Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo potrzebujaca porady

Potrzebuje porady, co zrobic w tej sytuacji

Polecane posty

Otoz musze sie tu poradzic bo naprawde nie mam kogo, otoz wprawdzie jestem dorosla (26lat) i niedawno wrocilam do rodzinnego domu po studiach, obecnie poszukuje pracy, jakies tam wlasne pieniazki mam, jednak nie wystarczajaco jeszcze by sobie cos wynajac. Natomiast w domu mam straszna sytuacje, mam toksyczna matke, ktora praktycznie mnie nie toleruje, i ciagle spisuje z mlodsza siostra przeciwko mnie, siostra praktycznie mnie znienawidzila, bez powodu, uwaza mnie za wroga nr jeden, a to za sprawa matki, ojciec sie nie wtraca. Caly czas siedze w swoim pokoju, smutna, one siedza razem, smieja sie, a ja nawet nie mam sie do kogo odezwac i tak jest caly czas. Dodatkowo matka wie ze narazie jestem w takiej sytuacji gdzie nie stac mnie by sie wyprowadzic i zeruje na tym. To jest nie do wytrzymania..jak uciec? wyjechac za granice? ale znow tak sama? Przykro mi jest strasznie bo nic im nie zrobilam a one sie tak zachowuja

Gość Bogdannnnn
Znajdż pracę i się wyprowadż na stancję. Oczywiście tak od razu, to nic teraz nie zrobisz, ale jak zdobędziesz pracę, to z resztą nie powinno być problemu. Więc podstawowym celem uniezależniającym cię od rodziny jest praca. I tego celu się trzymaj.

dziekuje za porade, boje sie ze to mnie wszystko wczesniej jednak wykonczy psychicznie..najchetniej chcialabym sie wyprowadzic do innego miasta ale nie da rady

Gość jestem w szoku ..
Co to za matka ! No jak tak można! Próbowałaś z nią kiedykolwiek o tym na poważnie porozmawiać sam na sam ? Przecież to jakaś patologia. Czy to trwa od zawsze ? Czy od jakiegoś czasu. Twoja matka zachowuje się jak fałszywa kumpelka, obca wspólokatorka, nie jak matka. Jeśli uważasz że wasze stosunki są nie do naprawienia i nie do wyjaśnienia to pogadaj chociaż z ojcem na ten temat ale też sam na sam. A najlepiej to zamiast siedzieć sama w pokoju to lepiej wyjdź i szukaj aktywnie tej pracy. Lepiej chyba pytać o prace, łazić gdzie się da niż siedziec w pokoju samej i słuchać zza ściany rozmów i śmiechów nieprzyjaznych ludzi. No bo rodziną to się tego nazwać nie da.

Gość toxyczne matki to coś
strasznego :)

Gość wujek dobra radaaa
lepiej spierdalaj stamtąd :P

Oj dokladnie, tego sie nie da naprawic, toksyczna matka to jest cos strasznego, chodz mam wyrzuty sumienia kiedy to pisze, bo w niej siedza tak jakby 2 osoby, ona tak jakby nie zdawala sobie sprawy jak sie zachowuje, a ojciec jest tak samo bezradny jak ja, gdy go sie radze on mowi ze on to juz znosi od dwudziestu lat :/

Gość choĆ mam wyrzuty

Gość wyjdź z domu
Nie siedź sama, tylko z ojcem. Możecie gdzieś razem wyjść, choćby na spacer - spędzić trochę czasu w miłej atmosferze.

Gość pytacz_pytacz
Zawsze jest taka czy czasami przejawia normalność ?