Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flaa

ŚLUB NA WRZESIEŃ 2010

Polecane posty

dziewczyny głowa do góry:) na pewno będziecie miały całą gromadkę kochanych dzieciaczków:) ja tak sobie myślę, że rok po ślubie zaczniemy starać się o dziecko...ale wszystko się jeszcze okaże:) moja rodzina jest bliźniacza i ja też mam nadzieję na bliźniaki - dwójka za jednym razem:)

martta: moje stawki zaczynają się od 400zł, ale bywa różnie - cena usługi zależna jest od oczekiwań i wymagań Państwa Młodych. Zapraszam do rozmowy.

Gość wrzesień 2010
zapraszam na www.bednarczyk.org.pl zapisy na rok 2010 Fotografia Ślubna

dziewczynki,a ile płacicie księdzu za ceremonię, bo u nas niby jest co łaska ale w to nie wierzę ;)

witam kolezanki:) my zalatwilismy juz restauracje.okazalo sie,ze za osobe wezma od nas 120zl.w sumie to sie zdziwilam bo byla mowa o 130zl.ale ciesze sie i tak:)do tego mamy pokoj w hotelu gratis;) wlascicielka lokalu powiedziala nam,ze jesli bedziemy chcieli to mozemy doplacic 100zl.i oni zakupia owoce.a mysle,ze to akurat nie duzo.i tak samo z ciastem.na owoce sie skusimy,a co do ciasta to jeszcze musimy sie dowiedziec.i za dodatkowe 500zl.firma zajmujaca sie strojeniem na wesela moze nam zrobic wystroj.restauracja stroi tylko krzesla i chyba stoly. z dj'em tez sie spotkalismy,bardzo fajny chlopak,spodobala mi sie jego prezentacja swej pracy,ale niestety na drugi dzien zadzwonil,ze zupelnie wylecialo mu z glowy to,ze jego siostra bierze slub w tym samym dniu co my.musial,wiec niestety zrezygnowac:( polecil nam swojego kolege,ktory ma podobne doswiadczenie i referencje do niego.dzisiaj bede dzwonic. co do ksiedza to u mnie jest to koszt chyba 300-400zl.ale w sumie ksiedzem bedziemy sie zajmowac w styczniu. my chcemy w przyszlym roku kupic dzialke,ale stwierdzilismy,ze przed zakupem mozna jeszcze zaszalec z takimi ekstra wakacjami:) bo pozniej to bedzie trzeba oszczedzac jak zacznie sie budowa;) dziewczynki bardzo wam wspolczuje utraty waszych dzidzi.ale napewno przyjdzie czas,kiedy bedziecie tulic taka mala kruszynke:) pozdrawiam:*

hej dziewczyny ja mam problem z fotografem dzwonimy i nic:( już nie o chodzi o to, że czasem brak terminu ale kasę to też sobie ładną życzą:( i szukam sukienki i szukam i nic, sama już nie wiem w czym będę dobrze wyglądać i chyba po prostu przejdę się do jakiegoś salonu i coś pomierzę bo takie oglądanie zdjęć mi nic nie daje

eeeeeehh, wesele odbędzie się w woj.podkarpackim i chyba wolałabym kogoś z okolicy - odpadną koszty dojazdu i noclegu:) stronkę obejrzałam ale jednak podziękuję:)

mój narzeczony :) wraca w niedzielę z Belgii i teraz jego będę dręczyła przygotowaniami do ślubu,powie że oszalałam że tak wcześnie, ale to chyba świadczy o tym że już sie nie mogę doczekać i on to pewnie zauważy;) wybieramy sie w nast tygodniu do księdza i ustalić jakieś szczegóły w sali:noclegi,opłaty za dzieci itp. Dziewczynki, co jest, zimno się zrobiło i zapadłyście w przedzimowy sen ;)

oj martta widze,ze nie tylko ja usycham z tesknoty za narzeczonym pracujacym za granica;p ja wlasnie dzisiaj mojego pozegnalam,bo tym razem ja zostaje w polsce,a on wraca.my do ksiedza w styczniu sie wybieramy.mieszkamy w malutkim miasteczku/wiosce i nie sadze,zeby ktos nam zabral termin;) to ja zaczelam poszukiwac piosenki na pierwszy taniec;p

Mój luby już wrócił:) A teraz chyba wezmiemy sie za nauki przedmałżeńskie. Co z Wami dziewczynki,jesienna chandra?

