Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolajog

Dermokosmetyki

Polecane posty

Gość jolajog

Mam takie pytanie., Mam bardzo przesuszoną skórę i mimo wszystko nie mogę jej nawilżać każdym kosmetykiem, bo mam bardzo wrażliwą skórę i wszystko mnie uczula.Ostatnio bardzo dużo się słyszy o dermokosmetykach, które nadają się nawet do najdelikatniejszej skóry. Ja mam z tej serii krem Nanobase. A Wy wiecie coś może?

Gość gość
Kolagen w tabletkach kupowałam ostatnio od noble health, dokłądnie o ten mi cchodzi -noblehealth.pl/produkt/kolagen-w-tabletkach-class-a-collagen. Widzę różnicę, może nie z dnia na dzień, ale już w drugim tygodniu suplementacji pierwsze efekty na skórze zaczęły się pojawiać.

Gość gość
Moja skóra też jest bardzo wrażliwa, więc większość kosmetyków ją uczula. Dlatego u mnie najlepiej sprawdzają się dermokosmetyki albo kosmetyki apteczne. Co prawda one są droższe niż te zwykle drogeryjne, ale jak się kupuje przez internet, np. w aptece Melissa to można trafić na fajne ceny i promocje.

Gość gość
Na https://aptekamirowska.pl/ znalazłam wiele dobrych, dermokosmetyków. Dodam, że mają również leki i wiele innych, istotnych rzeczy. Może znajdziecie tam dla siebie interesujące produkty.

Gość pumpkinpie
Korzystam z dermokosmetyków aptecznych, głównie zamawiam w internetowej aptece Melissa :) Na moją suchą skórę to jedyny skuteczny sposób. Do tego często maści i kremy silnie nawilżające.

Gość wrażliwacera
Również mam skórę wrażliwą i przy tym suchą,jest bardzo cienka i nie mogę stosować zbyt gęstych kremów. Kupuje już od kilku lat dermokosmetyki w aptece,są trochę droższe ale warte swojej ceny. Wyjątkiem jest krem z Avene lekki nawilżający z Uv(bo filtry to u mnie postawa),on w zupełności się nie sprawdził gdyż słabo nawilżał.Nie miałam do niego innych zastrzeżeń mimo wydania 80zł.

Gość gość
Ciekawe kosmetyki można znaleźć w sklepie na https://e-naturalne.pl/. Dużo naturalnych kremów i balsamów do skóry twarzy i ciała za fajne pieniądze. Sama używam chociażby kremu anti acne z Lynia, tutaj w składzie jest olej konopny i azeloglicyna. Bardzo dobrze się wciera i rzeczywiście poprawia kondycję skóry, polecam ten krem dla skóry trądzikowej, idealnie radzi sobie jako podkład pod makijaż.

Gość Tiffany

Ja szczerze polecam te podkłady kryjące, matujące - naturalne kosmetyki, mineralne
https://www.eshopannabelle.com/pl/11-podklady-kryjace
Skóra wygląda naturalnie, nie ma efektu maski, podkłady nie pozostawiają żadnych plam i zakrywają trądzik całkowicie. I samo nakładanie jest bardzo proste, a dzięki sporemu wyborowi kolorów jesteście w stanie idelanie dopasować coś do swojej tonacji skóry 🙂

Gość agat

Polecam dermokosmetyki marki AVA, dla mnie są bardzo skuteczne. Może komuś też podpasują. :)

Gość jowita

Sprawdźcie sobie demokosmetyki COUP D’ECLAT bardzo fajne kosmetyki, używam od roku i jestem bardzo z nich zadowolona, bardzo się polubiły z moja wrażliwą skórą. Tu sobie zobaczcie www.asepta.pl/ Na stronie są opisy kosmetyków.

Gość bisztka

ja mam w domu dziecko z atopowym zapaleniem skóry, więcv w domu stosujemy tylko dermokosmetyki atoperal, mają super skład bo zawirerają emolienty które łagodzą objawy AZS, nawet ja zimą przerzuciłam się na ich kosmetyki bo jesienią i zimą mam dużo bardziej suchą skórę.