Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królewna_z_drewna

Dziewictwo.

Polecane posty

Mam 20 lat i jestem dziewicą, nie będę pisać, że jestem piękna, inteligentna, jestem przeciętną dziewczyną, studiuję, bo mam ambicje na coś więcej niż zostanie \'dziewczyną dresa\'. Ale przez dziewictwo i brak doświadczenia czuje się po prostu jak ufoludek w dzisiejszych czasach, bo jak mam się czuć kiedy z każdej strony: tv, internet, prasa, ksiązki, nawet reklamy ociekają seksem. Każdy portal społecznościowy jest wypełniony zdjęciami dziewczyn o loginach: \'słodziak69\', \'sexyKasia\', \'pieknaNicole69\' większość zamyka się w przedziale wiekowym 13-18, a w opisie o sobie, w rubryce co lubię: 69 ];->, sexxxx itp. Nie mowię tego z zazdrości, po prostu zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak, skoro (NIE z zasady czekam do ślubu!) nigdy nie wspólżyłam? Miałam do tego okazje, ale zawsze w pewnym momencie pojawiał się wielki napis STOP, bo wydawało mi się, że nie jestem gotowa. Ciężko w dzisiejszych czasach być dziewicą. Ale nie chcę tego zrobić z pierwszym lepszym, chcę się zakochać i wiedzieć, że ta osoba jest warta czekania. Ale czy to dobra decyzja? Skoro niektórzy uważają to za zwykła \'formalność\'?

Gość NianiaNiania
Powiem ci, ze duzo osob, ktore juz to zrobily, potem zalowaly, ze nie czekaly. Nie czuj sie dziwnie, to jest twoje cialo, twoje zycie. Nigdy nie rob niczego pod presja. Powinnas byc z tego dumna i wcale tego nie ukrywac, i sie tego nie wstydzic. Zwyczajnie - nie jestem gotowa, nie czuje sie dojrzala, aby to zrobic. Wierz mi, wiele z tych siks, ktore widzimy na portalach, tez nie sa gotowe i pewnie zaluja, ale chca koniecznie byc dorosle. One sie poddaly presji, bo maja slaby charakter, ty nie - chwala ci za to.

Gość mała mika
Ja czekałam do 22 roku życia, teraz mam 23 lata. I nie żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam, bo w końcu poznałam chłopaka, w którym się zakochałam (z wzajemnością) i była to naprawdę piękna rzecz zrobić to właśnie z nim.

Gość fbbcgmcg mhm
Zgadzam sie z przedmówczynia. Zreszta 20 lat to nie tragedia. Ja mialam 23 jak straciłam dziewictwo a moja koleżnaka 27. Warto czekac. Na każdego przychodzi czas. Ciesze sie, że sa jeszczee dzeiwczyny, które mmyślą tak jak TY. Czasem jak czytam kafe to martwię się, że czsy tak bardzo się zmieniły...

Faktycznie drogie kafeterianki, ale czy w przyszłości będę umiała 'sprostać' wymaganiom mojego przyszłego faceta? Bo szanse na to, że trafię na prawiczka są nikłe, a doświadczony może być zniechęcony wizją 'nauki od zera' i będzie wolał jednak kogoś kto zna się na rzeczy. Co do tych nastek, myślę że kierują się po prostu zwykłą ciekawością, tj. mówiłam sex jest wszędzie, często się o nim pisze, mówi. Dlatego 'nie wypada' być poza kręgiem osób, które wiedzą o czym mówią...

Gość NianiaNiania
Pytalam kilku facetow o to: kazdy odpowiedzial, ze na jedna noc szuka sie doswiadczonej, ale kobieta na stale, żona ma byc dziewica. To łechce ego mezczyzny. Oni chca byc pierwsi. Nie martw sie, ze nie sprostasz, bo facet cie poprowadzi i nauczy, jak lubi. A seks nie jest trudny, to nie lekcja do nauczenia.

Bo każdy facet chce poużywać za młodu ale jak przychodzi do ślubu to ma być dziewica. Tylko przepraszam z kim wcześniej do łóżka chodził? Hipokryzja, nie chciałabym być z takim kolesiem.

Gość paplotttka
ja stracilam dziewictwo calkiem niedawno, w wieku 24 lat :) czekalam i czekalam, w sumie chcialam oddac sie "temu jedynemu". hmmm czy tak sie stalo czas pokaze, na razie jest wspaniale i w zyciu i w lozku. tym , ze jestes dziewica w ogole sie nie przejmuj, brakiem doswiadczenia tym bardziej. z aktualnym chlopakiem uczylam sie wszystkiego, chcialam stracic z nim cnote bo czuje do niego ogromne zaufanie, przyjazn, oddanie i byc moze tez milosc. nie bylam doswiadczona a juz od pierwszego razu okazalo sie ze mam ogromny temperament i wszystko to przeszlo najsmielsze oczekiwania mojego chlopaka. a nie jestem jego pierwsze partnerka. niech wszystko toczy sie swoim biegiem!!!!!

