Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asienka31

Gdy karmię dziecko jedną piersią to z drugiej pokarm kapie samoistnie

Polecane posty

Gość Asienka31

czy wy też tak macie troche to męczące, po każdym karmieniu stanik do prania można temu przeciwdziałać???

Staraj się karmic z obu piersi przy jednym karmieniu, czyli 5 minut jedna 5 druga. Proponuje abys kupila sobie specjalne krążki kosmetyczne z bawełny , to stanika nie trzeba wtedy prać.

Gość retyyy
Ja też tak miałam jest na to sposób -jak poczujesz lekkie szczypanie i zacznie mleko wyciekać to poprostu wciśniej lekkopalcem sutek do środka i potrzymaj chwilkę.Naprawdę działa !!!! poleciła mi tak robić doradczyni laktacyjna

Gość retyyy
a te krążki kosmetyczne nazywają się wkładki laktacyjne :D ewentualnie płatki kosmetyczne ale po co tego używać skoro są wkładki !!! I to jest tylko po to by się mleko wchłaniało ale jeśli chcesz zatrzymac to wyciekające mleko to tak jak pisałam wciśnij sutek

najlepiej przed karmieniem w druga piers sobie wloz tetrową pieluche bo mnie wkladki laktacyjne nie pomagaly,wszystko przesiakalo... Gratulacje duzej ilosci pokarmu :)

Gość Asienka31
---> retty wielkie dzięki za poradę, muszę spróbować ---> NiuniuM - nosiłam wkładki laktacyjne, ale przyklejały się do sutków, a ich odklejanie było bardzo bolesne. Jak jestem w domu to staram się ich nie stosować, jedynie jak dzieś wychodzę

nie karm dziecka 5 minut z jednej i 5 minut z drugiej piersi, bo dziecka wypija wtedy tylko chude mleko. Przystawiaj normalnie, a to ze leci z drugiej - ja miałam tak samo - kup dobre wkładki laktacyjne (bella, johnson) ewentualnie włóz tetrowa pieluchę.

Gość DuoMama
he,he ja tez tak miałam jak karmiłam córcię piersią. Jedyne co ci mogę poradzić to karm normalnie czyli 10-15 minut każda piersią a do drugiej przykładaj wkładkę laktacyjną lub zwykłą pieluszkę tetrową :-D Ja miałam potop jak karmiłam, szczególnie w nocy było to uciążliwe:-D

Gość retyyy
a ja jednak radzę lekko wciskać sutka i wtedy pielucha i wkładki nie będę potrzebne :P co innego po za domem.

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Wkladke laktacyjna przykleja sie klejem do stanika a nie do sutka!!!

Gość nocoty
a jak cenowo... ona wie że wkładki przykleja się do stanika a nie do sutka ale one \"przyklejają\" się do sutka jak to mleko na nich zasycha i jak się je odrywa to się podrażnia sutek :( a może spróbuj takie wkładki firmy medela, niby one są modelujące do płaskich lub wklęsłych piersi ale mogłabyś jedną zakladać na pierś wtedy kiedy drugą karmisz one mają taką przestrzeń w której zbiera się wypłynięte mleko :)