Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogień na wodzie

Dlaczego - ważne do mężczyn.

Polecane posty

Gość Viera Viera
dla mnie to jasne jak slonce ,ze tamta wciaz jest dla niego wazna...zreszta sam twierdzi ,ze czasem zaluje rozstania.

Gość Nancy*
Kilka miesięcy ukrywanych rozmów to zdecydowanie za długo. Skąd wiesz że nikt o nich nie wie? Że Partner Pani Ex o nich nie wie? Może Twój mąż ukrywa je przed Tobą aby nie prowokować Twojej zazdrości. Z Twojej wypowiedzi wynika iż jesteś osobą zazdrosną i okazujesz mu to, a to Jego mączy. Niestety zazdrość potrafi zabić największe uczucie. Wg mnie po pierwsze musisz nad sobą popracować. Nie okazuj zazdrości. Jest takie powiedzenie \"Jeśli coś kochasz - puść to, jeśli wróci - jest Twoje, jeśli nie - nigdy nim niebyło\". Przemyśl sobie wszystko i zastanów się czy chcesz się do końca życia męczyć i szarpać sama z sobą, swoją zazdrością, czy być szczęśliwą. Sądzę, iż to niestety Twoja wina. Musisz zachowywać się tak aby to on biegł za Tobą. Trudno oceniać i doradzać nie znając sytuacji a tylko jej zarysy, ale może spróbuj coś zrobić dla siebie, np. fryzjer, kosmetyczka, jakaś forma aktywnego spędzania czasu? No i po drugie musicie porozmawiać. Na spokojnie, bez wypominania sobie rzeczy. Zacznij taką rozmowę. Powiedz że czujesz że coś jest nie tak w Waszym związku i że się z tym męczysz i że właśnie to być może powoduje Twoją zazdrość. Powiedz że chcesz abyście spróbowali po tej rozmowie nowy etap w związku. A w czasie rozmowy ustalicie czego oczekujecie od siebie, na co się godzicie, a na co nie. I pamiętaj że gdy będziecie ustalać priorytety nowego etapu nie może być tak że to jedna osoba narzuca swoje rację a druga się na nie godzi bo związek to sztuka kompromisu. Najważniejsze aby rozmowa nie przerodziła się w kłótnię i pranie brudów. Gdy bedzie robiło się \"gorąco\" przerwijcie rozmowę i powróćcie do niej gdy ochłoniecie, np. za godzinę, za 2 dni. Szczera i spokojna rozmowa napewno pomoże. Trzymam kciuki.

Gość ogiń na wodzie
Czytałam że ona mówiła że nikt nic nie wie. Dzisiaj przeczytałam że chcą sie spotkań na "koleżeńską rozmowę". Dalej nie rozumiem co ich łączy.

Gość kobito czy to o czymś
takim jak rozmowa słyszałaś?! masz zamiar długo udawać że nic nie wiesz? po cholere... ja rozumiem takich babek bedziesz mu dziure w brzuchu wiercic o byle co, robic sceny i byc obrazona - ale nie powiesz o co chodzi, tak? ja na jego miejscu tez bym zwiala

Gość ogień na wodzie
Boję się że przesadzam, może to tylko koleżanka i wyjde na joszcze gorszą zazdrośnicę.

Gdybym miał spekulować - facet chce się oderwać od obowiązków. Nawet niekoniecznie zdradzać, ale ile można siedzieć z wiecznie marudzącą babą i wrzaskliwym bachorem?

Gość Nancy*
Zrób wreszcie coś dla siebie. Przestań się użalać nad sobą i swoim zyciem. Przestań wegetować, a zacznij żyć własnym życiem. Jak zobaczy że może Cię stracić i że Twoje życie nie kręci się tylko wokół niego to przybiegnie bardzo szybko i zacznie się zastanawiać co się dzieje. Pomyśli że może kogoś masz - i dobrze, on tez powinien się pomartwić. A jeśli tak się nie stanie to widocznie szkoda Twojego czasu, zdrowia i nerwów na kogoś kto nie potrafi bądź nie chce docenić tego co ma obok, na wyciągnięcie ręki.

Gość ogień na wodzie
Do Kalibana - nie jestem marudzącą babą a 11 -latek nie jest wrzaskliwym bachorem, jezeli tak wogóle można nazwac dziecko.

Gość lusia ja lusia
Może oni się wzajemnie wyczuwają?

ogień na wodzie => on może mieć na ten temat inne zdanie. Niekoniecznie musi je wypowiadać głośno.

Gość lusia ja lusia
Autorka pewnie chciała poznac zdanie innych aby spojrzec na sytuacje z dystansem

Gość też zaiteresowana
Panowie nikogo w was nie ma. A co na to inne kobiety.

Gość kolorowa sukienka
Jest kilka rozwiązań - rzeczywiście to przyjaźń - dalej coś do niej czuje - zaspokaja go emocjonalnie - chce ją zaciągnąć do łóźka

Gość moim zdaniem to że
2,3 albo 4

Gość czarne kowboje
a może rozmowy mu brakuje? rozmowa w związku jest ważna Kaliban ma specyficzne, lekko szowinistyczne poglądy

Gość nancy tutaj
bardzo madrze radzi

Gość facet to nie baba
aby tyle gadać

Gość misisipi
czulabym sie na Twoim miejscu jak towar zastepczy....

Gość też zainteresowana
Autorka pyta o jego powody, może jej łatwiej wtedy zrozumieć, trzymajmy się tematu.

Gość pytanie zasadnicze
czy to jest przyjaźń czy już kochanie