Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tycia6666

jak skutecznie zatrzymać laktację ???????

Polecane posty

Już drugi raz po karmieniu dziecka nie mogę w żaden sposób zatrzymać laktacji, tzn. ilość pokarmu po tabletkach zmniejszyła się bardzo, bardzo, ale ciągle jak przycisnę sutek, to z obydwu wypływa taki żółtawy płyn jak siara, jadłam nawet wyciąg z szałwi, ale nie pomogło. Tzn najpier jadłam tabletki zapisane przez lekarza - jakiś miesiąc, potem wyciąg z szałwi - jakiś następny miesiąc i dalej jest to samo. Przy ucisku wypływa. Po karmieniu 1 dziecka było tak samo, w końcu zbadałam poziom prolaktyny - ale był w porządku. Wtedy lekarz stwierdził - po jakimś roku takiego stanu, że mam trwałe zmiany w piersiach - jakieś zwapnienia, czy coś takiego. Potem zrobił mi się włókniak. Teraz nie karmię od marca, ale płyn dalej wycieka. Czy któraś z was miała coś takiego ? pomocy !!!!!

jeszcze raz, Ratunku !!!!!, na prawdę wszystkim wam udało się z tego wyjść, nie macie jakiś własnych doświadczeń?

Gość halohallo
dokładnie odciągnij pokarm i zabandażuj uciskowo piersi, tylko z wyczuciem i tak powtarzaj, pokarmu będzie coraz mniej

Gość Bogumiła
Udaj się do lekarza,są na to leki.