Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spory Dylemat.

Tolerancja.

Polecane posty

Gość Spory Dylemat.

Mam do Was pytanie i bardzo zależy mi na poznaniu Waszej opinii. Otóż od pół roku jestem w związku homoseksualnym. Jestem poważną i dorosłą osobą, podobnie jak druga strona. Ja kończę studia, a ona pracuje na dość wysokim stanowisku w pewnej firmie. Mieszkamy w małym 20-tysięcznym miasteczku. Mi bardzo zależy na ujawnieniu tego, co nas łączy. Ona bardzo się tego obawia. I w związku z tym chcę Was spytać : jak reagujecie na tego typu sytuacje? Jak zareagowalibyście gdyby okazało się, że Wasz współpracownik/pracownik okazał się osobą homoseksualną. Czy tylko ja patrzę na to normalnie? Czy istnieje coś takiego jak tolerancja?

Gość Spory Dylemat.
Więc jaka byłaby Twoja reakcja?

Gość józio
i bardzo dobrze , nikomu nic do tego. co kogo obchodzi z kim się Mańka smrodzi!

Gość don bonicelli
W pracy mam koleżankę lesbijkę, ale pracuję w kancelarii prawniczej i ludzie tutaj mają raczej światłe umysły. Nie masz się raczej czego obawiać. O wiele gorzej by zareagowano na współpracownika geja. Taka specyfika naszego narodu. Chociaż 20-tysięczne miasteczko może mentalnością przypominać kołchoz syberyjski.

Muszę Cię zasmucić, ale Polska nie jest kajem na to przygotowanym, nie jest na tyle rozwinięta, żeby nie interesować się prywatnością jednostki.Ludzie cały czas nie są na tyle uświadomieni by to zrozumieć, odpuścić sobie.Dla społeczeństwa po prostu będziecie parą \"pedałów\".Nie ryzykowałabym na waszym miejscu skoro twierdzisz, że partner jest na prestiżowej pozycji i to w tak małym miasteczku!To jakiś cud, że ludzie jeszcze o was nie mówią :).Dla pocieszenia nie tyczy się to tylko związków homoseksualnych, ale i związków mieszanych (rasowo,kulturowo itp.).

Gość Niebieska Orchidea
polska dziewczyno to polska-tu inaczej się patrzy na homo. ludzie sie dowiedzą pogadają i już. ja osobiście toletuje homo ale nie rozumiem co kobiete pociaga w drugiej kobiecie i faceta w facecie ale to już nie moja rzecz. bez obaw nie róbcie z igły widły

Gość Spory Dylemat.
Pedałami to raczej z racji płci nie będziemy, ale rozumiem co masz na myśli. Jeżeli chodzi natomiast o ludzi to myślę, że już mówią. Tylko ja udaję, że nie słyszę. W każdym razie obawiam się, że mogłaby stracić pracę przez związek ze mną. Czy zostaje nam tylko Holandia? :)

Gość
szczerze powiedziawszy miałabym to gdzies może chwilowe zaskoczenie w sumie żadna nowosc 😴 🖐️

Gość Spory Dylemat.
Właśnie. O to chodzi. Żeby wszyscy mieli gdzieś i żeby się nie czepiali.

Gość don bonicelli
Droga koleżanko, pojedź 10 kilometrów za zachodnią granicę, a już zobaczysz homoseksualne pary spacerujące bez strachu nocą po mieście. Holandia to jeden z wielu krajów, w których homoseksualizm traktowany jest jako absolutnie normalny. Dostępna tam jest adopcja dzieci przez takie pary, tak samo w Danii, Francji, Wielkiej Brytanii. Polska nawet nie zalegalizowała samych związków, a zachodnie społeczeństwa bez żadnego sprzeciwu pozwalają przygarnąć dzieci osobom, które u nas zostałyby sprowadzonego do dewiantów i zboczeńców, a najlepiej spalone na stosie. Niech Twoja dziewczyna weźmie Cię kiedyś na mały urlop w Europie Zachodniej i dowiedz się, że istnieje dla Was inny, lepszy świat.

Przepraszam, nie uważnie przeczytałam i omylnie wziełam Cię za mężczyzne, aczkolwiek jak sama sobie naprostowałaś o jedno mi chodziło :). Myślę, że Holandia, nazwijmy to po imieniu ucieczka,nic nie da.Jeśli wszyscy będą uciekać to problem i nie wiedza będą sie tylko szerzyć. Na waszym miejscu po prostu bym sie nie odnosiła ze związkiem dla dobra finansowego i pozycji, bo bez tego to i nawet Holandia nie pomogła :). Każdego dnia stawiam kroki w nie pewne jutro, ale nie pewne jutro z moim partnerem tylko z "publicznościa", która nie proszona o to mnie ocenia.Mój partner jest obcokrajowcem,zaznaczam, że niejest czarnoskórym,arabem czy chińczykiem, a nadal jesteśmy "atrakcją", pomyśl jaką wy byscie były?!

Gość les nieujawniona
ja w Polsce bym sie nie ujawniala, ludzie potrafia zniszczyc zycie...

Gość don bonicelli
Cieszmy się, że jesteśmy w Unii Europejskiej. Przykładowo USA jest znacznie mniej tolerancyjna względem homoseksualistów niż kraje starej Unii, ale i tak ma do tego o niebo normalniejszy stosunek niż polskie społeczeństwo. Obama zaczął wprowadzanie prawa równo traktującego pary mieszane i pary jednej płci. Za Wami stoi też cały świat medyczny, który wykluczył powiązanie homoseksualizmu z jakimikolwiek cechami choroby. W Polsce przez prawie pół wieku trwał komunizm i musi wymrzeć parę pokoleń, byśmy zaczęli rozumować bez nienawiści.

Gość Spory Dylemat.
Tak, ale są takie momenty w życiu kiedy chcemy wyjść razem i pokazać co nas łączy. Wspólne wyjście na wesele gdzie zaproszono tylko jedną z nas z osobą towarzyszącą...

Gość to abyście udały się
do naszych zachodnich sąsiadów jest super pomysłem , tylko pamiętajcie na zawsze ! :classic_cool:

Gość Spory Dylemat.
Super pomysłem byłoby wysterylizowanie wszystkich tych, którzy zamiast zajmować się swoim tyłkiem interesują się życiem innych. Co więcej ingerują w to życie.

UGH :o:o:o:o:o:o ladaco tolerancja istnieje ale ja jestem tradycjonalista tutaj popieram ladaco

Gość don bonicelli
Wypowiedź Cezara (chociaż bardzo prymitywna) sugeruje, że lesbijki nie budzą takiej agresji jak geje, ponieważ w przeciwieństwie do gejów, lesbijki wywołują u heteroseksualnych mężczyzn zainteresowanie. Mimo wszystko nie radziłbym w 20-tysięcznym mieście się ujawniać.

Gość PRACODAWCAaa
jesli ja bym sie dowiedzial ze moj pracownik jest kim jest to wypierdzieliłbym go na zbity pysk, jeszcze mi by jakies chorubsko do firmy przyniosł, sory jesli kogos uraziłem ale juz taki jestem zimny drań

Gość les nieujawniona
a taki pracownik powinien cie w sadzie oskubac za bezprawne zwolnienie. ja juz jednego tak oskubalam :D