Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochanaaaa...

DEPRESJA?

Polecane posty

Gość zakochanaaaa...

Witam. Za bardzo nie wiem jak się zabrać do tego, co chcę napisać. Naprawdę bardzo mi ciężko się uzewnętrzniać...ale czuję, że tak trzeba... nie mam z kim o ttym porozmawiać, a czuję, że obiekttywna opinia innych osób w jakiś sposób mi pomoże.. Więc zaczynam.. Byłam z chłopakiem w 3-latnim związku. Kocham go do szaleństwa, mogłabym zrobić dla niego wszytsko. Mieliśmy wspólne plany, pomagaliśmty sobie, przede wszytskim byliśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi. Kilka razy zdażały się między nami zgrzyty; dochodziło nawet dotego, że zrywał ze mną...ale za jakiś czas, góra pare miesięcy, po długich rozmowach w koncu i tak wracaliśmy do siebie. I zawsze jest tak samo - nieprzespane noce, ciągły płacz.. Osttanio przydażyła mi się niemiła sytuacja na imprezie...po tym na drugi dzień zakończył nasz związek. Mówił ze nie chodzi tylko o to co tam się stało, ale że ogólnie on juz nie chce związku, chce odpocząć, zrtobic cos ze zwoim życiem, i ogólnie, ze nie pasujemy do siebie;( strasznie sie załamałam;( nie śpie po nocach, za to przesy[piam całe dnie, nic nie jem, ledwo funkcjonuje w pracy... i ciągle te dręczące mnie myśli jak to było kiedyś i że to się nigdy nie powtórtzy;( Tęsknie za nim za jego dotykiem, głosem... nie wiem jak sobie z tttym poradzić;( Rozmawiałam z nim, błagałam, prosiłam żeby zmienil zdanie...nic...wczoraj, nie wiem pod wpływem czegoś powiedział, ze zobaczymy co będzie kiedyś, że nie przekreśla jeszcze "nas" w przyszłości. Dał mi nadzieję...czy głupią? Staram sie do niego nie pisać, nie kontaktować. Przynajmniej przez tydzień... 29 ma urodziny...chcę je z nim spędzić ... jakies rady?

Gość martunek4
Rady? Związek dwojga ludzi jest wtedy szczęśliwy gdy dwie osoby tego chcą. Skoro on nie chce być z tobą to nie będzie nigdy szczęśliwy. Tobie też będzie źle ze świadomością, że jest z tobą z litości a nie z miłości. Popłacz sobie bo to normalna reakcja ale nie zmuszaj go by był z Tobą. Nie za długo bo masz jeszcze kawał życia przed sobą i może ktoś jeszcze na Ciebie czeka? Też byłam w długim związku teraz jestem sama . Nie wiem czy będę z kimś jeszcze ale z tamtego związku nic by nie wyszło. Jak nie możesz spać to weź sobie tabletki ziołowe na sen np nerwomix, one w ogóle uspokajają. Jak najszybciej wyjdź do ludzi i zajmij się swoimi sprawami. Dasz radę. Powodzenia!!!

Gość 66t8
tu na kafeterii to chyba wszyscy sa pograzeni w depresji..

Gość martunek4
Będziecie tak mówić to naprawdę uwierzycie, że jesteście chorzy. Każdy ma złe dni ale trzeba żyć , uczyć się ze złego i cieszyć z dobrego. Uszy do góry. Czasem można się wspomóc jakimiś łagodnymi środkami ale noie wmawiajcie sobie choroby. Polska to w dużej mierze kraj hipochondryków.