Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka ale...

dom opieki spolecznej lub dom dziecka

Polecane posty

Gość studentka ale...

tak bardzo lubie pomagać ludziom, chce zacząc studia zaoczne i chcialabym podjąc prace,tyle ze wszyscy wymagają dyspozycjności czy moglabym zatrudnic sie w domu opieki jako pomoc ?? czy trzeba miec do tego odpowiednie kwalifikacje ??? jesli ktos sie oreitnuje będe wdzieczna za pomoc

Gość Ladys
Matko, dziewczyno, czy jesteś normalna? :O Znajdź sobie pracę gdzie zarobisz jakieś konkretne pieniądze...

w domu pomocy społecznej możesz sie zatrudnić jako pracownik socjalny albo terapeuta ale do tego musisz skończyć studia.możesz sie też zatrudnić jako opiekunka ale nie wiem czy byś chciała to robić...

Gość studentka ale...
lubie pomagać czy to dziwne ?? chcialabym sie zatrudnic konkretnie jako opiekunka w domu starców albo w domu dziecka, studia mam odmienne bo to hotelarstwo i gastronomia ale chcialabym potem uczyc w szkole wiec daleka droga narazie chcialabym wlasnie pomagac starym schorowanym ludziom ale tak jak myslalam do tego chyba potrzebne są kwalifikacje :( hmm

Gość Ja miałam 6
Tak, jako opiekunka nie musisz mieć zadnych kwalifikacji, ale praca jest okropna. Myjesz starych ludzi, zmieniasz im pampersy, wszedzie czuc mocz... Wytrzymasz to?

Gość studentka ale...
zdaje sobie sprawe z tego ze ta praca nie jest latwa, ale przeciez to samo życie, ja tez kiedys będe stara ..wszyscy sie zestarzejemy :( takie już jest zycie i pewno kazdy z nas chcialby miec kogos kto z nim porozmiawia, usmiechnie sie do niego , poczyta poprostu będzie.. wiem ze Ci ludzie potrzebują tego !! Czy wytrzymie zmiane pampersów ?? przeciez kupa to rzecz ludzka

Gość Ja miałam 6
Wiadomo, ze rzecz ludzka, ale mimo wszystko nie jest to nic przyjemnego. Co chwilę karmisz, podcierasz sline, poprawiasz, kto Cie wola, ktos inny sie zesikal... Mysle, ze Twoja pomoc bardziej przydalaby sie dzieciakom z domu dziecka...

Gość studentka ale...
z domu dziecka mowisz :) tez lubie dzieciaki kurcze tylko nie wiem, jak pytac o te prace mam zadzwonic czy pojsc osobiscie i co powiedziec czy aby nie poszukują opiekunki ??? a gdy zapytają o kwalifikacje ?? przeciez ich nie mam, pozatym nie chodzi o zarobki no ale wiadomo kazdy liczy grosz ciekawe ile oferują w pracy jako opiekunka i po ile godzin sie pracuje??

Gość Ladys
Przegrałaś życie

no więc idź i się dowiesz przynajmniej czy masz kwalifikacje, albo co musisz ukończyć by mieć

Gość studentka ale...
oj zaraz tam przegralam :) ja bym sie cieszyla gdybym mogla dac chociaz troche swej milosci dzieciakom :)

ja chyba bym sie zapłakała na śmierć pracując w domu dziecka, tak mi żal tych dzieciaczków

Gość okolice wawy
W jakiej miejscowości szukasz? Może mogłabym Ci coś zaproponować. Okolice Warszawy - opieka nad osobami starszymi.

Żal ściska dupę jak się to czyta :O Ja tam się martwię o siebie i swoich najbliższych, a nie o ludzi, z którymi nie mam nic wspolnego. Szczerze Ci radzę, żebyś to przemyslała, bo w dzisiejszych czasach na takim "altruizmie" możesz się nieźle przejechać...

Gość studentka ale...
LadyS no wlasnie... wiesz jaki jest najwiekszy problem,ze ludzie w dzisiejszych czasach stają sie indywidualistami i co gorsze materialistami wogole ich nie obchodzi krzywda innych. Fajnie ze Tobie sie powodzi ale nie uważasz ze fajnie byłoby tez czasem pomoc innym, tym ktorzy w zyciu nie mieli juz tak fajnie. To prawda ze nie kazdy jest sklonny pomagać innym, ja jestem bardzo wrazliwa na krzywde i cierpienia innym. Co z tego ze nie znasz tych ludzi, ale wiesz jak fajnie jest uslyszeć od nich dziękuje, albo zobaczyc ich usmiech na twarzy !! czujesz sie potrzebna wtedy. Pewno malo kto rozumie o czym pisze ehhh :) mi sie wydaje ze nie żyjemy dla siebie lecz dla innych..

Gość studentka ale...
okolice wawy, mieszkam na śląsku niestety a co chcialas mi zaproponowac ??

Ok, pomaganie jest w porządku, ale nie własnym kosztem. Sama też w życiu kiedyś nie miałam lekko i nauczyło mnie to, że trzeba być zdanym tylko na siebie i swoich bliskich. Jasne, że jakbym zobaczyła kogoś potrzebującego to w miarę możliwości pomogę, ale nie wyobrażam sobie poświęcać na to własnego życia. Nie jestem materialistką ani egoistką, po prostu zajmuję się swoją rodziną.

Gość studentka ale...
gdyby ludzie mieli serce nie bylo ani domow starcow ani domow dziecka... prawda jest taka ze los innych nas nie obchodzi!! ale rozumiem kazdy musi miec predyspozycje :) jeden je ma drugi nie ma i tak juz jest na tym swiecie

Gość okolice wawy
studentka ale... - Pracuję w prywatnym domu dla osób straszych i myślałam o jakiejś formie praktyki jeśli chciałabyś się kształcić w tym kierunku. Ale dzieli nas kawałek drogi. Jest też możliwość pracy jako np. opiekunka z zamieszkaniem ale co wtedy ze studiami, w wa-wie? Za ciężko było by Ci na dłuższą metę - więc nie ma o czym mówić. Pozdr,

Ja podejrzewam że wolontariuszy przyjmują takie domy.... Najlepiej zadzwonic i spytac.