Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuźwa mać

jak usunąć wirusa, którego nie mogę usunąć

Polecane posty

Gość kuźwa mać

Jak w temacie. Mój antywirus avast wykrył wirusa i nie mogę go usunąć 😭 Jak go usunąć? Proszę pomóżcie :(

Gość sorry ze sie wpierniczam
a mój nod pokazuje mi ostrzeżenie, ale bez lokalizacji wirusa, w jego miejscu jest adres internetowy, wyskakuje mi to codziennie, nie wiem o co chodzi :(

wpisz w wyszukiwarce AVGFree, usuwanie wirusów , na tej stronie przeskanujesz sobie komputer bez problemu

Gość kuźwa mać
energiczna trzydziestolatka - próbowałam w trybie awaryjnym i nic :( Typ pasożyta to Rootkit, a nazwa to Win32:Rootkit-gen Spróbuję jeszcze rady bmblondyn

Gość kuźwa mać
bmblondyn - google przez tego wirusa mi nie działa 😭

Gość kuźwa mać
Dziękuje za pomoc 🌼

avast ma to do siebie ze gdy jakis wirus staje sie zbyt uciazliwy i trudno go usunac to trzeba stosowac sie do zalecanych akcji a nie od azu usuwac. przewaznie pojawia sie propozycja o kwarantanne. i tak nalezy zrobic. root`y sa zlosliwe wiec faktycznie chcac go usunac musisz zajrzec na specjalistyczne forum. ale.. ja kiedys mialam podobny problem i niestety - nie obeszlo sie bez formatowania dysku

Gość kuźwa mać
Tak avast zaleca kwarantanne, ale niestety nie daje rady ani z kwarantanną, ani z usunięciem, ani nie mogę go przenieść do kosza :( Nic nie mogę zrobić :( Google przestało mi działać :( Czy jeśli będę musiałą wykonać format, a mam oryginalnego windowsa to co wtedy?

Kwarantanna to nie usuwanie tylko zablokowanie aktywnosci wirusa. Sama mam Avasta bo jest darmowy i moim zdaniem swietnie wykrywa wirusy, natomiast ich nie usuwa. A ja z pomoca specow ze wspomnianego Forum wywalilam Rootkita, wiec da sie ;) o ile pamietam mialam ten sam badziew...

podałem ci stronę na usunięcie wirusa Win32: Salite. Znalazłem tę stronę w ten sposób w wyszukiwarce wpisałem nazwę wirusa i tam znalazłem sposób na usunięcie. Myślę że jeśli masz już nazwę w ten sposób można sobie poradzić. Ale nie chcę Ciebie martwić, jeśli złośliwe oprogramowanie zainstalowało się w Win32, to chyba bez formatowania się nie obejdzie, albo instalowania od nowa Windowsa.

Gość kuźwa mać
bmblondyn - ale moja wyszukiwarka google odmówiła posłuszeństwa odkąd mam ten badziew w kompie 😭 Próbowałam już zrobić przywracanie systemu i też nie mogę :( Energiczna trzydziestolatka - klikam w kwarantanne i avast w ogóle nie reaguje :(, non stop mi miga okienko, że jest wirus, a jeśli by się umieścił w kwarantannie to chyba non stop to okienko by nie wyskakiwało ? Nie jestem żadnym informatykiem, więc nie znam się na tym :O Najlepsze, że pod jednym modemem miałam podłączone 2 laptopy i z drugim jest to samo 😭

ja mam numer telefonu do znajomego informatyka, bardzo uczynny o każdej porze dnia, za opłatą do 50 zł załatwia sprawę od ręki i powiem ci avasta nie polecał, mam zaistalowany AVGFree i zaporę ogniową firewall Kario. Najlepiej fachowca, bo możesz tak jak mój syn tak dokładnie roztroić, że tylko zakup nowego windowsa uratował kompa

bmblondyn - dzięki za pomoc, ale ja mieszkam zagranicą, więc nie skorzystam :) Usunęłam te badziewie (poczytałam trochę forum, które mi podała energiczna...), ale przeglądarka google nadal mi nie działa :( Fachowiec do kompa przyjdzie w weekend, więc muszę jakoś wytrzymać. Energiczna trzydziestolatka - dzięki za link do forum, muszę się bardziej wczytać przy odrobinie czasu :)

Zamiast wczytywac sie w Forum, wpisz w wyszukiwarce nazwe wirusa i poszukaj info lub zaloz temat, umiesc tam logi, o ktorych pisalam i czekaj na odpowiedzi co masz zrobic. Wy wszystko chcecie formatowac? Po kiego wala? Naprawde niewielu wirusow nie da sie usunac :D Tego, ktorego ma Autorka da sie na 100% :D

Gość jak usuwasz z win 32
to i tak musisz format walic bo ci system sie z reguly zwala

Gość format c i reinstalacja syste

Gość wiadomo kto...
Po pierwsze trzeba wyrzucić Avast. Po drugie trzeba zainstalować prawdziwego antywirusa i przeskanować, czy rzeczywiście jest wirus. jeśli jest, to go usunie. ESET, Kasperski, Webroot Essentials.

Gość wiadomo kto...
Rootkit to proces ukryty poza systemem. Nie musi być wirusem. jesli poczytasz fora, to zobaczysz, że jedynie Avast to wykrywa, choć inne programy do rootkitów są nieporównywalnie bardziej zaawansowane niż ta żenada Avast.

Gość Maxxxx44
Zainwestować w dobrego antywirusa z aktualizacjami? Ja na darmowych ciągle coś miałem, więc stwierdziłem, ze pieniązki trzeba jednak wydać, żeby podzialało, a nie prowizoryczna ochrona. Zainwestowałem w: http://www.kluczsystem-sklep.pl/g-data-antivirus-1pc2-lata-esd-p-25.html i wszystko śmiga jak trzeba, wszystko nieproszone blokuje. Płatne, ale tam mają dobre ceny zerknij sobie

Gość Maxxx44
Zainwestować w dobrego antywirusa z aktualizacjami? Ja na darmowych ciągle coś miałem, więc stwierdziłem, ze pieniązki trzeba jednak wydać, żeby podzialało, a nie prowizoryczna ochrona. Zainwestowałem w: http://www.kluczsystem-sklep.pl/g-data-antivirus-1pc2-lata-esd-p-25.html i wszystko śmiga jak trzeba, wszystko nieproszone blokuje. Płatne, ale tam mają dobre ceny zerknij sobie