Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeop

Czy nadanie danego imienia dla dziecka ma wpływ na jego charakter wg was???

Polecane posty

Gość Jeop

Zastanawiam się.. bo wiekszosc ludzi przy wyborze imienia kieruje sie tym kogo znaja i kto ma takie imie ze znajomych i jaki jest.. Myslicie ze nadanie danego imienia dziecku jakos ma wplyw na jego charakter, osobowosc? Czy raczej nie?

Gość Ona juz po studiach
raczej nie, chociaz kto wie.. Zauwazylam ze np wszytskie Karoliny jakie znam są mega dobre z matematyki i sportu i dobrze jezdza autem. WIec moze tak jest rzeczywiscie.

Oczywiście, że nie ma żadnego wpływu. Co ma imię do charakteru? Gdyby każada Monika była inteligentną prymuską, to każda dziewczynka by się tak nazywała. Imię, to imię. Charakter się nam kształtuje całe zycie, to jakie rodzice wpoją nam wartosci.. imię, to tylko dodatek.

Gość Bruzdyn
Nie do konca tak jest jak pisze poprzedniczka.. Bo.. Dajmy na to joga- niby takie normalne cwiczenia a tak na prawde przez wykonywanie tych cwiczen lączymy sie z niewidzialnymi silami. Tak samo moze byc z imieniem- nadanie imienia takiego a nie innego przyciaga dane cechy osobowosci do tej osoby. Ja wierze ze tak wlasnie jest.

@ Media Markt nie dla idiotów Proszę mnie nie obrażać, nie jestem pustą lalą :o Co do autorki Myślę, że tak jest. Np. wszyscy Grzegorzowie z mojego otoczenia są bardzo wybuchowi :O ;)

Gość J_Lo
o ja tez Monika i daleko mi do pustej lali :P wybór imienia nie ma w ogóle wpływu na charakter dziecka

Gość Joanna mam na imię
Myślę, że imię \"coś\" z sobą niesie :) Jednakże, to tylko moja skromna opinia ;-)

Gość afasfsd
dajce chłopakowi imie Remigiusz i poślijcie go do jakieś małomiasteczkowej szkoły z dziecmi ulicy... nawet mi tu nie pieprzyć że imie nie ma wpływu na osobowość!

Gość Mały Kulawy Pieseek
MA!! I TO DUZE!!

Gość nenaha
Ludzie, litości... Imię nie ma żadnego wpływu na charakter, osobowość, przyszłe choroby, orientację seksualną itp... Jeżeli jednak nadamy dziecku imię bardzo rzadkie i po prostu obciachowe to może ono mieć później przez to ciężko w szkole a w związku z tym może stać się nieśmiałe i odosobnione.

jak dasz imię np gerwazy , euzebiusz ............ to na pewno będzie cały czas wkurwiony .............

Gość afasfsd
dasz imie władysław? albo franciszek? jest więcej imion które mogą popieprzyć dzieciakowi życie niż tych bez żadnego wpływu. z drugiej strony jak dasz imię pospolite typu łukasz czy piotr to też nie pomagasz w tym, żeby dzieciak się jakoś wyróżniał