Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mamy szans

na kredyt...

Polecane posty

Gość aat
ja wyszukalam w internecie ze statutory maternity pay to £123 z goszami, skad wy wzielyscie £180 ????? przepraszam jesli ise myle.

Gość Lucjusz26
Czesc, mam dobra i zla wiadomosc... Dobra - juz nie jezdze do pracy rowerem tylko biegam... Zla nie jezdze rowerem bo mi go ukradli (uzywany rower warty moze z 20 funtow... masakra)... milego dnia... :-)

No niezle Lucjusz ;) No wlasnie zastanawiam sie nad tym programem first time buyers tez...swiezo po slubie - przydaloby sie wlasne gniazdko. Ponoc mozna pozyczyc depozyt od rzadu, dac bankowi, a wiec lepsze warunki kredytu no ale potem sie splaca dwa na raz...Ktos cos wiecej wie o tym?

Gość Odnosnie telefonu
Jesli moge cos doradzic...w TalkTalk jest opcja: rozmowy za free do wszystkich krajow UE. takze na komorki. abonament z internetem chyba 25F. z tym ze godzine gadasz za darmo po 59minucie rozlaczam i dzwonie znow. :)

Gość Odnosnie telefonu
Jesli moge cos doradzic...w TalkTalk jest opcja: rozmowy za free do wszystkich krajow UE. takze na komorki. abonament z internetem chyba 25F. z tym ze godzine gadasz za darmo po 59minucie rozlaczam i dzwonie znow. :)

Calkiem niezly pomysl...ja teraz ma BT vision i place ok £70 miesiecznie, to jest linia,internet i rozmowy do Polski. A w talk talk wychodzi 17 cos plus 2 za boost na miedzynarodowe rozmowy. A wiec w sumie 20 funtow i git. Tylko nie wiem jak to jest z rozwiazaniem umowy z BT i co bedzie wtedy z BT vision? Nagrywam sobie Ugly Betty w srody i wolalabym zeby tak zostalo ;) A propos czy dalej bedzie trzeba placic za BT land line? No i cos nie moge znalezc tam na stronie jaka jest szybkosc tego neta. Dawajcie, moze razem cos oszczedzimy :P

Gość Odnosnie telefonu
Ja akurat mialam SKY tv i musalam oplacac linie BT ale juz zrezygnowalam w tej chwili nie place , (mam teraz freeview) ale rent BT landline to chyba cos ok 11 f wiec i tak sie oplaca :)

Gość tez jestem w ciazy
ja mam tiscali i place 14.99 za internet i linie telefoniczna. A jak macie net to mozecie sobie wykupic internet call i wtedy na domowe do Polski dzwonicie za darmo a jakosc jest taka ze nikt sie jeszcze nie skapnal ze dzwonie z netu. albo mozecie poprosic kogos z polski zeby nabil wam konto na GG telefon i wtedy od 19 do 21 sa rozmowy za darmo a w pozostalym czasie smiesznie tanie.

