Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam 20 lat

czy ubiór ma znaczenie?

Polecane posty

no wiec - jestem ze swoim facetem 2 lata. Z poczatku wszystko było ok, jakos nie zwracałam uwagi na to w co on sie ubiera - mozna powiedziec ze podobał mi sie jego styl. W ciagu tych 2 lat kupił moze ze 3 razy jakieś nowe ciuchy. Dopiero niedawno zaczęłam sie nad tym zastanawiać. On ma sporo kasy, zarabia wiecej ode mnie, mogłby sobie pozwolić na super markowe cubrania i to praktycznie co tydzień.. ok wiem, ze nie kazdy lubi tracic kase na nowe ubrania ale on chodzi juz 2 rok w tych samych butach (ma 2 na zmiane ale ich nie nosi) ma ze 4 pary spodni, kilka podkoszulków, jedna kurtke, jedna bluze, 2 koszule. O tylu wiem - ma szafe pełną ciuchów ale ich praktycznie nie wyciąga. Ostatnio udało mi sie go wyciągnąc na zakupy i namówić na kilka rzeczy, nie był jakoś przekonany do ich zakupu ale jednak sie udało. Nie mowie ze mi to jakos specjalnie przeszkadza, bo te ciuchy sa zawsze czyste, wyprane, wyprasowane. Ale ile mozna chodzic w tych samych? jak go delikatnie namowić na jakies zakupy? nie chce mu zwracac uwagi ze źle wygląda tylko delikatnie dac do zrozumienia ze mogłby zainwestowac w jakies nowe ubrania?? ma ktos pomysł?

Gość dostaniesz poradę
ale pierwej zrob mi kupe do ust

Gość dagmaraaaa
Będzie ciężko. Ja kiedys byłam z facetem, którego rodzice prowadzili lumpeks. On ubierał się w rzeczy, które nie schodziły nawet za 3 złote :-o Zakładał wszystko, co tylko było w jego rozmiarze, +/- 1 rozmiar. Ciągle mu sugerowałam że moge z nim isc na zakupy itd, nic z tego. :-o

moj brat tez nigdy nie przywiazywał wagi do ubioru póki nie wyjechał do pracy za granicę - teraz wydaje majatek zeby ładnie, modnie i fajnie wyglądac. Mowił, ze tam wszyscy przykładaja do tego wagę wiec i on musiał zeby nie wygladac "inaczej". A co moze mojego faceta przekonac? Jak mam jakis nowy ciuch to on od razu to zauwaza, zna sie na modzie ale nie chce wydawac pieniędzy na cos nowego mimo ze mogby ubrac i siebie i mnie. Nie rozumiem tego. Nie jest mi wtyd sie z nim pokazywac, bo te ciuchy ktore ma sa w miarę ok ale ciezko mi pojac jak w dzisiejszych czasach mozna miec w dupie to jak sie wyglada.