Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak powinno być a nie jest

Jurne psy się kastruje, a agresywne usypia...

Polecane posty

I każdy behawiorysta poleca takie postępowanie. Dlaczego więc nie kastruje się gwałcicieli , a morderców się nie zabija?

Gość ameryka upada
bo pies nie mysli analitycznie, a czlowiek powinien. Pies nie analizuje swojego postepowania, a czlowiek moze.

bo morderca i gwałciciel to \"człowiek\",a świat jest chory :O:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość katiusza70
Z facetami też powinno tak bć.

Gość ameryka upada
nie swiat jest chory, tylko psa nie zresocjalizujesz, a czlowiek ma taka szanse. Czlowiek ma wiecej praw jak pies! Zrozumcie to wreszcie, ze czlowiek jest panem psa, a nie odwrotnie. A dzieje sie tak, ze pies ma ograniczony rozum. Nie pojmie, ze pogryzl, on gryzie i koniec. Trzeba go uspic. A czlowieka trzeba zamknac w wiezieniu.

Człowiek za to może, zwierze ma inne prawa i zasady - otóż to. Dlatego właśnie gdyby kastracja i egzekucje były powszechne i przeprowadzane na każdym winnym ilu z degeneratów ryzykowałoby każdego dnia? Na pewno niewielu. Żyli byśmy w lepszym, czystrzym świecie, nasze dzieci i żony byłyby o tyle bezpieczniejsze. Kiedy usypia się psa , który pogryzł dziecko wszyscy przyklaskują , kiedy natomiast człowiek gwałci przechodzi się nad tym do porządku dziennego, a kary dla nich są niższe niż dla złodziei. Życie zgwałconej kobiety natomiast jest już do końca jedynie wegetacją.

Gość psssssssssssss111ssssssssssss
"człowieka" zamyka się w więzieniu, wychodzi na wolność jeszcze gorszy i robi dalej to co robił. Nie istnieje coś takiego jak resocjalizacja u dorosłego człowieka. Zmienić można dziecko, nie ukształtowaną, często chorą psychikę.

Gość ameryka upada
ja tylko napisalam z punktu psychologicznego i rozwoju umyslu. Pies nie jest w stanie analizowac swojego zachowania. Z tego wlasnie powodu sie je usypia. Dlugie pogadanki nic nie dadza, bo mozg psa jest taki a nie inny. Powiem szczerze, ze gdyby ktos zrobil krzywde komus bliskiemu, to pewnie sama bym go zabila, ale to juz inny temat...

Gość chorej psychy sie nie zmieni
psa sie usypia bo tak łatwiej i taniej ludzi na siłę ciągnie sie na pokaz żeby zgrywac wielkiego bohatera , wielką panią psycholog i wybitną terapeutkę która tylko kasuje za to. do psa natomiast trzebaby było jeszcze dopłącić ... ot co, wszystko dla kasy, dla forsy nawet z mordercy i gwałciciela na pokaz dla publiki można świętoszka zrobić. gdzie my zyjemy, ludzie!

Gość aaaaaaa aaaa
a pedofile to żyją sobie w pierdlach lepiej niż niejeden z nas. osobne cele dla panó pedofili żeby im się krzywda w kiciu nie stała, siłownia, telewizor , gry, ciepełko i żarcie , a to wszystko z naszych pieniędzy!!! a biedni na ulicy zamarzają ...

Gość biedni głodują
złe psy się usypia, a mordercom się d u p e liże i błaga żeby zmienili się w dobrych ludzi wchodzi im się w tyłki i taka prawda, wiem jak to wygląda, ich dosłownie się prosi żeby zechcieli na zajęcia przyjść, a jak przyjdą to śmieciom się jeszcze różne nagrody należą za dobre zachowanie i że zechcieli łaskawie godzinę posiedzieć i wykładu posłuchać albo organizuje się jeszcze dla nich wycieczki!! w domach dziecka brak ubrań, butów, a kase z naszych podatków ściągają na wycieczki dla gwałcicieli i morderców!

Gość moglibyśmy zmienić świat
ale z takim podejściem nie zmienimy nawet losu maltretowanych zwierząt bo wolimy być bierni a gdzie nam do zmiany prawa i walki o sprawiedliwość... smutne

Gość ewelinka474
ja uśpiłam psa miałam go bardzo długo i strasznie go kochałam , ale pogryzła mnie i mojego ojca! wiecie co nie mam do niej żalu żadnego !!teraz tylko za nią tęsknię i bardzo mi jest brak, oszalała już dawno ( na początku znienawidziła psy potym jak ja jeden pogryzł , potem przestała tolerować obcych ludzi ,potem ogryzła chłopaka mojej siostry i juz za każdym razem sie do niego rzucała przestał do nas przychodzić bo raz właz do kuchni gdzie była przed nim zamknięta i pogryzła go tak ze trafił do szpitala i miał operacje na reke (ale ona go nie lbila bo wczesnie z nami miezkal i ja bil!!) a na koniec przestała się słuchać nas (no oprócz mojego brata) to nasz wina ze nic z tym nie zrobiliśmy mogliśmy wysłać na szkolenia( i nie wiem teraz po wszystkim czy zrobiliśmy dobrze bo rozum podpowiada ze tak ,a serce nadal ja kocha )mądrzy jesteśmy mądrzy po szkodzie ,ale to jej życia nie wróci lila kochamy cie