Do: Nie mamy szans, Fakt jest taki, ze nie potraficie chyba zaoszczedzic..? Przy takich zarobkach £3000 na 2 osoby..? Moj maz zarabia nie cale £1200 na reke (w biurze) mamy 2 malych dzieci + 3 za miesiac sie urodzi. I co mamy powiedziec ? Oczywiscie ja nie pracuje bo jestem w domu z dziecmi (nie mam tez zadnych dochodow zadne macierzynskie itp - za krotko pracowalam). Benefity na dzieci dostajemy ok.£600 w tym WTC, CHB oraz house benefit. Czyli razem mamy £1800 na zycie. Za dom (mieszkamy sami) placimy £500 + council tax £121 (za 2 osoby, legalnie jestesmy oboje zarejestrowani), gaz, prad £68 miesiecznie direct debit , £15 internet miesiecznie, £15 telefon T-Mobile miesiecznie, woda £345 rocznie, TV licencilg £142 rocznie, auto -tax road+przeglad £250 rocznie, + inne wydatki (opony, jesli jest potrzeba to maz sam naprawia auto lub wymienia czesci - nie jest mechanikiem ale samoukiem a to duza oszczednosc, zreszta nie pozwolilby aby ktos inny grzebal mu przy jego aucie, do pracy jezdzi autobusem (bilet miesieczny) lub rowerem (latem) choc nie zawsze -autem rowniez. Dom wynajmujemy (nieumeblowany), wszystkie meble sa nasze (nowe kupione za wlasne pieniadze (gotowke), sprzet AGD, odkurzacz, TV, nawet pralka i lodowka (ogromna, ale potrzebna nam taka na jedzenie i mieso z Polski). Nie mowie o wydatkach na loty do Polski, na pampersy czy mleka dla dzieci, ciuchy, (moj maz pracuje w biurze, wiec tez musi wygladac i miec nowe koszule czy spodnie a nosi firmowe PC lub YSL). Jedzenie z Polski - rodzina nam robi paczki co pol roku, z miesem, wedlinami, przyprawy, slodycze itp. Wysyslaja nam to firma transportowa - jest duzo na rynku i tanio £1/kg. Oczywiscie sami za wszystko placimy - za przewoz i jedzenie z wlasnych pieniedzy i jakos sie udaje !!! Nikt nam nic nie daje za darmo !!! Jestemy niezaleni. Aaaa i do tego rozmowy do Polski (taniej i lepiej niz Skyp) mozesz zalozyc sobie free call -i dzwonisz z interentu za free na stacjonarne oraz 0,10p za smsa i za 1min. na komorki (np. do Polski) Rejestrujesz sie i wykupujesz za £15 na 90 dni - przez ten czas dzwonisz na stacjonarne za darmo na CALY SWIAT a po tym okresie dopiero sciaga Ci z konta (na komorki pobiera od razu te 0,10p). Miedzy osobami ktore tez maja zalozonego free cala -darmowe rozmowy - jak na Skypie. Dodam jeszcze, ze z mezem we dwoje (dzieci w tym czasie byly w Polsce u dziadkow, wiec lot do Polski, powrot do UK, ponowny lot po dzieci i powrot - to tez byl wydatek), bylismy na wakacjach w tym roku na Karaibach 2 tygodnie i oczywiscie zamierzamy tam jeszcze wrocic, z dziecmi, kiedy podrosna na tyle, by zniesc tak dlugi lot) a z free calla dzwonilismy stamtad na stacjonarne do Polski za 0,07p a na komorki 0,079p !!! W tym roku na wakacje jedziemy autem na Lazurowe Wybrzeze z dziecmi, oczywiscie. Kredytow nie mamy zadnych, 2 karty kredytowe splacone (£5750). Ale swego czasu splacalismy i tez nam bylo ciezka -jednak da sie !!! Wiec sama oblicz sobie ile MY mniej wiecej wydajemy... na nasza 4 osobowa rodzine (a niedlugo 5-cio) !!! Rowniez sie zastanawiamy na kupnem domu - ale to za jakis czas, bo jak wiadomo trzeba miec jakis swoj kapital - wiec niestety znowu odkladac trzeba... ale mozna i nie mowie, ze bedzie latwo. Ale niestety jak sie chce cos miec swojego to trzeba wyrzeczen !!! A Ty mi mowisz, ze nie mozesz zaoszczedzic ??? Jesli tylko sie CHCE to wszystko MOZNA !!! Trzeba tylko znalezc niepotrzebne wydatki !!! A nie przepuszczac pieniadze przez palce... :P

PS. A telewizje mamy polska CANAL+ wiec tez placimy abonament ale nie duzy. Czesto sa ciekawe oferty i promocje, wiec jak sie konczy nam umowa, bierzemy nowa itd.

