Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusia jeszcze

Mamuśki pomożecie??

Polecane posty

Dziewczynki - pomóżcie!!! Jestem mamą 4miesięcznej córeczki - karmia ja piersia. ale chcialabym po malutku powprowadzac juz troszke jedzonka i wody, albo chociaz sciagnac troszke mojego mleka, zebym np, mogla gdzies wyjsc na dłuzej:) No i mam kilka pytan: 1) jak ściągne moje mleko to ile dac na 1 raz maleństwu i jak je podgrzac, trzymac w tym ochraniaczu na spacerze? 2) Jak ciepla ma byc woda? Czy podawac ją np. zamiast 1 karmienia, czy miedzy karmieniami jak np. są upały. 3) Kiedy wprowadzac pierwsze dania - wiem że nie powinno zaczynac sie od owocow a od warzyw. Polecacia te kupne czy lepei samamu zrobi. No i jak to wyglada, czy codziennie zamisat jedengo posilku wprowadzac nowe warzywo czy jak? Wiem ze troszke tego duzo , ale pomozcie. Dzieki!!!

Gość ja pierdykam
na temat scigania mleka nie pomoge, bo sama nigdy nie sciagalam, po prostu karmilam piersia, a pozniej przeszlam na sztuczne - stopniowo wode podawaj miedzy karmieniami, bo woda dziecko sie nie naje, po troszku, letnia temperatura jesli chodzi o nowe pokarmy, to ja zaczelam od jablka w sloiczku, pozniej juz dawalam samodzielnie starte, daj na poczatek tylko odrobine - 2-3 lyzeczki, musisz kontrolowac przez najblizsze dni czy nie uczula dziecko, wiec obserwuj zachowania, skore (wysypka) pozniej chyba moze byc marchew, ale juz nie pamietam dokladnie poczytaj na necie o zasadach karmienia tak malych dzieci na sloiczkach tez jest napisane od jakiego miesiaca mozna podawac ale cokolwiek wprowadzasz nowego, to badz ostrozna - po pare lyzeczek i czekaj, czy cos sie nie dzieje

1. sciagniete mleko przechowywac w lodówce, przed podaniem wstawic butelke do cieplej wody. 2.Wode podawac miedzy karmieniami (jak jest cieplo) w temper.pokojowej. 3.Pierwsze dania byly sloiczkowe.Zamiast posiku mlecznego dawalam pol sloiczka deseru czy zupki.

Dzięki - a w jakim wieku zaczelyscie wprowadzac pokarmy? My idizemy na wesele za 2 miesiace i chce Małą zostawic rodzicom - no a jesc musi :D

Gość ja pierdykam
moj maly w wieku 5 miesiecy dostal jablko sprobuj tez kaszek, sa rozne smaki

Gość Izka89
ja mam 6 mniesieczna coreczk i tez karmnie piersia. dawalam jabuszko od 3 mniesiaca. najlepiej o karmnienie pytaj pediatre on widzi jak sie dziecko rozwija i powie co i jak

A ile ml ściągnąć mleka na raz?

Gość Młoda mamuska jeszcze
no i jak np. nakarmie dziecko z prawej piersi, to z lewej ściągnąć i potem nakarmic znowu z prawej?