Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczrz

którejś z was udało się samej zbadać rozwarcie szyjki?

Polecane posty

Gość fkenf
upupup

no i jak z tym rozwarciem u was? Mi lekarz podczas badania powiedział, że szyjka się skraca i mam rozwarcie na 2cm :) Wczoraj na wszelkie wypadek spakowałam torbę :) A i jeszcze chciałam zapytać: rozwarcie a długość szyjki to nie to samo, prawda? Bo on mówił o 2cm-owym rozwarciu, a na wydruku z badania mam napisane, że długość szyjki 2cm. I teraz już nie wiem, czy jestem rozwarta czy nie?? :)

Gość madoonna
zrób tam sobie fote i wyślij redakcji kafeterii, już kiedyś pisałam że oni tam mają położną, to Ci odpowie. Tylko musisz się dobrze rozewrzec zeby zdjecie wyszło. I proponuje z lampą robić.

Gość madoonna
pewnie złej jakości, ja to do autorki topicu pisałam bo wydaje się być zaniepokojona.

a tak na poważnie. Ja się tymi sprawami przejmuję i pewnie jak będę takie tematy czytać za 2 miesiące to za głowę się złapię ze zdumienia jakie ludzie stwarzają sobie problemy. Ale póki co czekam na znaki przepowiadające poród (termin za niecały miesiąc, ale lekarz stwierdził, że najprawdopodobniej urodzę wcześniej) i wszelkie informacje są dla mnie bardzo ważne.

Ja jeszcze nie miałam okazji badać sobie rozwarcia, ale znam jedną babkę która badała sama sobie rozwarcie - ale ona jest położną i w przeciwieństwie do laików wie co i jak badać ;)

Gość rytkaw
Dlatego , ze kobiety sa ignorantkami pozniej taki płącz i lament na porodówkach. Mi ostatnio kolezanka z wyzszym wykstzacenieim powiedzial,ze pochwa a szyjka to jedno. W ogole baby jestescie kompletnie neidouczone i nic wam sie nei chce, niech inni zrobia za was

Gość gość
Może być różnie czytałam o tym na blogu www.poloznamama.pl dosadnie wytłumaczone o sprawdzaniu rozwarcia