Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TabulaRasa34L

Tabela - softowanie wg wartości

Polecane posty

Gość TabulaRasa34L

Mam tabelę - 3 kolumny - pierwsza nazwa zjawiska, druga opis, a trzecia wartość liczbowa. Jak zrobić, żeby posortować od największej wartości do najmniejszej (zaznaczając tę 3 kolumnę) tę tabelkę? Mam word exel, ale to nie działa, nie wiem, jak zrobić? Może ktoś krok po kroku napisać? Tak np. jak jest w tabelach wikipedii, że kiedy kliknę u góry od razu mi sortuje wartości od największej lub najmniejsze. Z góry dzięki.

Gość TabulaRasa34L
Ale ja wpisuję i nie robi się z tego tabela, gdzie ta opcja jest możesz mi napisać?

Gość TabulaRasa34L
Naciskam na SORTUJ AZ i cały czas pokazuje, że nie prawidłowa komenda.

Gość TabulaRasa34L
I w word i exel próbowałem! Teraz mam exel i co z tego, że 3 kolumne sama posortuje, jak przy okazji nie sortuje też 1 i 2, które tę 3 opisują :(

wpisujesz wartości, zaznaczasz - klikasz prawym -formaruj komórki - obramowanie - kontur - wewnątrz - powstaje tabela zaznaczasz tabele i u góry masz sortuj malejąco lub rosnaco, na pasku

Gość TabulaRasa34L
Dzięki! zaraz spróbuję!

w excelu wszystko to, co widzisz na ekranie - to jest tabela zaznaczasz wszystkie kolumny i wiersze, które mają być sortowane, czyli wszystkie wypełnione z paska narzędzi: dane->sortuj-> wg kolumny i wybierasz, wg której, z opisu wynika, że wg kolumny 3 czyli C na dole tego menu mas zjeszcze opcję do zaznaczenia, czy jest wiersz nagłówka, czy nie, zaznacz odpowiednią opcję