Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce mamuśkaaa

jaki aspirator Marimer czy Frida?

Polecane posty

Gość wkrótce mamuśkaaa

jaki polecacie/ a moze jeszcze jakis inny?

Mam marimer, jestem zadowolona, nie mam porównania z fridą. Z tego co wiem do fridy kupuje się wkłady (filtry, czy jak to się tam nazywa), w marmarze filtrem jest wata lub płatki kosmetyczne.

Gość mama37
a ja mam fridę, dla mnie to jest rewelacja,nie mam jednak porównania z innym aspiratorem.

Gość wkrótce mamuśkaaa
yhy, no włąśnie słyszłam ze do któryś z trzeba te filtry. czyli chyba wybiore marimer, chyba dostane go w każdej aptece?

Też właśnie wybrałam marimer bo nie ma problemu z filterkami. Wyobraziłam sobie, co by było gdyby się skończyły a był środek nocy. Poza tym 10 filtrów 3,50, za tyle mam ogromna paczkę waty. Jak mała miała karat to tak często zmieniałam filtr (watę) w marimarze, że te 10 filtrów fridy to pewnie by mi poszły w godzinę. Ale może się mylę.

Gość akimonka
ja miałam i fridę i aspirator marimer. marimer własnie lepszy o tyle, że zamast filtra wystarczy kawałeczek waty. poza tym ma taką zaokrągloną końcówkę i nie ma szansy podrażnienia noska ani włożenia go za głęboko. spray do noska też mam marimer i stosuję go często, zwłaszcza teraz, jak już sezon grzewczy się zaczął i powietrze w domu suche...

Gość 22 lata
przecież tych filtrów nie zmienia się co 5 minut. one służą tylko temu żeby zapobiegać wciągnięciu "gila" do ust, nic do tego filtra nawet nie dolatuje.

Gość akimonka
no nie tylko, filtr ma również za zadanie przeciwdziałanie dostawania się bakterii i wirusów do organizmu osoby, która go obsługuje. więc wypadałoby je wymieniać regularnie. te filtry we fridzie średnio spełniają to zadanie, bo są z gąbki... \wata czy płatek higieniczny, z których się korzysta w marimetrze, są moim zdaniem "szczelniejsze".

Gość ech ta jesień
od dość dawna używam sprayu marimer, a nie wiedziałam, że też jest aspirator, to chyba się muszę zaopatrzyć, bo z gruszki niespecjalnie jestem zadowolona :(

Gość gurgułka
marimeru używam od dawna - najpierw samego sprayu, a ostatnio dokupiłam też aspirator - bardzo dobrze czyści nosek.

Gość a niby w jaki sposób wata
płatek kosmetyczny czy ten filterek z fridy na uchronić przed bakteriami?? :D:D:D to sie usmialam:D:D:D

Gość hoop cola
Hej ja uzywałam zwykłej gruszki, aspirator-jak dla mnie porażka

Gość trinna1
wg mnie marimer skuteczniejszy, łatwiej nim tę wydzielinę z noska odciągnąć. spray do nosa tez mam marimer :)

Gość ble bleeeeeeeee**
a ja Wam polecam Katarek to jest odciagacz który sie mocuje do odkurzacza o niebo lepiej i szubciej i dokładniej wyciaga sie wszystkie gile, takim do ust nigdy tak dokładnie nie wyczysci sie nosa.

Gość goska co ma ktoska
ja tez polecam katarek..drogi bo ok 70 zl ale dziala super,3 sekundy i gile wyciagniete rewelacja troche na poczatku szok z tym odkurzaczem dla dziecka ale moja mala teraz juz 15 miesieczna sie juz przyzwyczaila i nawet sie nie skrzywi przy odciaganiu

Gość ble bleeeeeeeee**
to drogo ja w aptece dałam 45 a w necie chyba za 50 chodzą...ale fakt jest zarąbisty rach ciachu i po strachu :)

Gość goska co ma ktoska
;) drogo bo u mnie w miescie - calkiem sporym bo 200 tys....była tylko JEDNA apteka co miala katarek w sprzedazy..no i sie nie dziwie ze w obliczu braku konkurencji walneli taka cene:D

Gość ble bleeeeeeeee**
no tak konkurencja, a w zasadzie jej brak :)

Gość Magda_87
Właśnie zakupiłam Marimer. Piszą żeby rozłożyć na części, ale ani drgnie. Czy to zawsze ciężko idzie, czy trafiłam na jakiś wadliwy? Rozkładamy poprzez pociągnięcie czy odkręcanie? W żaden sposób nie idzie tego rozłożyć, nawet przez mężczyznę. Jakieś pomysły?

