. Takim termometrem mierzy się bezdotykowo, wszystko trwa chwilę, więc przy dwójce chorych dzieci naraz to mega pomoc i ułatwienie.

Gość pati994
Sanity robi tego typu elektronikę medyczną do domowego użytku. Termometr mam ich, to jest model BabyTemp. Bezdotykowy, nieduży, poręczny, póki co bardzo fajnie mierzy. Można sprawdzić tempkę gdzie bądź – na ciele, ale też otoczenia czy przedmiotów. Mi się przydaje jak sprawdzam dziecku zupkę czy nie jest za gorąca.

Gość arletaaa33
Dobre mam doświadczenia z termometrem Sanity BabyTemp. Już od paru miesięcy nim mierzymy gorączkę w domu i jest okej. Płynnie działa, to na pewno na duży plus. Można mierzyć raz za razem i nic się nie blokuje, cały czas pokazuje wyniki dokładnie, nie ma jakiś dziwnych wypaczeń po iluś pomiarach z rzędu na przykład. Całe badanie to jest kwestia paru sekund, bardzo ekspresowy pomiar.