Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tratara

P

Polecane posty

Gość tratara

ładnie proszę o przetłumaczenie "paru" zdań na angielski...wiem dużo tego no ale parę zdań do paru zdań i będzie całość :):) z góry dzięki. Part 1 1. Po operacji, będziesz musiał odbywać rekonwalescencję w sanatorium w górach 2. On musi zostać zbadany – oni muszą się upewnić, czy nie zażywał narkotyków 3. Po przeprowadzeniu eksperymentów, naukowiec zapisał swoje spostrzeżenia w dzienniku 4. Ten znany badacz stworzył teorię, która zrewolucjonizowała świat 5. On był pierwszym podróżnikiem, który dotarł do tych odległych wysp 6. Bezprzewodowe urządzenia są bardzo użyteczne w życiu codziennym 7. Gdzie jest gniazdko? Muszę uruchomić tę ładowarkę 8. Gady i płazy są omawiane na tym kursie przyrodniczym 9. Susze i powodzie w tym kraju sprawiły, iż tysiące ludzi zostało bez dachu nad głową 10. Jutro w tym rejonie będą gwałtowne burze oraz obfite opady 26. Wysoka wilgotność i delikatne deszcze to rzecz zupełnie normalna w tym klimacie 27. Żeby chronić środowisko, powinniśmy używać bezołowiowej benzyny, oszczędzać prąd oraz nie zaśmiecać naszego otoczenia 28. Nawozy i środki owadobójcze są niesamowicie szkodliwe dla zdrowia człowieka 29. Ta nowa oczyszczalnia ścieków jest przyjazna środowisku 30. On został skazany za włamanie oraz kradzież biżuterii 31. Kiedy stałem w korku, byłem świadkiem kradzieży na ulicy, młody chłopak wyrwał torebkę starszej pani 32. Nielegalne kopiowanie płyt CD jest surowo karane w naszym kraju 33. Jego sąsiad dostał dożywocie za gwałt i morderstwo – powinien dostać karę śmierci 34. Nadmierna prędkość to małe wykroczenie 35. Policja prowadziła śledztwo przez 3lata zanim ujęła podejrzanego 36. Proces trwał wiele miesięcy zanim oskarżony usłyszał wyrok 37. W naszym parlamencie rządzą 2 główne partie, jako koalicja oraz opozycja 38. Kiedy jesteś bezrobotnym, jedynym twoim źródłem dochodu jest zasiłek dla bezrobotnych 39. On mieszkał w schronisku dla bezdomnych przez ostanie 6 lat 40. Moja sąsiadka z 2 piętra otrzymuje bardzo niewielką emeryturę 42. Podróż po tym kraju będzie unikalna i niesamowita 43. Amerykanie mają inny system wartości od Europejczyków 44. Telefon stał się najlepszym środkiem komunikacji na całym świecie Part 2 1. Jej stara ciotka ma siwe włosy, dużo zmarszczek i ma lekką nadwagę 2. Nasi sąsiedzi są zarozumiali i bezczelni, mam dość ich dziecinnego zachowania 3. On uwielbia zakładać codzienne ciuchy, ale zawsze robi dobre wrażenie 4. W swojej spiżarni trzymam wszystkie przepisy i zapasy żywności 5. Te biuro znajdują się w 5piętrowym budynku, 5 minut od centrum miasta 6. Nasz parking jest przestronny i dogodny żeby otworzyć bramę garażu €ożywam pilota 7. W reklamie przeczytałam, że mieszkanie jest wyposażone i nie jest drogie w utrzymaniu 8. Zanim skończyła studia, Sue otrzymała stypendium i stopień magistra 9. Oni chcieli zachęcić wszystkich uczestników do zapisania się na zaoczny kurs 10. Co za zbieg okoliczności!! Powinniśmy wyjaśnić sobie pewne zagadnienia 11. Współzawodnictwo pomiędzy uczniami powoduje, że uczniowie nie radzą sobie ze stresem 12. Nie trać pewności siebie, wyluzuj i rozwiąż swoje problemy 13. On szuka stałej pracy/pracy ba pół etatu – chciałby prowadzić swoją własną kwiaciarnię 14. On stoi na czele tej formy os wielu lat, w przyszłym roku idzie na emeryturę 15. W naszej firmie jest nowy praktykant, jest dokładny i godny zaufania 16. To był ogromne wyzwanie, choć praca pod presją i na zmianę bardzo