Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flaa

ŚLUB NA WRZESIEŃ 2010

Polecane posty

a może macie już piosenkę na pierwszy taniec i propozycje na podziękowania rodzicom?

trzeba rozkręcić topik:) ja piosenki jeszcze nie mam na pierwszy taniec ale na pewno nie chcemy walca i nie będziemy chodzić na kurs, zatańczymy po swojemu:) a co do podziękowań to chyba kupimy rodzicom książki-albumy jakieś ładnie wydane - i moi rodzice i teściowie lubią takie rzeczy więc myślę że im się spodoba:) wiem, że to oklepane, ale rodzice na pewno będą zadowoleni:) no i oczywiście piosenka dla rodziców, też na pewno nie cudownych rodziców mam, myślałam bardziej o przeżyłam z Toba tyle lat albo coś innego eleni lub jantar

no dziewczynki, do dzieła!!co załatwiłyście w tym tygodniu albo wokół czego krążą wasze mysli.Ja sie martwie o noclegi gości weselnych. Mieszkam w bloku, a goście są z daleka-mieszkam w lublinie a gości mam z wawy i białegostoku i nie wiem gdzie ich pomieścić. Noclegi w domu weselnym są strasznie drogie -nie stać nas na to. W sumie moja rodzina nigdy sie nie matwiła o moj nocleg, zawsze wracałam z wesela z rodzicami 150 km do domku więc tak sie zastanawiam nad tym wszystkim...

ja też będę miała ok 20-30 osoób do przenocowania - tylko my jak gdzieś idziemy na wesele to raczej mamy nocleg zapewniony, na szczęście to sami znajomi a nie jakieś ciotki więc część będzie spała u mnie w domu, część u babci a jak się nie pomieszczą to wynajmę im pokoje w gospodarstwie agroturystycznym:) jedno wiem na pewno - znajomi nie są wymagający i nawet jeśli będą spali na materacu to ie jest to żaden problem:) a wiem bo cały czas gdzieś mamy wesela i już niejeden raz nocowaliśmy w różnych warunkach i było giiit:)

hej my tez planujemy slub na wrzesien :) ale jeszcze nie mamy terminu dokladnego , jutro jedziemy do wiedziec sie o sale :) slub bedzie nie duzy ok 30 osob , mieszkamy w Polnocnej Irlandii i tutaj wlasnie bedziemy brac slub , jestesmy razem 4 lata mamy synka ktory ma 2,5 roku i kolejne w drodze :) zereczyny odbyly sie we wtorek byly bardzo romantyczne :))) czekamy az dzidzia sie urodzi o dojde do siebie bo nie chce brac slubu w ciazy , probelm tylko z sukienka bo chodz mam juz swoj typ to przymiarki dopiero po ciazy , ale dam rade ;) a to suknia http://www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=80

bardzo ładna sukienka:) ja niestety mogę tylko o takiej pomarzyć - z moją figurą...ehhh chyba zdecyduję się na jakąś w kształcie litery A żeby mnie choć trochę wysmukliła

Witam po długiej nieobecności:) Martta----->suknie taka wypatrzyłam a potem kupiłam uzywaną:) nie chciałam wydawać zbyt dużo pieniędzy na suknie a wypozyczać nie ma sensu bo koszt jest dosyć duzyi wolałam już jakąś szyć lub kupić używaną i akurat moja wymarzona mi sie trafiła:):):) Za suknie, welon i halkę zapłaciłam z przesyłką 446 zł!!!!!:):) i jestem zachwycona bo suknia w stanie idealnym! Szukam kamerzysty i fotografa nadal... masakra... a ile Wy dziecwzyny płacicie za swojego kamezryste i foto??

ja za kamerzyste płacę 900 zł plus dojazd, więc wyjdzie ok 1000 zł.Fotografa jeszcze nie mam,mam w rodzinie siostrę, która zdrobiłaby mi piękne zdjęcia, ale musze zapytać księdza, czy osoba bez uprawnień może stać na ołtarzu i pstrykać zdjęcia ;)

U nas nie byłoby z tym raczej problemu w małej miejscowości wszystko jakoś tam da się załatwić:):P Ale chciałabym mieć naprawdę wyjątkowe zdjęcia w plenerze:) nie takie zwykłe pozowane portreciki.. coś wyjątkowego... A jaki macie pomysł na wiżeankę?? Ja chciałabym żeby raczej były to jakiejś proste długie kwiaty bez udziwnień.. ale nic nie moge wyszukać jeszcze..

o wiązance jeszcze nie myślałam,najpierw chce mieć suknię potem dopasuję do niej bukiecik:)

my musimy,z naciskiem na musimy isc na jakis kurs tanca,bo nie wychodzi nam ani troche. a co do nauk przedmalzenskich to tez bede musiala odbyc jakies przyspieszone,gdyz moj narzeczony bedzie zagranica.ja wracam do kraju tylko na czas roku akademickiego. co do bukietu to chce biale kalie,tylko obwiazane wstazka.bukiet ma byc prosty. :)

hej kobitki :))) ja dzis bylam pyac o sale , wiec milo sie zaszkoczylam , najprawdopodobniej bedziemy robic wesele w zamku , jest slicznie i ceny przystepne sala plus jedzenie taz obiad i kolacja , bo wszelkie ciata torty slodycze owoce i inne sami musimy dowisc , wiec sala i jedzenie na 37 osob i 13 dzieci wyniesie nas 1600funtow , wiec nie jest tak zle :) ile was wynosi taka sala ??? chiala bym porowanc ceny :) fotograf duzo strasznie bierze bo jesli dobrze zrozumialam to prawie 600funtow za same zdjecia slubne bez pleneru :O cholera to jest 3500zl :O z tego co piszecie to w pl sporo taniej :( a on jej polakiem tylko ma tutaj swoj biznes ale zobacze na ile mi wyliczy ,

ja za slae płace 115 zł od osoby bez ciasta, owoców i alkoholu, za kamerzystę 1000 i za zespół 2100.

