Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelon_om

W sukni ślubnej na chrzest.

Polecane posty

Gość kamelon_om

W ten weekend mamy dwie uroczystości. W sobotę nasz slub, w niedzilee chrzest naszego synka. Babcia nszego Olika, a moja teściowa postanowiła wykorzystać swoją suknię ślubną (bra ła slub w pierwszą sobotę czerwca tego roku) i przyjść w niej na chrzest naszego dziecka. Najpierw miała w planach przyjść w niej na obie te uroczystości, ale udało nam się wytłumaczyc jej, że to raczej niewypada do kogoś na slub w swojej sukni slubnej. A teraz nasówa się pytanie. Czy babcia w sukni ślubnej na chrzcie wnuka będzie wyglądała normalnie? Mam własne teorie na ten temat, ale jakie są wasze?

Gość A jak ta suknia slubna
teściowej wyglada ????

Gość Joasia.90.
No raczej nienormalnie... Dla mnie to co najmniej dziwne... Jak bym kogoś tak zobaczyła to bym wyśmiała...

Gość a jaka ta suknia
biala tradycyjna czy jakas inna?

Babcia ma naprawde dziwny pomysl, ja bym wybiła delikatnie z głowy. Ja mialam slub koscielny + chrzciny na jednej mszy wiec nie bylo problemu :) Czemu nie polączylas tego? Po weselu bedziesz zmeczona i bedziesz biegla na chrzest.

Gość dfghj
no właśnie jaka to suknia ???? Może to nawet nie tyle suknia co poprostu elegancka garsonka i żakiet w białym kolorze, ecru lub innym.

Gość ooooooooonna
jaka ta suknia?taka długa z welonem?:D jak garsonka czy coś podobnego to jak najbardziej tak.A poza wszystkim to nigdy bym nikomu nie zwróciła uwagi jak przyszedł ubrany.Ja odpowiadam za siebie ,męża i dzieci a reszta niech pilnuje siebie.Ja bym sie wkurzyła gdyby teściowa mi powiedziała:jak ty sie ubrałaś na moje wesele?

Gość ko
kameleon napisz jaka to jest suknia tej tescowki twojej bo chyba w gorsecie nie bedzie lecicie

Gość no bez przesaaaaady
nie przesaaadzaj, w snieznobialej bezie na 3 kolach na pewno przeciez nie przyjdzie ;) pewnie w ladnej eleganckiej sukni z szalem.

Gość kamelon_om
Normalna suknia ślubna. Bez welonu. A dlaczego moja teściowa jest tak pomysłowa to nie wiem. Ale to prawda, to w sumie jej sprawa, to ona będzie wyglądała głupio. a biorę na razie tylko slub cywilny, dlatego chrzest jest dzień później, a małe przyjęcie dla njblizszej rodziny robimy w niedziele po uroczystośi naszego synka. Więc tęsciowa będzie miała jednak okazje pokazać się w swojej sukni.

Gość kamelon_om
No ja byłam na jej ślubie więc chyba wiem jak ta suknia wygląda. I nie zaczynałambym takiego tematu, gdyby była to garsobka ze spódnicą lub jakaś sukienka wieczorowa, w których to ludzie na śluby cywilne chodza. Moja teściowa sprawiła sobie najnormalniejsza suknię slubną z najnormalniejszego salonu. I patrząc na tę suknię można tylko skojarzyć ją z ślubem.

Gość ooooooooonna
lae się wysiliwłaś:normalna suknie ślubna:o jest różnica jaka suknia i jak wtedy syt. sie przedstawia.Ja proponuję nie wtykać nosa w cudzy strój;)

Gość ooooooooonna
o taka tradyzyjna?:D:D:D pozwól jej przyjśc,jak zobaczy śmiech ludzi to sama się na biegu przebierać bedzie.A jak sie odezwiesz wcześniej to będziesz ta najgorsza

Gość dfghj
eeee tam cos mi się swydaje, że albo założyłaś ten temat dla prowokacji albo twoja teściowa jest zdrowo walnięta i przydałoby się leczenie :P Suknia typowo slubna na chrzest wnuka ?? - szczyt głupoty :O

Gość kamelon_om
Mam przepraszam bardzo tę suikienkę jakoś specjalnie opisac. Nie wiecie jak wyglądają tradycyjne suknie slubne? Są różne, ale chyba nie trudno mniej więcej sobie wyobrazić jak to wygląda. A ja się nie wtrącam w jej strój, bo nie ja będe wyglądała dziwnie. Zastanawiam się tylko czy bardziej będzie to wyglądało na jej ślub czy na chrzest mojego syna.

Gość ko
no to kops ja tez bym sie wkurzyla jak by mi ktos przyparadowal odztachniety w kiece slubna na impreze i to jeszcze byl z najblizszej rodziny a wygladal jak nie stej bajki moze jeszcze z nia poadaj moze z jej mezem albo z synen a twoim mezem moze oni jakos na nia wplyna

"teściowa postanowiła wykorzystać swoją suknię ślubną (bra ła slub w pierwszą sobotę czerwca tego roku)" wiesz jakoś sobie nie wyobrażam starszej babki po 50 w sukni ślubnej :o coś ściemniasz...