hej dziewczyny:) my na razie stoimy z przygotowaniami - tylko ja rozglądam się za sukienką i w sumie tyle:) ostatnio byliśmy na 3 weselach i przed nami jeszcze jedno i na każdym coś tam obserwujemy odnośnie organizacji, jedzenia i takie mamy spostrzeżenia: - wódka - jak do tej pory najlepiej sprawdziła się Żołądkowa Gorzka de lux czy jakoś tak:P wchodzi jak woda:P wyborowa i maximus już tak nie smakowały (my jeszcze nie wybraliśmy wódki) - sałatki na stołach - nikt tego nie je!! trzeba się bardziej nastawiać na ciepłe dania - nie wiem jak było przy stolikach gdzie siedziały ciotki i ogólnie starszyzna:P - stół wiejski - super sprawa! chrzanik, grzybki marynowane (w tym pieczarki), smalec, chleb swojski, oliwki, ogórki kiszone, mnóstwo wędlin swojskich, boczki, salceson, duża szynka wędzona i nie wiem co jeszcze:) sprawdziło się w 100%, cały czas przy tym stole byli goście:) - stół z alkoholami - też fajna sprawa:) trzeba tylko pamiętać, żeby zapewnić odpowiednie szkło np szklanki do drinków, lampki do wina, piwko na takim stole też super rzecz - chłopaki bardzo często napełniali kufle - winietki - na jednym weselu były i nikt nie miał problemu ze znalezieniem miejsca (było ok 100 gości), na ostatnim weselu nie było winietek i po prostu masakra, chcieliśmy usiąść ze znajomymi razem więc po wejściu na salę zaczął się szturm na stoliki i zajmowanie miejsc (było ok 150 gości) - ogólnie jestem za i na swoim też zrobię winietki - drugie danie - nie wiem jak Wy Dziewczyny będziecie miały ale: na dwóch weselach drugie danie roznosiły kelnerki już nałożone na talerze, minusy to mały wybór mięs i surówek, bardzo długo czekaliśmy na swoje porcje, po prostu nie nadążały obsłużyć ponad 100 osób - na jednym z wesel (i ja tez tak zrobię) kelnerki roznosiły półmiski - jeden z ziemniakami i frytkami, drugi z mięsem (kilka rodzajów do wyboru), sosy i surówki w małych miseczkach do wyboru stały już na stołach - nie czekaliśmy długo na obsługę i przede wszystkim był wybór

uff ale się rozpisałam:) mam nadzieję, że komuś się przydadzą powyższe uwagi:) jak mi się coś przypomni to dopiszę

dziewczyny,a czy macie juz kupione zaproszenia?bo ja w sumie siedze w domu i z nudow ogladalam zaproszenia na allegro i chcetnie bym juz kupila;p

ja też już bym najchętniej kupiła zaproszenia, ale chyba jednak będziemy je sami robić:) i powiem Wam Dziewczyny, że bardzo mi się podobają takie bardzo wczesne przygotowania, to całe szukanie po necie, poznawanie opinii innych, ustalanie wszystkiego itd :P a ten czas tak szybko zleci !

czesc dziewczyny :))) my juz mamy zaproszenia dzis dostalismy mamy kilka wzorow i sa sliczne :))) wysle fotki jak zrobie , jesli chodzi o suknie to polecam przymiarki w salonie , sprawdzilam sama na sobie ze zdjecia wybralam calkiem inna suknie ,jak ubralam w salonie ( mimo iz jestem szczupla nosze rozmiar 34-36 wiec niby wszystko powinno pasowac ;)) calkiem inaczej wygladala , podobaly mi sie inne suknie ktore mierzylam ale jak ubralam ta jedyna odrazu wiedziala ze to ta :))) i przymiarki sie zakonczyly chodz w kolejce byli inne suknie jeszcze :D heh wysylam linka do mojej suknie http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?keywordText=jovi&keywordType=any&page=0&pageSize=15&style=A3198 i jeszcze jedno z polskiej strony lepsze maja zdjecia :D http://www.bellissima.pl/maggie_sottero.php?s=32.jovi

Gość od fotografa123
witam. Fotografia Ślubna www.bednarczyk.org.pl Teren działania małopolska i śląsk

emamcia piekna ta twoja sukienka!!! naprawde cudo! lulila podobne troche nasze zaproszenia:) ja w sumie ogladalam je,a potem zobaczylam ze mozliwy jest odbior osobisty w moim miescie.a czy chcesz z personalizacja gosci?bo ja raczej wole sama wpisac i tak samo nie znam jeszcze godzinyw kosciele,wiec to chyba tez sama.

