98 procent Kobiety... 0 Napisano Czerwiec 25, 2009 Jakie przyprawy dodajecie do pierogów ruskich? Czasami w barach jadłam takie o wyrazistym smaku... Jednak najwiecej przepisow mowi, ze dajemy tylko sól, pieprz i podmażoną cebulkę. To moje pierwsze pierogi i nie chce ich zepsuc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
98 procent Kobiety... 0 Napisano Czerwiec 25, 2009 ej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Czerwiec 25, 2009 u mnie ruskie będą jutro:-D ja doprawiam tylko solą, pieprzem no i standardowo duuużo podsmażonej cebulki, jak dla mnie to właśnie ona daje TEN smaczek pozdrawiam i miłego lepienia:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sól dużo pieprzu i cebulka Napisano Czerwiec 25, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sól podsmażona cebula i BIAŁY Napisano Czerwiec 25, 2009 pieprz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gdgssdggdsgsd Napisano Czerwiec 25, 2009 Ja posypuję pieprzem cayenne. Niektórzy lubią ruskie ze skwarkami zamiast cebuli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majjjja 0 Napisano Czerwiec 25, 2009 ja dodaje tez papryke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cayenne-. Napisano Czerwiec 25, 2009 Ja tez dodaje :)sa wtedy bardziej wyrazistrze w smaku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sól cebula pieprz i śmietana Napisano Czerwiec 25, 2009 na koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miodowocynamonowo 0 Napisano Czerwiec 25, 2009 zamiast soli, albo dodatkowo - WEGETA. no i duużo cebuli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dodajcie jeszcze winegreta Napisano Czerwiec 25, 2009 makaronu, sera plesniowego, ziół prowansalskich i bedą ruskie ja ta lala :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aniabionn Napisano Czerwiec 25, 2009 ja dodaje podsmażona cebulke z wegetą i bardzo dużo pieprzu ziołowego (przepis mojej babci) i sa super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aniabionn Napisano Czerwiec 25, 2009 a i zapomniałam bo dawno nie robiłam, a to bardzo wazne. koniecznie z 4-5 ogóreczków kiszonych! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ogrki kiszone hehe oszalałaś/ Napisano Czerwiec 26, 2009 ogrki kiszone hehe oszalałaś?/?? :P dodaj suszonej mięty bedą pyszne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Czerwiec 26, 2009 ufffffffffffffff utknęłam w kuchni na ponad 2godziny, nalepiłam 97 ruskich , a z pozostałego farszu zrobiłam leniwe i pomyśleć, że to wszystko zniknie z talerzy w 30 minut:-D ale jaka to będzie radocha patrzeć jak wszyscy futrują, aż im się uszy trzęsą:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bardziejtransparentna 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 sama mam natchnienie (już od kilku dni) by po raz pierwszy je zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 1, 2017 Ogórek, vegeta, cayene .... Co jeszcze?! MAJERANEK - świetnie komponuję się z ziemniakami. To podstawa przyprawiania farszu z ziemniakami. Oczywiście smażona cebulka sól i pieprz, ale to oczywiste. Tak robiła moja babcia wieki temu. Geslerowa oprócz majeranku jeszcze coś dodawała, ale nie pamiętam. W każdym bądź razie majeranek też dawała :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 23, 2017 Pierwszy raz kupowałam w tamtym miesiącu przyprawy internetowo ze sklepu nmr.com.pl i jestem pozytywnie zaskoczona. Wszystko świeże, pachnące, sumiennie opakowane. Kupowałam mieszkanki do kuchni azjatyckiej bo taką głównie podajemy u nas w lokalu. Miła obsługa, można było się poradzić i skonsultować przed złożeniem zamówienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach