Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjazdowa

ile trzeba czekać na wydanie karty EKUZ z NFZ?

Polecane posty

Gość wyjazdowa

Gość oj..oj..ojojoj
jak masz wszystkie niezbędne dokumenty to trwa to może 3 minuty i masz kartę w kieszeni :) serio :)

Gość wyjazdowa
czy legitymacja ubezpieczeniowa wystarczy i dowód? to samo dla członka rodziny?

Gość wyjazdowa
przeczytałam sam wmiosek i tyle tam papierów ze hohohohoh! ale chyba zwykły pracujący człowiek nie musi tyle tego składać?

Gość oj..oj..ojojoj
potrzebne jest: Raport RMUA za ostatni przepracowany miesiąc. Dawne ZCZA - zgłoszenie członka rodziny do ubezpieczenia (jeśli masz dzieci zgłoszone przy sobie :) ) To samo od męża wszystko potwierdzone pieczątką : ZA ZGODNOSĆ Z ORYGINAŁEM i na miejscu załatwisz wszystko. Od męża też Ci wydadzą kartę ale niektóre kobitki żądaja jego dow. osob . więc weź go ze sobą. Musisz podać we wniosku czas pobytu za granicą i gdzie jedziesz. Ja zawsze podaję około 3 miesiące - bo na przykład na 10 dni wakacji to czasem się przedłuża wczasy i co potem :) A jeszcze jedno Jeśli jedziesz samochodem to wpisz wszystkie państwa przez które będziecie przejeżdzać. Nie daj Boże coś się stanie po drodze to ci ubezp nie łapnie. Będzie ważne tylko w miejscu wypoczynku a tak to wszystkie dziury po drodze łapie :) To moje rady a zrobisz jak chcesz :)