Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weselna

Ile pieniedzy na wesele

Polecane posty

Gość Weselna

Zarabiam 1 300 zl.Ide z kolega na wesele jego brat jako osoba towarzyszaca (brata nie znam). Wesele jest 300km od mojego miejsca zamieszkania, musze tam dojechac. Ile pieniazkow (mlodzi nie chca prezentow) dac w tej sytuacji?

Gość 232232jjhhhjhhh
kazdy po stowie

Gość jaaaaaaaaat
jako osoba towarzyszaca nie masz obowiazku dawac nic na prezent to kolega dostal zaproszenie, a ty tylko masz mu towarzyszyc. Mozesz kwaity kupic, a to jego rodzina wiec jego broszka zalatwic prezent.

Gość amper
Jak osoba towarzysząca nie dajesz nic ,koszta podróży też Cię nie powinny obchodzić , to wszystko jest w gestii osoby zapraszającej ,czyli twojego towarzysza..

Gość Weselna
Hm... troche mi dziwnie. Nie chce zeby kolega mi wszystko fundowal, jesli dam stowe i kwiaty, bedzie OK?

Gość masajkaaa
Jak masz stówkę na zbyciu, to daj. Jednak jesteś zaproszona jako osoba towarzysząca (nawet nie znasz młodych!) i nie masz takiego obowiązku, tym powinien zająć się kolega. Ale najlepiej z nim pogadaj, może więcej Ci powie niż ludzie na kafe :o

Gość japowiem tak
u mnie na weselu dawali od 400- 1000 zł. ale kazdy daje ile moze i na ile go stac! ja ide w sierpniu i tamy z mezem jakies 500. oczywiscie podaje kwoty od pary.

Gość japowiem tak
a wogóle to raczej kawaler zadba o prezent. tak mi sie wydaje. Ty moze kup książke fajną z i napisz dedykację! Gwarantuje Ci że będą 100 razy bardziej zadowoleni niz z kwiatów! wrrrr! ja dostałam 80 bukietów które dwa dni póxniej wyciepałam do kosza!

Gość FFDGDGDG
DLA MNIE TE PREZENTY SLUBNE SA BEZ SENSU KURWA CZLOWIEK ZARABIAL LEDWO PONAD TYSIAC I 500 MA DAWAC PO KIEGO HUJA PO CO ROBIA WESELE JAK IMPOTEM ZWROT AKSY POTRZEBNY

Gość japowiem tak
a kto Ci każe dawac 500! chłopie opanuj sie! kazdy daje na ile go stac! a jak nie stac to nic moze nie dac! ja akurat zarabiam z męzem jakies 6 tys to 500 zł to nie jest duzo dla nas!

Gość japowiem tak
i kto wogóle mówi o zwrocie kasy! to że młodzi wola gotówke zamiast kilku powielonych prezentów to chyba nic złego!

Gość Weselna
Szczerze mowiac, to mlodzi nie chca prezentow w ogole... ale dla mnie to bez sensu, bo Pan Mlody wlasnie stracil prace, choc ma duzo zaoszczedzonych pieniedzy i szasta nimi, no wiec chce choc stowke dac. Mysle, ze faktycznie to lepiej, niz mikser, bo nie wiadomo, co maja w domu. Mowicie, ze kwiaty nie... moze zamiast tego winko lub wodeczke?

Gość Weselna
Aha, wesele jest w domu na wsi, gotuje ciocia czy tam siostra...

Gość Weselna
up

Gość Weselna
up

Gość skejcik
Ja zarabiam 1100 ale jeszcze mieszkam z rodzicami, i pieniądze nie są mi tak bardzo potrzebne, i idę z osobą towarzyszącą na brata wesele to myślę że 500 zł dam.