nas męczyła 17. W sobotę, agent nieruchomości pokaże nam przytulny domek z widokiem na pola lawendy 18. Po zaręczynach zdecydowali się wziąć ślub i wyprawić skromne wesele 19. Za 2 tygodnie moi rodzice obchodzą 20 rocznicę ich ślubu – będzie zgromadzenie rodzinne 21. W czasie parapetówki przyszedł właściciel mieszkania i poprosił o spokój 22. Jej dziecko jest rozpieszczone i ciągle jest w centrum uwagi Part 3 1. Ona zawsze używa srebrne sztućce przy oficjalnych okazjach 2. Żeby zrobić prawdziwe francuskie naleśniki, trzeba użyć 30 % śmietany 3. Dziczyzna i drób są powszechnie używanym mięsem w tym kraju 4. Oprócz produktów mlecznych, musimy zaopatrzyć się w pieczywo 5. Przetnij cytrynę na pół, wyciśnij sok i zmieszaj z woda, dodaj trochę przypraw i wlej do sosu 6. Te pomidory z puszki nie zawierają konserwantów i dlatego są bardzo odżywcze 7. Owoce kupowane w tym klepie są wzbogacone w błonnik 8. Kawa, czekolada i cola zawierają kofeinę, która pobudza nasz organizm 9. Ziemniak w spiżarce były zgniłe i nie nadawały się do jedzenia 10. Nakryję do stołu a ty sprawdź czy mamy wszystkie składniki na kolację 11. Poprosimy o zapakowanie resztek z obiadu, poprosimy o rachunek i zostawimy rachunek 12. Kupiłem najnowsze wydanie HEY w kiosku na rogu 13. Musimy zanieść pranie do pralni, nie zdążymy sami tego wyprać 14. Wiesz gdzie jest bankomat? Potrzebuję gotówki po jadę do krawcowej 15. To była prawdziwa okazja – sprzedawca dał mi 50 % zniżki na te firmowe buty 16. Zgubiłam gwarancję na to DVD, więc prawdopodobnie moją skarga będzie odrzucona 17. Znaleźliśmy te stare talerze na pchlim targu – mieli duży wybór zestawów 18. Zlew w kuchni przeciekał, musieliśmy wezwać hydraulika 19. Chciałem powiększyć to zdjęcie i zrobić kilka dodatkowych kopii 20. Znalazłam w sieci kilka internetowych serwisów, które oferują darmowa dostawę 21. W tej kawiarni obsługa byłą nieżyczliwa i co więcej, nie przyjmowali kart kredytowych 22. Sprawdź lusterko boczne, wycofaj i podjedz na rondo ze światłami 23. W drodze na wakacje złapaliśmy gumę, ale na szczęście mieliśmy zapasowe koło 24. Nasz bagaż podręczny i walizki zaginęły na lotnisku 25. Podróżowaliśmy szlakiem Indian i odwiedziliśmy wiele odległych miejsc 26. Strażnik miejski dał mi mandat za złe parkowanie\ 27. Warunki pogodowe były dość ciężkie, ale sam wyprawa była udana 28. w drodze do Paryża podwieźliśmy bardzo Miłego autostopowicza 29. kiedy będzie w Toskanii, musisz spróbować lokalnej kuchni 30. ten obraz był podróbką – wydałeś tyle pieniędzy! 31. ona chciał mieć swój portret nad sofa w pokoju dziennym 32. do wyrzeźbienie tej statuetki , palu użył dłuta i gliny 33. orkiestra w teatrze dala spektakularne przedstawienie 34. kupiłam tej biografie na targach książki, ale nie czytałam jej recenzji 35. widzowie byli pod wrażeniem jej koncertu na żywo 36. okładka tej książki mówi wiele o jej treści i watkach 37. w zeszłym roku jej zespól wydal album, który był nominowany do nagrody głównej 38. mimo iż łucznictwo nie jest już tak popularne lubię oglądać te zawody w TV 39. wyścig trwał ponad 2h. Trenerzy dopingowali swoich kierowców 40. nasza lokalna drużyny czekała na te mistrzostwa wiele lat 41. on zdobył 5 zloty medal na olimpiadzie 42. daliśmy z siebie wszystko, niestety nie udało nam się 43. nie gram w golfa profesjonalnie, jestem tylko amatorem 44. on uprawia wiele sportów, ale jest najlepszy w skoku wzwyż 45. kibicie czekali na ostateczny wynik, patrząc niecierpliwie na tablice z wynikami

Gość jnjnjnljkhnhnk
tvtvthvhv