Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roki500

czy obniży skuteczność?

Polecane posty

Gość roki500

Witajcie dziewczyny mam jeden problem i pomyślałam że mogłybyście mi jakoś pomóc. Otóż biorę tabletki antykoncepcyjne a dokładnie "Cilest", chciałabym zacząć brać tabletki które wspomagają odchudzanie a dokładnie "Linea". I stą właśnie mój problem . Nie wiem czy czasami one nie obniżą działania tabletek anty?. Próbowałam znaleźć odpowiedz ale nie modłam nic znaleźć. Jeśli ktoś się orientuje proszę bardzo o odpowiedz,będę bardzo wdzięczna

Gość ja farmaceuta
Linea nie obniża skuteczności tabl.anty. Pozdrawiam :)

Gość roki500
dziękuje bardzo za odpowiedz,ale jesteś op tym oprzekonany(a) w 100%?

Gość roki500
czy nikt więcej nie potrafi mi pomóc?

Gość ja farmaceuta
Tak w 100%. Żaden ze składników nie ma większego wpływu na metabolizm hormonalny. Postać: TABLETKI Producent: AFLOFARM Opakowanie: 60 tabletek Charakterystyka: # Składniki preparatu Linea: zmniejszają łaknienie, # redukują tkankę tłuszczową # zapobiegają tworzeniu się nowych komórek tłuszczowych # pobudzają procesy przemiany materii # zmniejszają kaloryczność posiłków Skuteczność produktu wynika ze skorelowanego działania specjalnie dobranych składników: - Zielona herbata - polifenole pobudzają proces rozpadu tłuszczu, ułatwiają jego spalanie i zapobiegają ponownemu tworzeniu się komórek tłuszczowych. Zielona herbata reguluje również procesy trawienne i zwiększa wydatkowanie energii. - Fasolamina - hamuje trwanienie skrobi znajdującej się w produktach spożywczych (ziemniaki, pieczywo, makaron , pierogi). - Ocet jabłkowy - reguluje trawienie, pobudza procesy metaboliczne oraz zmniejsza wchłanianie cukrów i tłuszczy. - Chrom - zapobiega wahaniom poziomu glukozy we krwi. Dzięki temu przeciwdziała napadom głodu, m.in. na słodycze. - L-karnityna - jest niezbędna do wytwarzania energii poprzez zwiększenie spalani kwasów tłuszczowych. Zapobiega gromadzeniu zbędnych zapasów tłuszczu, redukuje nadmiar tkanki tłuszczowej i zapobiega efektowi jo-jo. Skład: 1 tabletka zawiera: - L-karnityna 100 mg - Wyciąg z zielonej herbaty 50 mg - Wyciąg z białej fasoli 100 mg - Ocet jabłkowy 40 mg - Chrom 30 mcg Sposób użycia: Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Należy przyjmować 1 tabletkę 2-3 razy dziennie. Uwagi: Nie zaleca sie stosowania preparatu w przypadku uczulenia na jakikolwiek składnik preparatu. Nie zaleca się stosowania produktu Linea w okresie ciąży i karmienia. Nie ma przeciwwskazań do stosowanie produktu Linea wraz z doustną antykoncepcją. Jeżeli chcesz schudnąć, to polecam rozsądne odżywianie się i więcej ruchu. Odstępy pomiędzy posiłkami nie powinny być dłuższe niż 3 godziny. Dwa owoce kiwi to też posiłek. Uważaj na ukryty cukier w sokach z kartonu! Polecam ciemny ryż i kaszę gryczaną z gotowanymi warzywami. 6-7 małych posiłków dziennie, ostatni na 2 godz. przed snem. Śniadanie koniecznie, np. owsianka.

Gość roki500
dziękuje bardzo teraz już jestem spokojna. Nie potrzebuje zbyt wielkiego odchudzania,jakieś 3-4 kilogramy w dół. Na wiecej ruchu niestety już nie znajdę czasu, praca dziecko i dom,,ale jeśli chodzi o odżywianie to postaram się dostosować. Jeszcze raz dziękuje bardzo, pozdrawiam serdecznie