Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olelka

częste zasłabnięcia..

Polecane posty

Gość olelka

Mam duży problem. Byłam z tym u lekarza, miałam robione badania krwi itp, ale wykazuja,że wszystko jest w porządku. Mianowicie, mam taką przypadłość,że często robi mi się słabo. Szczególnie po tym jak wstanę po przebudzeniu. Moze to sie wyadawać śmieszne, ale jak wstanę, to jak najszybciej muszę zjeść śniadanie, bo jesli tego nie zrobię to zaraz narasta to okropne uczucie mówiące o tym,że zaraz zasłabnę, niektórzy wiedzą o czym mówie... nikomu tego nie życze,nic gorszego dla mnie nie ma. Wstarczy mi z rana (po śniadaniu) trochę ruchu i wysiłku, a zaraz sie zaczyna. Dodam,że zawsze panicznie sie boje tego że moge znów zasłabnąć, szczególnie kiedy jestem sama np w autobusie (kiedyś zasłabłam na przystanku i nikt mi nie pomógł,a kiedy już doszłam do siebie (zawsze wtedy potem wymiotuję) pobiegłam za przystanek zwymiotować i wszyscy patrzyli na mnie jak na jakąś naćpaną czy pijaną...). Czy ma ktoś podobnie? PS przepraszam,że pisze to w tym dziale, ale na dyskusji ogólnej siedzą zazwyczaj chamy i małolaty,więc pewnie spotkałabym się z wyśmianiem itp. Pozdrawiam

Gość dzasty86
hej ja tez czasami tak mam , ale nie tak doslownie jak ty. tzn. jak wstane z lozka to czuje jak mi sie slabo robi i mi nie kreci w glowie i ciemno przed oczami robi i czasami kilka razy dziennie tak jest. ale wymiotow i omdlen nie mam

Gość dzasty86
ciekawe czym op jest spowodowane, dlaczego tak sie robi

Gość olelka
ehh no własnie, nikt nie wie czemu tak jest. ;/ To przyszło z wiekiem, mniej więcej od 15 roku życia tak mam.. nawet zwykłe pobieranie krwi powoduje moje cudowne zasłabnięcia ;/ i dzieje sie to również wtedy gdy sie czyms denerwuje, dodam ze jestem straszna panikara i wszystkim sie przejmuje...wtedy zawsze sa omdlenia :(

Gość jojojjj
a mierzyli ci ciśnienie? być może masz graniczne niedociśnienie i jest tak niskie że niemożesz wstać z łóżka a jak gwałtownie wstaniesz z krzesła lub z łóżka to się kręci w głowie i uczucie jakby zemdlenia..

Gość olelka
hm moze masz rację:) musze zbadać sprawę z ciśnieniem

Gość jojojjj
no ja tak mam że ciśnienie ponad 100 to jest u mnie duże.. i przez to czuje się częściej zmęczona i spiąca a taka pogoda jak teraz to mnie dobija wogóle.. czytałam coś na ten temat kiedyś - ty możesz mieć właśnie jeszcze niższe i stąd to - trzeba podnieśc ciśnienie: kawa, ruch i jakieś leki jeśli to jest naprawde drastyczna forma - wpisz niedociśnienie w google i poczytaj

Gość LILKJ
ruchu to u mnie bardzo dużo - trenuję taniec i ćwiczę codziennie ,czasem dwa razy dziennie :(

Dziewczyny , zależy w jakim jesteście wieku, takiego typu zasłabnięcia bez utraty przytomności są charkterystyczne dla okresu 14-21 lat . Nie należy im się dziwić , EEG, EKG i morfologia najczęściej nie wykazują nie prawidłowości. JEśli nie jesteście dojrzewającymi nastolatkami, to prawdopobonie jest to reakcja na stres. Poza tym moga pojawiac sie bole głowy niewiadomego pochodzenia, bóle brzucha, bóle w klatce piersiowej, tiki itp.

Gość LILKJ
Ja mam 19 lat... U mnie jest to napewno miedzy innymi reakcja na stres, ale to napewno nie jedyna przyczyna.. To uczucie jest straszne, nikomu tego nie życze.. najpierw duszno,utrata sił i lekkie mdłości,potem drętwienie rąk, biało-czarne plamy przed oczami i całkowita utrata sił - lece na ziemie... potem okropne mdłości i wymioty . MASAKRA :(

Gość LILKJ
jestem autorką wpisu, tylko zakładałam drugi topik i ten nick mi został :p

Gość LILKJ
o matko.,

Pisz więcej na forum i w necie czytaj , to anpewno umrzesz i będziesz cały dzien leżąla zemdlona. WYłącz kompa i rpzestan myselc kobieto , bo zal sie robi.

Moja babcia tak ma :) tyle ,że u niej jest to spowodowane tym zę kręgosłup lekko naciska na czaszke. :( nic fajnego. Idź do lekarza rodzinnego i popros o skierowanie na prześwietlenie.