Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaatioszkaa

kiedy wasze maluchy przestaly sypiac w dzien?

Polecane posty

Mam problem poniewaz moja mala (W pazdzierniku skonczy 2 latka) wstaje tak przed 9 pozniej klade ja tak o 13,spi ze 2h,a pozniej dopiero zasypia po 22;/ wiec zastanawiam sie czy nie powinna juz przestac sypiac w dzien,chociaz wydaje mi sie,ze to za wczesnie.

MOja przestała jak miała 2 lata i 3 miesiące,ale to było chyba trochę za wcześnie. Dziecko do 6 lat nawet potzebuje dzemki w ciągu dnia.:)

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Moj podobnie jak twoja corka spi z tym ,ze wstaje po 7 :(

Gość bernardaabstrakcja
mój skończył spac w dzien jak miał 15 miesięcy,czasem tylko jak jest ponury dzien to sie przespi moze z pół godzinki

Potem w wieku 3 lat poszła do przedszkola i tam zaczęła znów spać po 2 godziny, i była bardzo spokojna potem do końca dnia:

Mój ma 3 latka i w ciągu dnia śpi ok 2 godzinki, spać kładzie się koło 21, ale wstaje dosyć wcześnie, bo o 7 Nie mam zamiaru rezygnować z jego popołudniowych drzemek, bo to czas, kiedy mogę sobie w spokoju wypić kawę, poza tym od września idzie do przedszkola, a tam jest lezakowanie, więc nie powinien mieć problemu z zasypianiem :)

Gość dhfiswf
sen jest potrzebny w odpowiedniej ilosci ale nie jest to juz tak wazne aby dziecko spalo w dzien, wiekszosc lekarzy teraz radzi dziecko do 2 roku zycia jeszcze usypiac w poludnie a po 2 roku zycia wymeczyc porzadnie caly dzien polozyc spac o 7-8 godzinie tak aby cala noc spokojnie przespalo i wstalo o 8-9 rano. nie wplywa to w zaden sposob na jego rozwoj jesli spi w poludnie po 2 roku zycia

rozumiem was,mi tez milo sie siedzi przed kompem z kawa teraz jak mała spi,glownym powodem jest to ze chodzi spac o 22.30 to juz nawet nie mam co wstawac i isc cos robic bo tez chce mi sie spac.probowalam ja wczesniej budzic ale ledwo zywa jest jak jak zwale z lozeczka przed 8:)

Gość tyrueryuyetu
ja chodze bo pracy, wiec corka (21 mies) wstaje o 6 ( w weekendy budzi sie sama max o 7). Drzemka po 12, 2-3 h i spac chodzi pomiedzy 19-20. Moze sprobuj ja budzic wczesniej, jesli jest ledwo żywa, to powinna wieczorem szybciej zasnac. Drzemka popoludniowa tez przesun na godz wczesniej. Nawet jak pierwszy, czy drugi dzien dalej zasnie po 22, to w koncu zaczne zasypiac wczesniej

mój ma 4 lata i dalej śpi córka przestała spać dopiero, jak poszła do podstawówki i to tylko dlatego, że w świetlicy nie było się gdzie położyć... :D nawet dzisiaj jak nie ma co robić to po obiedzie drzemkę sobie ucina :) a ma 17 lat... takie dzieci-śpiochy mam