Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niusiaaA

Mam spora dziure w przedniej jedynce,jutro ide do stomatologa na

Polecane posty

Gość niusiaaA

plombowanie,oczywiście poda mi znieczulenie...chciałam się jednak dowiedzieć czy to boli???ktoś z was miał może taki zabieg???prosze o pomoc

znieczulenie podaje się w zastrzyku, znieczula się najpierw miejsce wkłucia, żelem na patyczku do uszu przyłożonym do dziąsła, ale i tak trochę boli, bo ten płyn nie ma gdzie sie rozlać w dziąśle, twarde przeciez jest, to się czuje potem czekasz z 8-10 minut i nie czujesz nic, mogą Ci pół gęby urwać :) tylko hałasy i ew. jakies ciągnięcie czy pchanie, no i smrodek piłowanego zęba, coś jak palony paznokieć czy włos (wiertło się rozgrzewa i rozgrzewa zęba)

Gość niusiaaA
dziekuje za informacje Ewciu...jestem strasną panikarą i przed kazda wizyta się boje :D:D

zastrzyk boli bardziej niz samo wiercenie. ale jesli wierci i trafi na nerwa to i tak czujesz bol mimo znieczulenia :(

Gość niusiaaA
juz nie raz miałam robiony zastrzyk i jezeli stomatolog łagodnie i delikatnie obchodzi sie z pacjentem nie boli nic,co do tego nerwa to jezeli znieczulenie zostanie dobrze podane nic a nic nie boli..chyba masz denstyste sadyste biedronko...ja słono płace za usługi w swoim gabinecie a jest to gabinet najlepszy w moim miescie które nie jest małe...zmień stomatologa:D

chyba ci sie cos pomylilo :o to nie zalezy od dentysty. mam bardzo dobrego stomatologa (niestety rownie drogi :o) i nie zamienilabym jej na zadna inna. to najlepsza dentystka u jakiej kiedykolwiek bylam, a to ze boli to normalna sprawa. chociaz zdarza sie tak, ze nie czuje nic.

Gość sądzę że masz większe cycki
jeśli nie boli, to znaczy, że albo nie doszła do nerwa, albo, że nerw jest juz martwy. bo znieczulenie do nerwu nie dochodzi..