Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annas1987

Cukrzyca w ciazy- czy ktos sie na tym zna??

Polecane posty

Witam serdecznie! Niedawno zrobilam test glukozy 50g i wyszedl mi wynik 176 lekarz kazal mi powtorzyc tez 50g glukozy dzisiaj wynik odebralam i wyszedl ze mam 180 czy to znaczy ze mam cukrzyce...Moj lekarz teraz jest na urlopie i nie moge sie do niego dodzwnic nie wiem co mam robic...pomocy

Musisz się koniecznie skontaktować z innym lekarzem. Najprawdopodobnie dopadła Cię cukrzyca ciążowa i musisz być pod opieką lekarza,aby nadmiernie podniesiony cukier nie zaszkodził maluszkowi,dostaniesz leki i odpowiednią diete. Nie ma na co czekać,iź choćby prywatnie,każdy lekaz Cię pzyjmie bez zapisów.

Sorki,niw chciałam Cię nastaszyć,chodziło mi o to byś tego nie zlekceważyła. Cukrzyca w ciąży zdaza się bardzo często,nie martw się tylko śmigaj do lekarza:)

Dziekuje ze mi odpisalas to dobrze ze mnie wystraszylas bo poleciala do lekarza i dostalam skierowanie do poradni cukrzycowej :)

Gość alicja35
ja mialam cukrzyce ciazowa

Gość alicja35
musialam jechac na 3 dni do szpita, tam ustalili mi odpowiednia diete, pozyczyli glukometr i kazali po kazdym poisilku mierzyc poziom cukru we krwi

Gość alicja35
learstw zadnych nie musialam brac ale 2 razy w tyg na ktg a pod koniec ciazy nawet 3 razy w tyg na ktg jezdzilam do szpitala..ogolnie w cizzy przytylam 7 kg..czesto bylam głodnawa na tej diecie:)..

No ja to bym wolala ta diete niz sobie insuline wstrzykiwac, chociaz cholere mnie w ciazy na slodycze bierze...A jaki mialas poziom we krwi jak robilas glukoze 50???