Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna_czorcica

KOMPUTER prosze o pomoc

Polecane posty

spaliła mi płyta główna w kompie poprosiłam wujka o pomoc (kiedys skladal mi kompa, zawsze formatowal,dopoki sie nie nauczylam sama itp) zeby spr co jest grane itp no i wlasnie on powiedzial o tej plycie powiedzial ze zamowi na allegro, posklada i da znac od lutego do dzis dnia kompa z nowa plyta glowna ani widu ani slychu ;/ wkuriwa mnie to, bo unika mnie nawet ;/ zastanawialam sie czy sama sobie nie dalabym z tym rady? wiem, ze takiej samej plyty glownej raczej ciezko bedzie mi kupic, ale czy jak kupie jakas inna to tez podejdzie czy to juz wyzsza szkola jazdy?

Gość sad sprawiedliwy jestem
wejdz na jakies komputerowe forum i podaj parametry swojego kompa to Ci pomoga dobrac odpowiednia plyte glowna

Gość sad sprawiedliwy jestem
a kupic taka pltyte moznesz w kazdym sklepie komputerowym, zarowno stacjonarnym jak i internetowym

Gość uhy6gt
płyta musi pasowac pod procesor, musisz wiedzieć jaki masz procesor (Intel czy AMD) i na jaki jest typ podstawki, czyli gniazdo w które wkłada się procesor w płycie (Socket), to jest podstawowa podstawa, zmienić płytę nie jest trudno, wystarczy śrubokręt i trochę rozumu

Gorzej jak się procesor też zjarał. Wtedy wsadzi stary do nowej płyty i może być lipa jeszcze raz. Może sobie po prostu kupić już z procesorem, to kilkadziesiąt złotych więcej tylko, a na pewno będzie to działać. Tym bardziej, że do pewnych procesorów ciężko jest znaleźć teraz odpowiednie płyty.

Gość htb
a nielpiej iść do serwisu z tym ??? dasz 20-30 dychy za zrobienie a bedziesz miala pewnoosc ze jest wszysko ok