Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blue1234

Ubuntu

Polecane posty

Gość tzyniczna.marysia_
mamy rozne systemy operacyjne :P

:P aha :P czyli nikt nie ma takiego szkoda bo chcialam zapytac o cos bo nie znam sie za bardzo

Gość ecvf v
program Ubuntu :o

Gość htb
ale z was mądrale, jak nie macie pojęcia to się nie odzywajcie, ja mam program (system operacyjny) Ubuntu, używam go na co dzień, i możesz pytać się, pomogę w miarę swojej wiedzy o co chodzi?

w ogole jak chce włączyc jakies piosenki na wrzucie to nie mogę ich odtowrzyc tak samo filmików na youtube .

nie wiem czy cos musze zainstalowac ? dlaczego to nie chodzi ... ściągnęłam jakąś piosenkę z wrzuty ale nawet nie wiem gdzie jest zapisana ... a i jeszcze jedno czy moge wgrac jakąś grę tutaj ? np the sims 2 albo 3

a i jeszcze jedno jak zmienic tło pulpitu :P dopiero od dzisiaj mam ten program i jeszcze troche sie nie znam za bardzo

Gość htb
Filmiki na You Tube ci nie chodzą bo nie masz Flasha, muzyki nie odtwarza bo nie ma kodeków. Trzeba to doinstalować. Najprościej będzie jak otworzysz menadżer pakietów Synaptic i tam znajdziesz paczkę ubuntu-restricted-extras, zaznaczysz to i klikniesz zastosuj, system pobierze co trzeba z internetu i zainstaluje, w tej paczce jest Flash są i odpowiednie kodeki. Więc nie powinno być już problemów, a w razie czego to odsyłam na www.forum.ubuntu.pl tam napewno udzielą ci pomocy Co do gier, to te gry są pisane na system Windows. Są programy dla Linuksa w tym dla Ubuntu które umożliwiają odpalenie takiej Windowsowej gry, ale nie wszystkie gry czy inne programy działają pod takimi programami, a jak działają to niektóre mogą działać nie za dobrze. Takim programem jest Wine, zainstalujesz go przez też Synaptica, jeśli go tam nie będzie to musisz dodać odpowiednie repozytorium (jak to zrobić znajdziesz na forum.ubuntu.pl) Wydaje mi się że Simsy powinny działać pod Wine

Gość htb
tło pulpitu :) klikasz na pulpicie prawy przycisk myszy i w menu które ci się otworzy klikasz "zmien tlo pulpitu" otworzy ci się okno gdzie możesz dokonać takiej zmiany, jak chcesz dodać nowe tapety to wystarczy że przeciągniesz ikonę pliku z tapetą do tego okna

Oj chyba nie bd kombinować z tymi simsami :P dziękuję za pomoc :) a co z tym pulpitem ?

Gość htb
A pliki powinny się zapisywać do Katalogu domowego. Jeśli używasz Firefoxa to Edycja -> Preferencje i tam w zakładce Główne możesz ustawić dowolny folder do którego mają być pliki pobierane

jeszcze raz bardzo dziękuję CI za pomoc , a czy ten program jest lepszy od Windowsa ?CZy raczej nie ?

Gość htb
Program Ares nie koniecznie, jeśli to program Windowsowy to sprawa wygląda jak z Simsami. Programy Windowsowe są na Windowsa, na Linuxa (w tym Ubuntu) są programy Linuksowe, nie wiem czy Ares ma odpowiednik na Ubuntu. Ale dla Linuksa są inne programy do ściągania, nie powiem ci jakie bo nie używam takich programów i nie wiem, ale są na pewno i w obsłudze nie różnią się od tych z Windowsa, poszukaj na google lub popytaj na tym forum które ci podałem jakie są dobre programy do ściągania dla Ubuntu.

Gość htb
Na temat tego czy jest lepszy czy gorszy to toczą się słowne wojny. Nic nie jest idealne, Windows ma wady i zalety i Ubuntu ma wady i zalety.

Gość htb
Ale jak załapiesz o co chodzi w Ubuntu to nie będziesz chciała wracać do Windowsa.

a jak umieścic jakieś ikony na pulpicie ? i czy mozna pasek z góry na dół przenieść?

Gość htb
Ikone na pulpit po prostu przeciągasz, możesz przeciągać na pulpit ikony programów z tych menu rozwijanych z górnego panela. Pasek górny możesz umieścić na dole klikasz na niego ppm (prawy przycisk myszy) i w menu wybierasz właściwości tam masz opcję ułożenie i wybierasz gdzie ma być, możesz też usunąć jeden z pasków i mieć jeden jak w Windowsie, a elementy które były na tym usuniętym dodać do tego który został, panele możesz dowolnie konfigurować, aby dodać coś do panelu to ppm na pasku i wybierasz dodaj do panelu ale polecam zostawić tak jak jest czyli dwa paski góra i dół, jak się przyzwyczisz to jest bardzo wygodne

Gość htb
ppm n a pasku -> właściwości i w polu ułożenie masz opcje góra, dół, prawo, lewo wybierasz tę która ci odpowiada i panel sam powinin się przesunąć

Gość htb
powinny działać piosenki na wrzucie, a pasek postępu ładownia idzie?

Gość htb
reklamy się wyświetlają???

Gość htb
a jak np wchodzisz na kafeterie to widzisz dobrze wszytskie reklamy i przegldarka nie wyswietla komunkatu o brakujacych wtyczkach jakichś? czy przeglądarka wyswietla ci komunikat ze czego tam brakuje?