Gość gość
Uzywam marimer od 3lat i teraz przy drugim malenstwie tez bedejest wygodny wyciaga lepiej niz gruszka choc na poczatku mialam mieszane uczucia do ciagniecia gilkow ustami:)na poczatku ciezko sie rozklada bo mialam juz 3(moja mala jak podrosla to mi gubila koncowke ale to moje niedopilnowanie)pozniej juz ok

Gość nenny
a ja osobiście mam świetne doświadczenia z nosalkiem. To dośc nowy produkt, ma bardzo delikatną końcówkę, dziecko nie płacze jak przy fridzie

Gość gość
ble bleeeeeeeee** 2010.10.19 to drogo ja w aptece dałam 45 a w necie chyba za 50 chodzą...ale fakt jest zarąbisty rach ciachu i po strachu usmiech.gif goska co ma ktoska 2010.10.19 oczko.gif drogo bo u mnie w miescie - calkiem sporym bo 200 tys....była tylko JEDNA apteka co miala katarek w sprzedazy..no i sie nie dziwie ze w obliczu braku konkurencji walneli taka cenesmiech.gif ble bleeeeeeeee** 2010.10.19 no tak konkurencja, a w zasadzie jej brak usmiech.gif Magda_87 2014.02.17 Właśnie zakupiłam Marimer. Piszą żeby rozłożyć na części, ale ani drgnie. Czy to zawsze ciężko idzie, czy trafiłam na jakiś wadliwy? Rozkładamy poprzez pociągnięcie czy odkręcanie? W żaden sposób nie idzie tego rozłożyć, nawet przez mężczyznę. Jakieś pomysły? gość 2014.03.25 Uzywam marimer od 3lat i teraz przy drugim malenstwie tez bedejest wygodny wyciaga lepiej niz gruszka choc na poczatku mialam mieszane uczucia do ciagniecia gilkow ustamiusmiech.gif na poczatku ciezko sie rozklada bo mialam juz 3(moja mala jak podrosla to mi gubila koncowke ale to moje niedopilnowanie)pozniej juz ok

Gość gość
ble bleeeeeeeee** 2010.10.19 to drogo ja w aptece dałam 45 a w necie chyba za 50 chodzą...ale fakt jest zarąbisty rach ciachu i po strachu usmiech.gif goska co ma ktoska 2010.10.19 oczko.gif drogo bo u mnie w miescie - calkiem sporym bo 200 tys....była tylko JEDNA apteka co miala katarek w sprzedazy..no i sie nie dziwie ze w obliczu braku konkurencji walneli taka cenesmiech.gif ble bleeeeeeeee** 2010.10.19 no tak konkurencja, a w zasadzie jej brak usmiech.gif Magda_87 2014.02.17 Właśnie zakupiłam Marimer. Piszą żeby rozłożyć na części, ale ani drgnie. Czy to zawsze ciężko idzie, czy trafiłam na jakiś wadliwy? Rozkładamy poprzez pociągnięcie czy odkręcanie? W żaden sposób nie idzie tego rozłożyć, nawet przez mężczyznę. Jakieś pomysły? gość 2014.03.25 Uzywam marimer od 3lat i teraz przy drugim malenstwie tez bedejest wygodny wyciaga lepiej niz gruszka choc na poczatku mialam mieszane uczucia do ciagniecia gilkow ustamiusmiech.gif na poczatku ciezko sie rozklada bo mialam juz 3(moja mala jak podrosla to mi gubila koncowke ale to moje niedopilnowanie)pozniej juz ok

Gość gość
Ja widziałam bardzo fajne aspiratorki z haxe.pl, moja siostra ich używała ze swoim dzieckiem, rzeczywiście ułatwia to sprawę zdecydowanie, zwłąscza jak dzieciątko jest chore.

Gość Zuźka

Zdecydowanie jeśli aspirator to polecam z tego miejsca sklep Haxe i ich produkt - jest bardzo wygodny w użyciu, a do tego niedrogi.