Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosikciekaw

Duza glowka u plodu

Polecane posty

Gość ktosikciekaw

Usg wykazalo,ze moj maluszek ma glowke wieksza o 2 tygodnie.Lekarz prowadzacy stwierdzil,ze nie mam czym sie martwic,bo maluszek po prostu jest chudy,stad te dysproporcje.A ja nadal sie martwie,juz sama nie wiem co o tym myslec.

Nie martw sie ja miałam tak samo...co usg słyszałam, że głowa jest większa niż norma wskazuje na dany tydz. brzuszek idealnie jak normy wskazują i nóżki o tydz. większe...mały urodził sie zdrowy (lekarka zapewniała mnie że wszystko jest ok, że to nie wodogłowie) tez sie bałam, ale mój synek jak sie urodził miał wydłużoną lekko główkę i to pewnie spowodowało , że takie wychodziły pomiary (miałam cesarkę)....dlugo potem nie mógł leżec z główką na wprost, ale lekarka mówiła, że kształty główek są różne, te bardziej jajowate sie później ukształtują...wiec sie nie martw

Gość Gabrysia 04.05
Nie przejmuj sie ja też tak mam.Główka wieksza o około 2 tygodnie,zreszta lekarz mówi że dzidzuś cały wiekszy o 2 tygodnie.A może poprostu lekarz sie pomylił w obliczeniu daty porodu,i dlatego tak sie wydaje.Bedzie dobrze

Gość jandzia
Moja córeczka też miała 2 tyg większą głowę i do tego nóżki o 2 tyg krótsze. urodziła się zdrowa i w pełni wymiarowa:)