Gość kamelon_om
Moja tesciowa ma 42lata.I tez sie zdziwilam razem ze swoja przyszlym mezem, ze sobie t5aka suknie sprawila bo ja bede miala prosta sukieneczke, ale moja tesciowea jest dosyc specyficzna osoba

Gość no bez przesaaaaady
a tu cie boli ;) ze tesciowa wziela koscielny w bialej sukni a ty masz tylko cywilny.. ej nieladnie

Gość kamelon_om
nie ma mnie co boleć, bo ona tez brała cywilny. Kościelnego nie może wziąć. I nie boli mnie to, że ona miała suknię slubną, a ja nie będe mała, bo nawet nie chciałam. Szukałam czegoś ładnego, prostego i nie typowo slubnego i znalazłam dokaldnie to co chciałam. Na Boga...Mnie obchodzi tylko tyle, zeby chrzest moejgoto synka nie wuglądał jak slub jego babki. Ona swój dzień miała, a to będzie dzień Olika

Gość a co sie przejmujesz
jesli to jakas falbaniasta beza to najwyzej tesciowa bedzie glupio wygladac, jesli biala skromna , z jakims dodatkiem moze , to co za roznica.

Gość kamelon_om
Wiecie...mnie to naprawdę obojętne. I tak większość uważa moją teściową za nie do końca normalną osobe. Po prostu pierwszy raz spotykam się z taką sytuacja. I jak widzę, chyba jest to naprawdę specyficzna sytuacja. A przejmowanie się tym przeszło mi, gdy oswoiłam się z myślą, że w tej samej sukni przyjdzie na mój slub, co nie wiedzieć czmeu jej się odwidziało. Ja po prostu jestem ciekawa opinii innych na ten temat. Bo mimo, żę sytuacja będzie dziwna, bo teściowa będzie wyglądała jak na swoim slubie, to....no kurzce...Przecież i tak wszyscy wiedza, czemu ma służyć uroczystość i to spotkanie rodzinne.

Gość DuoMama
A co ty się przejmujesz? Przecież to ona będzie wyglądała śmiesznie w ślubnej sukni:-) Jeśli nie ma wyczucia to przecież jej kłopot:-D Ja bym się nie przejmowała bo w końcu każdy ma prawo chodzić w tym, czym chce. Zresztą myślę, że jak przyjdzie na uroczystość to szybko się sama zorientuje, że wygląda jakby pomyliła imprezy:-) Uszy do góry, będzie co wspominać po latach :-P

Gość DuoMama
Na pocieszenie napiszę ci, że na mój ślub moja świadkowa założyła dłuuuugą ciemno bordową suknię z dłuuugą do ziemi ciemną marynarką, czarne pantofle i rozpuściła swoje długie czarne włosy. W pierwszej chwili jak ja zobaczyłam to zastanawiałam się, czy przypadkiem nie przyszła na mój ślub prosto z jakiegoś pogrzebu. Ale się tym nie przejęliśmy z mężem bo było to bardzo mało istotne w tamtej chwili. Po latach (a było to 8 lat temu) moja świadkowa za każdym razem jak ogląda fotki ze ślubu, strasznie się wstydzi swojego wyglądu. Rzeczywiście jest czego bo wyglądała niemalże jak czarna odmiana kostuchy:-P

Ja nie widzę problemu. Co ci do tego, jak się teściowa ubierze na imprezę? Jest dorosła i może chodzić, w czym chce. Nawet jakby miała typową bezę to nie masz prawa zabronić jej się w nią ubrać. Najwyżej będzie dziwnie wyglądać, ale to je problem.

Gość hahaha ale baba śmieszna
nie wierze, ze to zrobi Zrobiłaby z siebie pośmiewisko :D Pewnie was podpuszcza i ubierze sie normalnie !

Gość angfa
czy możliwe że tesciowa robi ci na złosc? aby byc w centrum zainteresowania? bo jak dla mnie osoba która na chrzest wnuka i slub wlasnego syna chce przyjsc w sukni slubnej ma wybacz ale jakies dziury w psychice. nigdy by mi cos takiego nie przyszło do głowy że sa takie osoby...ja rowniez biore slub za miesiac i nie wyobrazam sobie żeby moja tesciowa zrobila cos takiego. i nawet jesli jakims cudem jest stabilna psychicznie to by tylko oznaczalo ze robi ci an zlosc a to juz jest chamstwo:o nie no po prostu w głowie mi sie nie miesci:o

Gość EWELAO
Zależy jaka to suknia.Ja w swojej sukni ślubnej chodziłam potem jeszcze na 2 wesela, tyle, że.....:brałam tylko cywilny. suknia była z tafty w kolorze ecru, po skróceniu jak najbardziej nadawała się na inne imprezy i wcale nie czułam się w niej głupio. Ale to już zależy od teściowej.

Gość grażynka z miasta
ja bym jeszcze teściowej przyklasnęła Widok tesciowej w sukni slubnej na chrzcie mojego dziecka - bezcenny

Gość grażynka z miasta
a swoją drogą - poryczałam sie ze smiechu - i z tematu, i z komentarzy dzięki 🌼