Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madafakamadafakamadafaka

jest ktos z urzedu skarbowego?

Polecane posty

jest?

Gość
:classic_cool: wlasniemialam do ciebie wysylac pismo:classic_cool: ale slucham, co masz mi do powiezenia? -naczelnik

pomozesz?;)

jutro moj tata jedzie do us, nie ma go w naszym miescie wiec przy okazji chce zeby odebral moje dokumenty, czy upowaznienie moje wystarczy zeby mu je wydali? i jakie upowaznienia preferujecie?;)

ii co nikt nie pomoze?

Gość
wiesz co, nie wiem na 100% ale kiedys moj ojciec chcial dla mnie wybrac (wniosek skladalam osobiscie) zaswiadczenie o zarobkach, a wczesniej NIP - nawet z upowaznieniem nie chcieli mu wydac:o ale nie wiem czy to przez zlosliwosc urzednikow czy takie prawo - moze napisz jakies upowaznienie, warto sprobowac..

a byscie pomogli mi to jakos napisac? nie wiem jka ujac to ze potrzebuje zaswiadczenie o tym ze nigdy nei mialam zafnych dochodow i nie rozliczalam sie z urzedem skarbowym. jest mi to potrzebne do podania o zakwaterowanie do akademika. tata juz byl raz po to i kazali przyjechac za tydzien, bo nie ma tak od razu:)

ktos wie, jak to ujac?;)

Gość Andzinsan
Upoważnienie napisane przez Ciebie nie wystarczy musi ono być jeszcze podpisane przez osobę np,osobę z Urzędu Gminy ,która potwierdzi twój własnoręczny podpis. .

o kurde, tata jedzie rano to nie zdaze. ale zaryzykujemy. a wiesz jak mam to ujac?

Gość Mojemu wydali po
przedstawieniu upowaznienia. Pisalam jakos tak: Upowaznienie data, miejscowosc Ja ...(imie nazwisko)..., legitymujaca sie dowodem osobistym numer ...(nr dowodu)... upowazniam ...(imie i nazwisko ojca) legitymujacego sie dowodem osobistym ....(nr dowodu ojca)... do odebrania ....(co tam masz do odebrania, np. zaswiadczenia o zarobkach)... imie i nazwisko podpis (moze byc tez data)

Gość Mojemu wydali po
troche sie rozjechalo... data i miejscowosc u gory po prawej (pod napisem upowaznienie) imie i nazwisko wraz z podpisem u dolu po lewej chociaz to nie ma znaczenia i tata musi miec dowod :) mozesz zrobic jeszcze jedna kopie i dodac w niej nr PESEL ale to z dowodem powinno wystarczyc, bo PESEL w urzedzie chyba nie jest potrzebny. niemniej nie wiem...

Gość Mojemu wydali po
>>imie i nazwisko wraz z podpisem u dolu po lewej po prawej, po prawej... co ja dzis pisze, po prawej to ma byc :)

Gość Andzinsan
Jeśli chodzi ci o zaświadczenie z US.o dochodach to nie pisze się żadnego pisma,tylko trzeba ze skarbowego wziąć druk i go wypełnić i oni do 7 dni przysyłają to zaświadczenie pocztą.Może ojcu dadzą ten druk i poprostu go wypełnić i czekać na list.

Gość Mojemu wydali po
Moj ojciec odbieral mi wlasnie zaswiadczenie o zarobkach. Nic nie wysylali. To bylo tak z 5 lat temu.

Gość Andzinsan
Czy w ogóle wypełniałaś ten druk?

juz ten druk wypelnilam:) teraz trzeba odebrac:) dzikuje osobie ktora mi vardzo pomogla;*

Gość Andzinsan
Właśnie w tym druku zaznaczało się jak to zaświadczenie zostanie odebrane czy osobiście i pocztą, Można spróbować poszukać w internecie takiego druku na pewno jest i go wypełnić i niech ojciec us.odda i czekać.u nas w US takich zaświadczeń od ręki nie wydają nie wiem jak jest gdzie indziej.

nie bylo takich mozliwosci do zaznaczenia, bylo tylko to jakie zaswiadczenia chce. nic o odebraniu nie pisalo:) dziekuje wszystkim za zainteresowanie

Gość Mojemu wydali po
Powodzenia :)

Gość Andzinsan
jak wypełniłaś i może zaznczyłaś,że odbierzesz osobiście a zaistniała taka sytuacja że nie możesz odebrać,a ojcu nie dadzą to niech im powie żeby przesłali pocztą.To przychodzi listem poleconym więc podpis będą twój mieli.Pozdrawiam.

o dzikuje tak powiem! dzikuje jeszcze raz wszystkim:) sama bym tak nei napisala:))