Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczonaosoba

o kulturze w Polsce

Polecane posty

Gość zniesmaczonaosoba

uważam, że Polacy nie mają wcale kultury i sie nie szanują. Nie szanują innych ludzi. przychodzą, napadają na nich, okradają. Jest to brak kultury. Obmacują jak ci nie chcą. To jest straszne jaka w Polsce jes dzicz. Chciałam wam napisac, że zawsze się pomodlę, żebyście mieli w sobie trochę wiecej kultury bo jesteście tak daremni jak wyjdziecie z tego kościoła po godzinnym myśleniu o niebieskich migdałach, że to sie OPISAĆ NIE DA. zniesmaczonaosoba.

Gość zniesmaczonaosoba
Ja nikogo nie okradam, nie napadam, nie wyzywam a tu jest takie chamstwo OD GÓRY, że każdy normalny uCIEKA. Bo się nic nie da zrobić w takim chamstwie i braku kultury. I to jest najważniejsze w życiu KULTURA. Zawsze tak uważałam. Ważniejsze niż cała wiedza... Boże - co ja tu robię... :o

Gość zniesmaczonaosoba
No tak właśnie jest. A w sumie my nie jesteśmy potomkami Rusi żadnej tylko od Czechów jesteśmy - w sensei nasza państwowość. , dynastie pierwsze - Piastowie - to Europa Zachodnia. A my kużwa tajga tu wszedzie umysłowa i tundra. No ja już nie mogę. Tak się nie da. Zero jakichś zainteresowań - robisz coś zniszczą cię. Matko - no tu nic sie nie opłaca robić. A prawo? Chcesz czymś pohadlować, coś zarobić? Jakie prawo tu obowiązuje. Prawo... PIĘŚCI. Hamurabiego Kodeks Afrykański. Jak dla mnie. Mam tego dosyć. Ja tak nie umiem. Człowiek może jest zwierzęciem , nie umie zapanować nad wieloma swoimi popędami, ale tu jest to norma. Nie tylko normy mormalne wysiadły w sferze prywatnych tam jakichś relacji ale agresja, wulgaryzmy, buta taka, lenistwo, tumiwisizm, nade wszystko anarchia totalna. Nie wiem - las - tajga i tyle :(

Gość pierogi z truskawkami
Przydałaby się dyscyplina...

Gość zniesmaczonaosoba
Wiesz co - przydałoby sie WYCHOWANIE jakieś. Raz w szkole sredniej jeden taki napisał "TAkie będą Rzeczpospolite jakie ich młodzieży chowanie" - to cytat ze Staszica. I to jest prawda wiecie. Wychowanie - jakaś kultura, jakiś przykład... a zresztą - co mnie to obchodzi. Ale kultury to tu już nikt za grosz nie ma jak dla mnie. A ja też sie tylko uwsteczniam tu i tyle. Sama siebie nie poznaję w tym bajzlu. :(

Jak ci sie tak bardzo tu w POLSCE nie podoba, to wyjaz za granice. Może tam będzie dla ciebie lepiej....

Gość zniesmaczonaosoba
Zjadłabym pierogi z jagodami ale jak mam jeśc pierogi z grzybami to wolę się najeść... swoich własnych ...pierogów :(

Gość zniesmaczonaosoba
Jak se je sama uwarzę. Tych pierogów moich z kapustą.

Gość zniesmaczonaosoba
Bo wyjadę bo nie wierzę, że jeszcze gdzieś jest takie chamstwo jak w Polsce. Nie wierzę w to. :(

Wychowanie- to zależy jak nas nasi rodzice wychowali bo to tylko od nich zależy jacy powinniśmy być. No ale teraz w naszych czasach to co chwile slychac o róznych rozwodach, awanturach w rodzinie, przemocy. I nie ma o sie dziwic ze dzieci ida w slady rodzicow...

Gość zniesmaczonaosoba
Wiesz co - rozwód to jedna sprawa, ale jest tez tylu specjalistów, że naprawdę chyba można coś z wieloma sprawami zrobić. A nie tylko siedzieć i czekać aż się wszystko zrobi za mnie. Albo niszczyć tych, którzy ci mówią, że nie jest najelpiej. Albo po rpsotu mają Cię w tyłku z twoim wiecznym filozofowaniem bo...coś sobie robią. A ty co potrafisz w tym momencie? Tylko wszystko zniszczyć? To jednak nawet filozofowanie ci nie idzie bo byś się chociaż TYM ZAJĄŁ a ty tylko szpiegujesz i knujesz. To co ci w sumie idzie? Nic.

Gość zniesmaczonaosoba
Jakby w Polsce było jakieś społeczeństwo to by aż tak źle nie było. Ale co my mamy za społeczeństwo. Nie ma się do kogo i gdzie zwrócić. Nie ma żadnej wartości już. Wszystko oplute. Dlatego chamstwo jest na proządku dziennym. Tylko kasa nie jest jeszcze opluta. To zawsze modne i dobre. jeszcze z cudzej dupy zdjęcie portki - najlepsze. :o

albo nasza młodziesz, idzie sobie taki mały knypek ledwo odrośnięty od ziemi i już posługuje sie łacina potoczna.

