Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważna_30

Meridia a planowanie ciąży

Polecane posty

Gość poważna_30

Dziewczyny, bardzo proszę o rady lub podzielenie się doświadczeniem w tej materii. Pozdrawiam.

Meridię trzeba odstawić przed planowaniem ciąży,nie ma tu jakiegoś konkretneggo czasu,wystaczą nawet 24 godziny,chociaż to jest trochę bez sensu. Przydałoby sie poczekać ze 3 miesiące,aby metabolizm wrócił do normy,bo inaczej przytyjesz po zajściu.:)

Gość niekoniecznie trzeba
przytyć w ciąży po meridii! ja odstawiłam meridię a potem bardzo szybko zaszłam w ciążę. Póki co jestem w 20 tygodniu i przytyłam 3kg więc jak widać to chyba kilogramy mam w normie jak na połowę ciąży...

Gość powazna_30
Rozmawiałam kiedyś z lekarzem i powiedział, że jakieś 6 m-cy przed planowaną ciążą nie należy jej brać. Sama nie wiem co mam robić. Mam trochę dziwną, może skomplikowaną sytuację. Otóż, z jednej strony chciałabym już zajść w ciążę, bo wiek i zegar biol. itp. Jednak kiedy czytam wasze posty o poronieniach i komplikacjach to ogromnie się boję, aż mam łzy w oczach (kilkanaście lat temu moja mama urodziła nieżywe dziecko, wcześniej kilka razy poroniła, koleżanki z pracy również). Druga strona jest taka, że staram się o pracę w instytucji, gdzie moja nadwaga nie jest mile widziana i staram się z nią walczyć. Oprócz tego ćwiczę, jednak same ćwiczenia oprócz polepszenia kondycji to nic mi nie dają. Pragnę nadmienić, że nie jadam słodyczy, późnych i obfitych kolacji, rzadko je jem w ogóle, a TYJĘ! Jestem po prostu przygnębiona.

Moze po prostu przestać się tym wszystkim pzejmować,pracy poszukaj gdzie indziej,otwóz sie na świat i zacznij cieszyć sie życiem,bo zamiast sobie pomóc,wpadniesz w depresje. Co to za paca,gdzie nie życzą sobie nadwagi? Taniec na rurze? Nie daj się zwariowaC. Zyjesz dla innych? Czy dla siebie?

Gość powazna_30
Nie tak łatwo się do tego dostosować, w pracy jest presja, a przecież właśnie tu siedzi się po 8-9 godz/dzień. Towarzystwo babskie, czasami fajnie, czasami zwariować można. Chwilami nie wiem już jak mam sobie z tym wszystkim radzić. Na pozór przecież jestem szczęśliwa - udane małżeństwo (roczny staż), stała praca, mieszkanko (39 m2, w kredycie, ale jest), znajomi, realizacja zainteresowań, wszystko ok. Mam jednak problemy z akceptacją swojego wyglądu. Robię sporo, żeby coś zmienić, ale bezskutecznie... Najgorzej jest jak idę do sklepu, żeby kupić jakiś ciuch i wszystko za ciasne :-( Mam 166 cm wzrostu i 80 kg, depresja jednym słowem, jestem beznadziejna.