rudzia81 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 witam wszystkie kobiety! jestem pierwszy raz na tym forum bo dotąd nie miałam żadnych wątpliwości co do stosowania Yasminelle a biorę je już 16 miesięcy....kierowałam się ulotką i było ok.. teraz jednak mam pytanko...po raz pierwszy nie dostałam okresu...wykluczam ciąże bo brałam Yasminelle tak jak należy od 16 miesięcy..ostatni okres był skąpy ale jakieś tam plamienia były...dzisiaj minęło 7 dni i zaczynam kolejny blister... zastanawiam się czy przyczyna braku okresu nie jest wykryta 2 tygodnie temu malutka torbiel...? albo po prostu może się zdażyć , że go raz nie ma? to pytanie kieruje do Modej Położnej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mimimo Napisano Czerwiec 22, 2009 jak nie ma okresu, to moze byc ciaza. tabletki nie daja 100% pewnosci. powinnas pojsc do lekarza, bo jak zaczniesz brac tabletki a jestes w ciazy, to mozesz uszkodzic plod... moze zrob test?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość _truly Napisano Czerwiec 22, 2009 czytalam gdzies, ze nie odnotowano przypadkow uszkodzenia plodu. plodowi meskiemu raczej nic nie grozi, ale żenski moze nabrac meskich cech, choc, jak wspomnialam - nie odnotowano nic takiego. to tylko teoria (poki co) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moliko Napisano Czerwiec 22, 2009 wlasnie wyczytalam na ulotce od moich tabletek, ze jezeli krwawienie nie wystapilo a nie bylo w trakcie brania zadnych wymiotow i biegunek i tabletki byly przyjmowane regularnie, to jest bardzo male prawdopodobienstwo zajscia w ciaze i nalezy kontynuowac przyjmowanie tabletek w zwykly sposob, jesli krwawienie nie wystapi po raz drugi z rzedu, nalezy sie zglosic do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rudzia81 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 czytałam ulotkę...tak właśnie tam pisze....dowiedziałam się dzisiaj , że okres przy dłuższym stosowaniu tabletek jest skąpy, a w skrajnych przypadkach zanika....w każdym bądź razie jutro mam wizytę u mojego ginekologa....to się dowiem co grane....a to , że nie wolno brać tabletek jak się jest w ciąży to prawda...w końcu to są hormony...może dojść do krwotoku tak słyszałam....ale śle że nie jestem w ciąży bo byłam już raz( mam syna wspaniałego) i zanim zrobiłam test to jakoś czułam to w sobie...aa teraz nie mam takiego czegoś właśnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach