Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona mala mloda 14522

Proszę o POmoc -DZIWNE PLAMIENIA

Polecane posty

Proszę o Pomoc , Codziennie na moich majteczkach sa plamy są one zazwyczaj białe nieraz takie jakby żółte podobne bardzo do śluzu , dbam o higienę , swędzi mnie nieraz w okolicach pochwy i w ogole całej cipki ale to zazwyczaj po goleniu . Ale poradźcie co mam zrobić żeby te plamienia mi nie dokuczały nieraz są one nasilone a nieraz nie . Tylko błagam nie każcie mi iść do gin.. jestem młoda i boje sie wizyty a pozatym chciałabym narazie tego uniknąć. Błagam pomóżcie

Gość NianiaNiania
To najpewniej infekcja, moze grzybica. Bez ginekologa sie nie obedzie, bo choroba sama z siebie sie nie wyleczy. Nie boj sie ginekologa, zapytaj kolezanek, moze jest jakas dobra i mila pani doktor w okolicy, ktora ci wytlumaczy i bedzie delikatna. Pamietaj, nie zwlekaj, lepiej pojsc wczesniej, zanim to sie rozwinie w cos gorszego i bedzie ci bardzo ciezko sie z tego wyleczyc. Infekcja najpiewniej spowodowana goleniem sie - moze sie gdzies zacielas maszynka? No i fakt, ze golenie miejsc intymnych sprzyja infekcjom grzybiczym, bo nie ma wlosow, ktore by chronily i zatrzymywaly drobnoustroje. Bez wlosow jestes naga i bezbronna. Nie boj sie ginekologa, to nie boli, doktorzy sa mili, moze nawet nie beda cie badac, jesli jestes dziewica. Przepisza leki i po klopocie. :)

No wiem ze wizyta u gin.. najlepsza by byla a domowych jakis sposob nie ma????

Gość NianiaNiania
Nie wiesz dokladnie, co ci dolega. Lepiej pojsc, po co zwlekac... Jesli zaczniesz probowac domowych sposobow na cos, czego nie znasz, to moze ci sie jeszcze gorzej zrobic. Na wszystko sa leki, dostaniesz recepte i juz, po bolu. Nic sie nie boj, i tak to cie kiedys czeka. Pomysl o przyszlosci - zebys mogla miec przyjemny seks, to musisz byc zdrowa. Wiec pomysl juz teraz o tym, nie zwlekaj, az to sie zacznie paprac, bedzie gorzej, moze potem zaczac smierdziec i bez antybiotykow wtedy sie nie obedzie.

Zacznijmy od tego czy współzyjesz czy nie...jesli nie to spokojnie..rózne sa nasilenia sluzu u kobiety podczas cyklu..swedzenie tez moze byc z róznych przyczyn: zmiana płynu do hiegieny intymnej, zkazenie grzybicze..polecam mas c clotrimazolum i czopki propolisowe lub jak napisala przedmówczyni wizyta u gina;-) Kazda z nas kobiet ma podobne problemy, i to normalne...nie gol sie do końca bo własnie włoski zapobiegaja zakazeniom:-P