Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masajkaa

Ile razy miałyście robione USG?

Polecane posty

Gość masajkaa

Tak sobie czytam forum i widzę, że różnie z tym jest. Ja chodzę do państwowego gina, za nic nie płacę. Położną mam na miejscu, jeśli chodzi o umawianie się na wizyty - nie ma żadnego problemu. Mogę zadzwonić nawet w ten sam dzień rano i po południu mam lekarza. Jestem w 15 tc, USG miałam robione już: 2 razy dopochwowe, 2 razy przez powłoki brzuszne. Wizytę mam zwykle co 2-3 tygodnie. Z każdego USG dostaję zdjęcie. Ponieważ jest to ciąża bliźniacza, mam ustalone prywatne USG 3D, zaproponował mi je mój gin (badanie wykonam u innego lekarza). I mało tego: mieszkam w Polsce. Nie jest to miasto, tylko mała miejscowość z własną przychodnią. Położną mam na każde skinienie, do gina też prywatny numer telefonu (co prawda z niego nie korzystam). Gdzie tutaj mowa o 3 dostępnych badaniach przez całą ciążę? Łącznie z dopochwowym wykonają mi przez całą ciążę ponad 10 badań, o ile nie więcej. Taką opiekę ma u nas każda pacjentka i jest to NORMALNE. Chociaż sądząc po tym co piszecie myślę, że chyba jest odwrotnie?

ja chodzę na badania co miesiąc i za każdym razem mam robione USG, zdjęcia, mam też 3 filmiki. Robię masę badań laboratoryjnych. Czuję się pewnie i spokojnie u swojego lekarza.

Jestem w 31 tygodniu (ciąża pojedyncza) i miałam już może 7 USG. Też chodzę państwowo i za nic nie płacę, z każdego USG mam zdjęcie. Wszystko zależy od lekarza, na jakiego się trafi.