Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_gospodyni_hi

Co robicie do jedzenia jak zapraszcie gosci

Polecane posty

Gość kasia_gospodyni_hi

Gość paluszki i
ciasteczka

ostatnio na obiad zrobiłam rosół z własnym makaronem schab pieczony ze śliwką i morelą które były wcześniej dobę moczone w winie do tego sos śmietanowo żyrawinowy ziemniaki z koperkiem i dodatki, mizeria grzybki ze śmietaną duszone itp a na deser 3 ciasta

Gość kasia_gospodyni_hi
chodzi mi o takie luzne spotkanie przy piwku albo wodeczce przychodzi jedna, dwie pary znajomych jakis filmik nowy puszczamy itd co w takich sytuacjach podajecie do szamy

Gość erwrerew
zalezy czy na wieczor ,czy na obiad, jak na wieczor, to ze 2 salatki , taka z kurczakiem , a druga zalezy ;) + talerz z wędlinami + warzywa tzn. pomidorki ogorki papryka + jakies do smarowania chrzan majonez itd + i oczywiscie chlebek maslo :P ale to jak goscie są np. moja rodzina, lub jakas okazja jest ;) aha i potem jakies ciasta/tka :)

Gość kasia_gospodyni_hi
bo ja to bym chętnie pizła na stół po pęcie kiełbasy na gorąco do łapy, jakies paluszki i wszystko ale nie wiem czy tak wypada czy nie?

Gość erwrerew
w takich wodeczka i piwko, to salatka, jakies czipsy, paluszki i takie duperele ;)

Gość lujyhcgf
plucka w oleju hahahahaha

jajeczka faszerowane, jakaś pyszniasta sałatka najlepiej z przyprawa do gyrosa, szaszłyczki miesne, koreczki, jakieś ciasto jak na dworze to grill sos cacyki

Gość erwrerew
no i wlasnie kanapki takie np. malutkie tzn. z bagietki ;) dobre i łatwo się trawią :P

Gość kasia_gospodyni_hi
ciasto pod gorzałke? sałatek ani warzyw nie chce ostatnio podałam to mi chałupe zarzygali :O

Gość zrob spagetti
jakas surowke miske salatki chlebek chipsy krakersiki i bedzie ok

Gość ja zazwyczaj
kupuje piers z kuraczaka, robie z nich takie malutkie kotleciki, często panierke robie np. z ostrych chipsow zeby inaczej smakowaly wygladaly (przepyszne), salatke jakas, talerz z wedlinami, serami, jakies chipsy czy ciastka:)

Gość kasia_gospodyni_hi
o kanapeczki zrobie bagietka z paprykarzem pycha

Gość kasia_gospodyni_hi
kurde ktos sie podszywa ja zawsze robilam kanapki, krakersy takie mini trzy smaki jakies paluszki czipsy, salatka gyros wlasnie czasem zrobilam jakies ciacho "kopiec kreta", rafaello ale to bardziej dla dziewczyn bo my jadlysmy chlopaki nie chcieli

Gość I cant say no
pokrój chleb, jakąś wedline pomidora ogórka moze byc kiszony papryke konserwową, moga być jeszcze jajka z majonezem, jakieś chipsy paluszki i tyle

Gość wszedzie te czipsy
potym poznac dwie lewce rece albo niechec do robienia czegos innego pysznego dobrego

Gość a mnie to tak...
ja własnei w sobote mam impreze imieniny męza i zaplanowałam: pieczona karkówkę, brokuły z sosem beszamelowym, mielone, udka, grzankiz tuńczykiem i łososiem z piekarnika, sałatki, bigos, kiełbaski na goraco, jaja z tuńczykiem, talerze serów i wędlin. no i ciasta i lody. alkohol, napoje. troche staromodne to żarcie ale rodzina lubi konkretnie zjesc wiec nie bede wymyslac! co wy o tym myslicie?

Gość mulka
Kup ciastka