Gość zniesmaczonaosoba
zdjęte portki - najlepsze (tak miało być). Mam nadzieję, że fajnie się chodzi w cudzym ubraniu. Zenada. :o

Gość zniesmaczonaosoba
Łacina to jedna sprawa. A mnie chodzi o złodziejstwo. Co to ma być? Każdy każdego podkrada. Wstyd. A sam nie umiesz sobie radzić w życiu? Czego tu sie uczy w domu? Cudzych okradać? To idź sobie Unię okraść. Jak takiś mądry. A ode mnie się odwal.

Gość zniesmaczonaosoba
człowiek , który sam siebie szanuje moim zdaniem zasługuje na szacunek. Jeśli ktoś uważa - i umie mi to wykazać, że sama siebie nie szanuję to może tak uważać tylko mi to wykaż. W jakiś cywilizowany sposób. ?

E co na to poradzisz, zawsze tak w naszym kraju było i jest...

Gość koza takatam
wszędzie pełno gnoju -nie tylko u nas

Gość zniesmaczonaosoba
Mam już tego dosyć wiesz. Co ja mam wielce nauczać tu kogo? Czego? Ze ma być SPRYTNY i mnie okraść zanim ja nie okradnę jego? Mam tego dosyć. Albo CICHO SIEDŹ -lub - IDŹ DO TWOJEJ KUPY. Ta kupa tu wszedzie... nie wiem. Gdzie indziej się tak nie myśli. Kupą. To czemu mnie tak nie wychowano? Gdzie mam zgłosić się po odszkodowanie za złe wychowanie? A rodzinę też do sądu mogę podać. Matkę zwłaszcza. A nie tylko. Co to ma być? Rozbój w biały dzien i cicho siedź. Rozbójnicy! :o

Co to ma być? Każdy każdego podkrada. Wstyd. A sam nie umiesz sobie radzić w życiu? Czego tu sie uczy w domu? Cudzych okradać? To idź sobie Unię okraść. Jak takiś mądry. A ode mnie się odwal. to powyżej miało być do mnie czy tak ogólnie?? Wiesz co wydaje mi sie ze jestes na tym punkcie przewrażliwiona...

Gość zniesmaczonaosoba
Gnój gnojem a jakoś na zachodzie każdy ma gdzie mieszkać i z czego żyć. A tu co - własna rodzina uważa, że nie zasługuję na szacunek i dlatego mnie okradają. A oni wcale na ten szacunek nie zasługują. Za taki postępek. NIEKULTURALNY.

Gość zniesmaczonaosoba
Nie to nie było do Ciebie - no chyba, że się poczuwasz. Pozdrawiam... EN.

wszyscy siebie okradają, bo to pewnie z czasów komunistycznych pozostało....

Gość zniesmaczonaosoba
Takie samo w pracy mnie spotkało chamstwo jakie w rodzinie. I nikogo nie będę szanować już przez to. Sama siebie jak się z tego gnoju wyniosę nieludzkiego. Bo oni sobie uznali, że przez proces w szkole nie zasługuję na szacunek. A do pracy mnie przyjęli. Kanalie nieludzkie :(

Gość zniesmaczonaosoba
No to niech się odzwyczają. Ale wiesz - to nie jest komuna. To jest historia. Zwalono na komunę coś, co było tu we krwi. A skąd jest ta komuna? Gdzie się zaczęła? W Londynie? No przestań. A ja już tu nie mogę wytrzymać obecnie z tym Łukaszenką. Koniec tego. :(

Gość tylko przetłumacz
w jakim to jest języku? bo nie po polsku :-O "jesteście tak daremni "

Gość zniesmaczonaosoba
I wiesz - jkaby oni tu , którzy tam mi nasmoli byli z Białorusi - to im powiem, że mają maniery jak niedżwiedzie. Ale ja co trochę słyszę Kanada, Anglia ... słuchaj to co - z tym niedźwiedziem tam też? No to widzisz co jest - siedzą i mnie okradają. A idźże do lasu! Co za chołota jakaś ...kanadyjska :( I tyle mam do napisania. W końcu swoje lata i rozum mam. Wiocha nienormalna i tyle. :(

Jesteś nauczycielką? proces? ciekawe za co?

Gość zniesmaczonaosoba
Idże do lasu i z grzybów se chałupę postaw. Albo z dzików. Co upolujesz. I się odwal jeden z drugim. Nie jest tak? Wielcy milionerzy moim kosztem. Jeszcze się okaże kto jest ile wart. I kto zasługuje na ten szacunek - ich już skreślam. A znać ich nie zamierzałam. Ale to jest chołota jednak - oni mnie skreślili jak mnie nie znali, a ja ich po ich uczynku dopiero. Nie ma to jednak jak przekreślić z góry człowieka. Zwłaszcza daremnego.