Gość burgundia i prowansja
ja straciłam dziewictwo gdy miałam 27 lat czli rok temu. Wcześniej studiowałam, koncentrowałam się na pracy ale miałam też wysokie4 wymagania jesli chodzi o faceta. Ustawiłam poprzeczkę wysoko moze za wysoko. Miałam już wątpliwosci czy nie przesadziłam - koleżanki msiały się ze się komedii romantycznych naoglądałam i teraz czekam na rycerza w lśniącej zbroi... Ale warto było czekać. Mój facet jest doświadczony - był zdziwiony że jestem dziwicą, ale imponowało mu to. Dziś po roku jesteśmy idealnie dopasowani, znamy sie doskonale i fajnie uzupełniamy. Nie mam zadnych kompleksów - wydaje mi się ze wszystko nadrobiłam. Jestem też pewna że warto czekać, jeśli tylko się chce :)

Gość doniedawnacnotka
ja też straciłam cnote w sumie niedawno, a mam 21 lat, z chlopakiem zdecydowałam się bardzo szybko na seks, ale własnie tego chciałam. ufam mu, jest nie tylko moim chłopakiem ale też moim przyjacielem, wczesniej okazji na seks było mnóstwo, że tak powiem, jako nasta miałam serce jak stodoła, zakochiwałam się szybko i równie szybko się odkochiwałam, ale na seks może nie tyle że nie miałam ochoty co po prostu wiedziałam, że to nie ten, a po co się zmuszać? jak czujesz wstyd z faktu że jesteś dziewicą, to przecież nie musisz o tym rozpowiadać, ze wszystkimi o tym rozmawiasz, że masz takie dylematy?

Gość Kiedyś nastka dziś dorosła
mam 28 lat i ustatkowane, dobre życie. Dziewictwo straciłam w wieku 17 lat. Zrobiłam to świadomie!!! Do czasu poznania mojego obecnego męża, zmieniałam bardzo często partnerów. Studiowałam na uczelni artystycznej a tam jest nieco większe rozluźnienie seksualne. Od 6 lat jesteśmy razem i nawet w myśłach nie zdradziłam mojego męża. Wniosek taki, dziewictwo niechaj tracą dziewczyny ŚWIADOMIE. Niechaj to nie będzie przypadkowy chłopak na dyskotece, a sypialnią dyskotekowa ubikacjaUwodzenie chłopaków, mężczyzn to też jakaś zabawa, gra. Trzeba jednak być swiadomą zagrożeń ciążowych, zdrowotnych i psychicznych. Mój przyklad pokazuje że mozna wszystko byle bez emocji a z głową. Niechaj żadna dziewczyna nie zestawia dwóch rzeczy dziewictwa i wieku. Nichaj traci dziewictwo świadomie, a wiek --naprawde nie gra roli. Trzymaj sie kochana i nie miej dziwnych mysli

Gość gogal
Znajdź dziewczynę lub chłopaka na SeX lub randkę !! REJESTRACJA ZA DARMO :)) www.iwantu.com/click/98536003/0/join.love SEX KAMERY ! ZA DARMO PO REJESTRACJI :))) wcjoin.com/bckba

Gość panieneczka z okieneczka666
Up, bo ciekawa jestem co na to inni.

Gość lolekOrek
Dziewictwo jest przereklamowane, robią wokol tego wszyscy wielkie halooo, a tak naprawde po pierwszym razie jest z gorki juz...

Gość dziefcyna szamana nanana
Up????

Gość kaarrolinaa
ja mam 22 lata i jestem dziewicą,mam chłopaka od 3 lat.on chciał i nadal chce się ze mną kochać,ale ja na to się nie zgodziłam.to że prasa i tv propagują sex praktycznie na okrągło i że koleżanki mi mówią żebym spróbowała,to ja jednak mam swoje zasady,trzeba się szanować,bo jeżeli sama się nie poszanujesz to fecet Cię nie pszanuje.jeżeli poczekasz do ślubu to i przyszły mąż będzie miał do Ciebie wiekszy szacuek i Ty do siebie samej będziesz mieć szcunek:) fajnie że są jeszcze ludzie na tym świecie tacy jak /ty kórzy mają jeszcze własne wartości:)

Potwierdzam to co ktoś wyżej napisał. "niektóre dziewczyny żałują , że nie czekały" Ja żałuję. Bo teraz nie potrafię sobie wyobrazić związku bez kontaktu fizycznego. A marzy mi się taka romantyczna, czysta , eteryczna znajomość. Miłość platoniczna :( A jak się straci cnotę to potem tylko z górki i człowiek (kobieta) już nie ma takich zahamowań