moj fotograf bierze 1600zl. i w cenie jest: -600 zdjec, -2 fotoksiazki, -plener. Bedzie z nami od momentu przygotowan do godziny 00.30. dj 1200zl.szczegoly poznam we wtorek. a knajpa to 130zl.za osobe.dzieci do lat 7 za darmo.cena nie obejmuje wodki,ciasta,co do owocow to nie wiem.daja 56litrow napoju,ale to prawie nic. marta 115 calkiem niezla cena.\ :) pozdrawiam

cena ok,może wzrosnąc do 125 w nast roku,ale my mamy za darmo tylko dzieci do lat 3.

ja za dzieci place polowe ceny i to za wszystkie a bedzie ich 13 no poza niemowlaczkami ;) a bedzie 2 jedno moje i jedno mojej przyjacolki :) obliczylam caly koszt mniej wiecej to wyslo ok 4500 funtow nie jest tak zle ale wiadomo ze okazac sie moze nieci wiecej ;) planujecie jakas podroz poslubna ???

cholera moj fotograf wlasnie odpisal i za komplet zdjec 140zdj w albumie , 2 albumy dla rodzicow po 20zdj , zdjecia z przygotowan , plener reszta zdjec na plycie w formie filmiku , i plyta dvd z pozostalymi zdjeciami , za to wszystko chce 1400 funtow :O Kurcze to tyle co za sale z jedzeniem :O to jest ponad 7tys zl !!!!!!!!!!!!

emamcia faktycznie ceni sie ten wasz fotograf!no ale on pewnie liczy wszystko na tamte warunki,a nie polskie. my w podroz poslubna chemypojechac do egiptu.ale nie wybierzemy sie na nia zaraz po slubie,lecz dopiero w grudniu.;)

Egipt :)))) super , my myslimy o weekendzie w paryzu sami bez dzieci , a z dziecmi juz wybierzemy sie pozniej :) co do fotografa to tak pewnie liczy na te warunki ale bez przesady 1400 funtow to cholera miesieczna wyplata i to w dobrej pracy !!! tyle samo wyniesie nas sala z jedzieniem :O opisal mi dokladnie i jest to sesja zareczynowa , sesja slubna , i sesja extrim np w morzu :) fajnie ale nie wiem czy chiala bym zniszczyc tak droga suknie ;) chyba nie bardzo wiec moze decyduje sie na nizszy pakiet :) pakiety zaczynaja sie od 579funtow koncza na 1400 ale wezmiemy chyba taki za 1000 zobaczymy jeszcze musimy to obgadac :)

my najwyzęj wczesniej gdzies pojedziemy ,może w góry polskie?Zbieramy na mieszkanko, a od razu po ślubie będziemy się ostro starać o maleństwo :)może nawet uda się w "noc poślubną" :)

Marta no to powidzenia zycze w starankach my staralismy sie dlugo (8cykli intensywnie a ponad 1,5 roku sie nie zabezpieczalismy )ale sie udalo :) mmy tez bedziemy sie przeprowadzac mam nadzieje ze niebawem :) sprzedajemy dom jutro ma przyjsc kupic zobaczyc mam nadzieje ze sie zdecyduje to juz na siwta bedziemy w nowym domku :))) co prawda kupilismy go rok temu ale zdecydowanie chcemy wiekszy i na nowym osiedlu :) uciekam bo sprzatam i przygotowuje dom na jutro :)

co do podróży poślubnej to my chyba też zdecydujemy się na polskie góry - może Karkonosze?? a fotografa dopiero załatwiamy i jak na razie się nie zdecydowaliśmy jeszcze - mam nadzieję, że w tym tyg wszystko już będzie jasne:) obecnie jestem na etapie poszukiwania zaproszeń na necie i ogólnie chyba resztę przygotowań zawiesimy do nowego roku - aczkolwiek ja cały czas buszuję po sieci i szukam szukam szukam:)

ja też ciągle czegoś szukam,sprawdzam,choc jeszcze jest troche czasu ale ja już bym chciała tego ślubu...:)

hehe martta więc mamy to samo:) cały czas buszuję po necie i najgorsze jest to, że sama nie wiem czego dokładnie chcę:) a narzeczony ciągle mówi, że jeszcze jest dużo czasu tylko ja dostałam jakiegoś pomieszania:0

u mnie dokladnie tak samo :D ogladam suknie zdjecia slubne , ciagle cos :D heh i o niczym innym nie gadam heh

emcia u mnie maleństwo ma być na slubie, ale niestety straciłam je :( ale żyję tym slubem i nadzieją na dzieciątko :)

przykro mi kochana ja stracilam 2 ciaze , wiec wiem co przezywasz , ale uda sie zobaczysz :) ja mam we wtrorek usg oststnie mialam w 7tyg a teraz bedzie poczatek 13 tyg :) wiec najgorszy okres za nami :) mam taki monitor do sluchania serduszka i codziennie slucham sobie :)