Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzzt

śluz - nieprzyjemny zapach

Polecane posty

Gość bzzt

mam trochę drażniący mnie problem. już od bardzo długiego czasu mój śluz wygląda tak jakbym miała grzybicę pochwy - nie jest "zwarty" (wiecie - nie ciągnie się), jest nieprzejrzysty i często lekko żółtawy i grudkowaty. co więcej, ma ten typowy kwaskowaty zapach. żeby było zabawniej ginekolog nie stwierdził u mnie grzybicy. mam jednak opakowanie globulek Clotrimazolum i rozpoczęłam ich przyjmowanie. obawiam się jednak, że nawet po kuracji ten problem nie minie. poza tym nie mam żadnych innych objawów, typu pieczenie/swędzenie. stosowałam wcześniej Feminelle Vagi C oraz Vitagyn C, robiłam irygację Tantum Rosa, ale bez rezultatów. dodam, że biorę tabletki antykoncepcyjne. drażni mnie to, bo zapach często potrafi być bardzo intensywny, a śluz nieraz pojawia się w dużych ilościach co zwiększa dyskomfort. czego to może być przyczyną? czy da się z tym walczyć? pozdrawiam.

Gość hahahihi haha h
mam to samo! i to samo powiedział mi lekarz ze wszystko ok , nic nie ma - ani grzybicy ani nawet infekcji to chyba taki nasz "urok"

A nie liczyłaś się z tym, że to skutek przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych? Zmieniają one gospodarkę hormonalną, co ma duży wpływ na środowisko w pochwie a także rodzaj, konsystencję i zapach śluzu. Jeśli nie masz innych dolegliwości i lekarz nie wykrył żadnego stanu zapalnego, to możliwe, że tak na Ciebie działają tabletki, że śluz jest inny i jest go więcej. Poza tym możliwe, że irygacjami z TR sama sobie zaburzyłaś środowisko i kwasowość w pochwie i takie są teraz skutki :)

Gość to mogą być objawy...
różnych chorób lub dolegliwości. Na własnym przykładzie: 1- nie stosuj żadnych irygacji, jeśli nie miałaś zrobionych wymazów z szyjki macicy i pochwy bo to się może skończyć dla Ciebie nie ciekawie 2- zmień lekarza, skoro nie zlecił podstawowych badań- chlamydie, kolii itp

Gość bzzt
urok czy nie, wcześniej tak nie było. strasznie mnie to irytuje, tym bardziej gdy jestem z facetem - sen z powiek mi spędza pytanie czy on też czuje ten zapach, czy go to drażni i obrzydza, a tylko mnie mówi, że nic nie czuje i jest ok.

Gość hahahihi haha h
moj tez mowi zejest ok i ze lubi ten zapach to pewnie przez tabletki tak mamy - wczesniej tez tak nie mialam ale skoro badania nic nie wykazały to coz pozostaje

Gość babelektrytryry
taka uroda wedlug mnie ;) poza tym kwaskowaty zapach to dobry, jakby byl rybi lub slodkawy czy odrobine drozdzowy, to byloby niedobrze irygacje sa zlym pomyslem, bo wyplukuja naturalna bariere ochronna (paleczki lactobacillus), wiec nie polecam ich wykonywania mozesz jeszcze sprobowac lykac lacibios femina, ktory utrzymuje rownowage mikrobiologiczna w pochwie i ph na wlasciwym poziomie. moze pomoc. zwlaszcza, ze polecany jest przy tabsach anty :) no i na wszelki wypadek bym posiew zrobila, zeby zobaczyc czy na bank zadnej infekcji nie ma