Gość dorothy_mills
hej dziewczynki;) moj slub 11.09;) mamy sale,fotografa,kamerzyste,zespoł ;) zamówiona mam tez kosmetyczke i fryzjera. sukienka już kupiona (white one 424:)(była spora okazja cenowa,a zakochalam sie w niej) wiązanke też mam na oku,strój dla mojego N. też. Czekamy własnie na probki zaproszeń,menu i winietki z naszej sali,bo chcemy cała poligrafie miec jednakowa. Wódka Pan Tadeusz.Dodam jeszcze,że slub mamy w plenerze;) Nie moge sie już doczekąc. Mamy juz tyle załatwione,bo nie mieszkamy w Polsce. Wybrałam też już miejsce na weekend poslubny;) w podróz poslubna wybierzemy sie dopiero w styczniu,miejsce też już wybrane;))) to tyle:)

cosinusss - ja tez będę sama wpisywać gości chyba że jednak zdecydujemy się sami drukować zaproszenia to wtedy wydrukuję godziny w kościele tez nie znam jeszcze ale chcemy na 15tą i myślę, że u mnie w małej miejscowości nie będzie z tym problemu:) a poza tym to wróciłam z kolejnego wesela! dwa dni zabawy, żołądkowa gorzka na stole i mnóstwo pysznego jedzenia:) w życiu nie zjadłam tyle mięsa:P orkiestra super i ogólnie wszystko spoko - jedyny minus to raczej mały brak organizacji co do odwożenia - przywożenia gości (noclegi były w różnych miejscach) i ogólnie standard tych noclegów - w 8 osób spaliśmy na działce w domku, warunki raczej biwakowe i było trochę zimno:P na szczęście była tam łazienka:P ale nie narzekaliśmy - rozgrzewaliśmy się wódką heheh:)

Gość Loonah
Hej dziewczyny:) ja 4 września:) to juz mniej niz 11 miesięcy zostalo:) mamy juz w zasadzie cala organizacje - poza kościołem ale i za to sie trzeba w koncu wziąć:) moja wymarzona sukienka - również Maggie Sottero - model Ireland:) w salonie cholernie droga jak na moje możliwości finansowe, ale krawcowa taką samą wiele taniej zrobi:) buźka:)

Gość istotnie zapewne
A ja mam 25 września 2010 i narazie mam jedynie salę i kościół zaklepany... staram się nie poddawać panice... i szybko zmobilizować do kolejnych załatwień... dam radę?

lulila ja tez w nieduzej miejscowosci biore slub,my myslelismy o godzinie 15.30,albo tak jak ty 15. ja w sobote bylam w mojej restauracji ogladac jak ja stroja.i calkiem mi sie podobalo.wymyslilam tez,ze chcialabym zeby nad naszymi krzeslami bylo wspolne wielkie zdjecie.tylko nie wiem,gdzie takie wywolac.u fotografa bedzie mnosto kasy,a nie wiem czy zrobi tak duzych wymiarow. istotnie zapewne zdazysz,tylko teraz szukaj orkiestry/dja i fotografa,bo zaraz po sali to najwiekszy problem.

na weselu, na którym teraz byłam młodzi mieli właśnie nad swoimi miejscami ogromne swoje zdjęcie - bardzo fajnie to wyglądało, ale nie mam pojęcia, gdzie drukowali. Mnie już koleżanki poganiają, że czas pomyśleć o sukience...a mi się wydaje, że tyle jeszcze mam czasu:) poza tym przez rok mogę schudnąć albo przytyć no i w sumie to chciałam wypożyczać sukienkę, żeby potem mieć z nią spokój i żeby mi nie zalegała w szafie - orientujecie się ile wcześniej trzeba się przejść do takich salonów, gdzie wypożyczają suknię?? jak patrzę za okno na tą wspaniałą dzisiejsza pogodę to mi się odechciewa wszystkiego...:P

Gość dorothy_mills
lulila mz możesz przejśc sie już terazmjeśli myslisz o sukienkach z kolekcji 2009. Przewaznie jest tak,ze sukienke najlepiej jak najwczesniej sobie zaklepac. Oni Ci ja dopasują przed samym slubem i odświeża. Jednak w salonach sa teraz wyprzedaże. Ja kupiłam sukienke za taką cena jak w madonnie proponowali mi wypożyczenie. Ja nie chcialabym wypożyczyć,pozniej ponosisz wszystkie koszty naprawy,a jak zalejesz suknie winem,musisz ja kupic. ;))