Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona17

Mimo tabletki 72,,, ciąża?

Polecane posty

Gość zaniepokojona17

witam... 11 czerwca kochałam się z chłopakiem.. lecz wydażył się mały wypadek pękła nam prezerwatywa.. miałam wtedy dzień owulacji... wiem to ponieważ wszystko dokładnie sobie obliczam... jakieś 2 godziny po tym wypadku udaliśmy się do ginekologa i przepisał nam tabletke 72 godziny.. wziełam jedną.. nie miałam zadnych niepokojących obiawów...wczoraj powinnam dostac okres... a okresu nie ma.. czy to możliwe że mimo tego iż wziełam tabletkę jestem w ciąży>

Gość AGATANNNN
a wziełaś tylko jedną??

Gość zaniepokojona17
tak jedną.. Lekarz powiedział że wystarczy.... czytałam pare razy ulotkę.. nalerzy dokupić drugą.. tylko wtedy gdy wciągu 3 godzin zdarzą się nudności.. ja nic takiego nie miałam...

moja znajoma pomimo takiej tabletki zaszla w ciaze pozamaciczna (zarodek zamiast \'zsunac\' sie na zewnatrz wrocil w strone jajnika) - skonczylo sie ogromnymi bolami, usunieciem ciazy i nie moze miec juz wiecej dzieci (na szczescie miala juz 2 i wiecej nie planowala)

Gość ajamalwayshere
nie przejmuj się, te tableki zawierają ogromną dawkę hormonów, więc to normalne,że cykl się zaburza. Wiem doskonale,że to ogromny stres,ale czekaj cierpliwie - w ciągu tygodnia powinnaś dostac okres. Jeśli wzięłaś tabletkę przed upływem 24h,to jej skutecznośc jest niemal 100%. aha a 2 tabletki zawiera postinor duo, który zostaje wycofywany z rynku,a jego miejsce zajmuje escapelle - 1 tabletka,o silniejszej dawce hormonów. Będzie dobrze:)

Gość zaniepokojona17
dzięki... wielkie dzieki.. teraz nie będę mogła spać... chcem mieć dzieci.. ale dopiero za rok.. to była wpadka.. a jeśli przez to nie będę mogła mieć więcej dzieci to chyba umrę.. ;(;(:(:(: strasznie się boję.. chcem poczekać jeszcze jakieś 3 dni i zrobię test... choiciaż nie mam do tego zaufania... będzie się trzeba znowu wybrać do ginekologa.. ale już innego.. a nie wiesz jaką twoja znajoma brała tabletkę??? jak się nazywała???

Gość zaniepokojona17
mam nadzieje :) Dziękuję za pomoc... bo już od rana chodzę cała w nerwach..

Gość aniaaaaaanie
małe prawdopodobieństwo, choc z autopsji znam przypadek zażycia 2 tabletek w określonym czasie i ciąża, także proszę kobietki , nie piszcie o 'niemal 100% ' :)

Gość ajamalwayshere
pamiętaj,że stres też może byc przyczyną opóźnienia się okresu. Lepiej wyjdz z chłopakiem na jakiś spacer, porozmawiajcie... Poczujesz się lepiej;)

Gość zaniepokojona17
a mam jeszcze jedno pytanie.. jaki jest śluz podczas ciąży??? Mam już taką schize że cały net do góry nogami roznoszę....:( chyba nie wytrzymam i pojade jutro do ginekologa..

dwa miesiące temu miałam podobną sytuację do twojej.Stres na maxa.Ja po 10 dniach zrobiłam test ciążowy i trochę mi ulżyło a @ dostałam normalnie.