Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupkaa

zapomnialam tabletki!!!

Polecane posty

Gość jupkaa

wlasnie zdalam sobie sprawe z tego, ze wczoraj o 17 nie wzielam tabletki. w ciazy byc nie moge, bo mialam usuwna nadzerke i calkowity zakaz seksu. jednak nie wiem, co powinnam teraz zrobic, dzisiaj tabletke wzialam. jest to 3 tydzien przyjmowania. brac dalej i sie nie przejmowac? teraz i tak nie ma ryzyka zajscia w ciaze ze wzgledu na abstynencje. biore novynette. pierwszy raz mi sie to zdazylo, a biore je od ponad dwoch lat......

Gość jupkaa
powinnam wziac teraz 2 tabletki.... na opakowaniu pisza, ze tak mozna, ale to jest skutczne w 2 tygodniu.... tylko nie pisza, co zrobic w 3 tygodniu, jak mi nie zalezy teraz na ochronie.... na ochronie bedzie mi zalezalo od nowego opakowania...

przeczytaj dokladnie ulotke tam pisze co zrobic jak zapomni sie w 3 tyg

Gość jupkaa
oczywiscie czytalam, ale tam jest napisane, co zrobic, zeby utrzymac ochrone, a ja nie potrzenuje teraz ochrony, tylko dostac normalnie okres, bo po okresoie mam wizyte u lekarza wmowiona. ochrona przyda sie dopiero jak lekarz stwierdzi, ze po zabiegu wszystko sie ladnie zagoilo

Gość jupkaa
a jak zrobie tak, jak jest napisane na ulotce, to albo dostane okres wczesniej albo nie dostane go wcale.

Gość widia
weź dzisiaj normalnie tabletkę i po problemie,jeśli nie współżyjesz to nic się nie stanie,jeśli jednak zdecydujesz sie na seks to dodatkowo użyj prezerwatywy.okres powinnaś dostać normalnie,jedna tabletka z opakowania zostanie (będziesz miała w zapasie)po tygodniowej przerwie zaczniesz nowe opakowanie tabletek

no ja bym wybrala to opakowanie do konca tn bez tej jednej zapomnianej tabeltki, i zrobila porzerwe a po 7 dniach nowe opakowanie

Gość jupkaa
cholera.... naczytalam sie tej ulotki i tam w kazdym tygodniu jest napisane, zeby wziac ta zapomniana, nawet jak ma sie wziac 2 na raz..... wiec wzielam, bo pomyslalam, ze jkak tak pisza w kazdym przypadku, to nic sie nie stanie.... zle zrobilam? bo w 3 tyg trzeba albo od razu zrobic przerwe, albo wziac 2 na raz i zaraz po tym opakowaniu nastepne bez przerwy... ja musze miec teraz okres, wiec wzielam 2 i dalej myslalam, zeby brac normalnie, potem przerwa i dalej normalnie od nowego opakowania...biore novynette

Gość widia
hej nie przejmuj się tak bardzo,:) dokończ opakowanie ,dostaniesz okres,zaczniesz nowe opakowanie.Nie stało się nic strasznego

Gość jupkaa
moze na poczatku nowego opakowania bede sie dodatkowo zabezpieczac... a przejmuje sie wszystkim dzisiaj, bo obrone jutro mam.....

to powodzenia :) zrob przerwe normalnie, ewentualnie mozesz zaczac nowe opakowanie w pierwszym dniu krwawienia (mi tak lekarz doradzil jak zmienialam tabletki na inne) ale tutaj nie ma raczej takiej potrzeby zrob przerwe po 7 dniach nowe opakowanie, ewentulanie to zabezpieczenie dodatkowe tak na wszelki wypadek

Gość jupkaa
ok, dzieki za porade:) za powodzenie na obronie oczywiscie nie dziekuje:) wezme do konca, przerwa i nowe opakowanie + zabezpieczenie dodatkowe przez tydzien:)