Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VIOLONCZELA_82

Czy moja dzidzia za czesto je?

Polecane posty

Gość VIOLONCZELA_82

Zastanawiam sie czy moja corcia ktora ma niecale 3 miesiace nie je zbyt czesto: domaga sie cycusia co dwie godziny... Tak sobie wyregulowala pory karmienia ze startujemy od 6 rano a potem rowno co dwie godziny daje jej piers. W sumie wychodzi 9 karmien (razem z tym nocnym) na dobe. Mam watpliwosci bo kolezanki karmia co 3 godziny, a moja mala przybiera strasznie szybko. Jak bylo/jest u was?

Gość zapasiesz ją i tyle
ogranicz jej jedzenie proste

Gość VIOLONCZELA_82
Ograniczyc jedzenie 3miesiecznemu dziecku? Ale jak? Kilka razy probowalam ja przetrzymac ale placz jest straszny...

Gość pomaranczka15001009000
oje maleństwo ma 2 miesiące i też tak często je tylko że startujemy o ok. 7.00 i co 2 godziny i dużo przybiera ale lekzra powiedział że nie ejst źle bo jeszcze się wyciągnie w długość a ile twoja mierzy?

Gość VIOLONCZELA_82
Moja ma 61cm

Gość DuoMama
Twoja dzidzia je prawidłowo. Ani za mało, ani za dużo. Wszystko jest ok, więc nie przejmuj się:-P Jest ciepło, więc może zacząć ssać pierś nawet częściej niż 9 razy na dobę. Moje dziecko ssało pierś do 6 miesiąca ale do 4 był to jej jedyny pokarm. Potrafiła ssać nawet i 12 razy na dobę. Jedyne na co nie pozwalałam to usypianie przy piersi i nie ssała dłużej niż 10 -15 minut. To jest jeszcze bardzo maleńkie dziecko, więc dawaj jej pierś kiedy tylko zechce :-D

Gość VIOLONCZELA_82
Dzieki DuoMama No wlasnie czasem mala chce pic czesciej, gdy jest goraco a ja wole jej dac piers niz herbatke. Nie zasypia przy piersi i je okolo 10 minut. CZyli ok..

Gość DuoMama
Ja od 4-go miesiąca zaczęłam małej wprowadzać obiadki, później deserki, wtedy ilość karmień się zmniejszyła. Także na razie niech ssie ile tylko chce. A biorąc pod uwagę fakt, że nadciągają podobno upały nastaw się, że może chcieć pierś bardzo często:-D Powodzenia:-D

mój synek do 5 mies jadł co 1,5 godziny! później sam sobie wydłuzył przerwy i teraz je co 3-4 godziny. z tym że on bardzo ulewa i lekarka kazala dawać mniej ale częściej :)

moja jak była taka malutka to potrafiła domagać się do godzinę :) żadne ograniczenia nie przyszły mi do głowy. Na maminym mleku nie ma szans na zatuczenie!!! dawaj jej tyle ile potrzebuje! a jeśli masz wątpliwości pogadaj z pediatrą :)