Gość Lucjusz26
Hej mania7272, Musze przyznac ze jestem pod wrazeniem... Po pierwsze ze potrafisz tak wszystko spamietac, dobrze jest miec takiego partnera ktory ma glowe na karku... I dwa ze biorac pod uwage wasze wydatki i zarobki to naprawde dobrze sobie radzicie... Dodam ze duzo z tego co piszesz jest mi bardzo znajome... na wakacje tez jedziemy samochodem na lazurowe wybrzeze :-)... Jedziecie pod namiot?? a jesli tak czy juz cos wybraliscie dokladnie? Pozdrawiam

Hej Lucjusz26, My bedziemy na kempingu - to taki osrodek z umeblowanymi i z pelnym wyposazeniem, kempingami. Miejscowosc sobie mozna wybierac :)) my wybralismy Frejus dlatego, ze zamierzamy zrobic sobie male 1 dniowe wypady do: Cannes, Nicea i Monaco. We Frejus na terenie osrodka jest 7 basenow, markety i inne atrakcje itp. Z dziecmi, szczegolnie z malym niemowleciem, ktore wkrotce bedzie ze wzgledu na warunki namiot odpada :)) Kiedys przez przypadek znalazlam te strone interentowa z kempingami - wplaca sie tylko depozyt (£100) a reszte za pol roku... Mamy tez juz promy (zaplacone z gory, niestety) oraz zarezerwowane tanie ale przyzwoite hotele ze sniadaniem w 2 strony (hotele platne na miejscu po przybyciu i w kazdej chwili mozna zrezygnowac, bez ponoszenia kosztow ) wiadomo roznie to bywa... a z malymi dziecmi w takiej trasie, to gdzies trzeba w drodze odpoczac :)) A Ty gdzie sie wybierasz na L.Wybrzezu ? Czesto tam jezdzisz ? Ja mowiac szczerze bede tam pierwszy raz :)) ale mojego meza to ulubiony kraj i jezyk :)) i chcial mi pokazac co nie co... Pozdrawiam :))

zapomnialam dodac :)) Mozna naprawde tanio zabukowac taki kemping (oczywiscie odpowiednio wczesniej i zalezy tez w jakim terminie lata) Kempingi te maja po 2-3 sypialnie + salon (TV) kuchniaz lodowka oraz + 1 lub 2 lazienki + taras (klimatyzacja, kto chce) czyli spanie dla 6-8 osob), internet bezprzewodowy na terenie osrodka (odplatnie). Oczywiscie dostepne sa tez wersje luxusowe kampingow. My bedziemy tam na poczatku wrzesnia (2 tyg.), wtedy jest jeszcze wystarczajaco cieplo :)) a lato zamierzam spedzic z dziecmi w Polsce.

Gość Marcin K1981Z
Witam, jeśli potrzebuje Pan/Pani pilnie pożyczki proszę wejść na poniższą stronę, wpisać (imię, numer telefonu) a My oddzwonimy. Za 500 złoty pożyczki, kwota miesięczna wynosi jedyne 14 zł. Za 2 tys. kwota wynosi 30zł. Proszę wejść na poniższą stronę za pomocą kalkulatora można obliczyć kwotę pożyczki i miesięczną ratę. Maksymalna pożyczka to 120 tys złotych. W ofercie są również kredyty hipoteczne/pod zastaw. OC/AC, chwilówki itd. Oto link : http://nieprzeplacaj.ebrokerpartner.pl/kredyty,gotowkowe,super-oferta pozdrawiam Marcin Kaczmarski

Gość sout west
u nas domy stawiaja 5 tys na wplate tylko chca..

Gość temat stary ale moze jary
no wlasnie. jak kupic swoj pierwszy dom? jakos mi sie to wydaje srednio wykonalne. ale dobre rady dajecie wiec moze z czegos skorzystam :) Lucjusz usmialam sie odnosnie tego roweru :)