Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia_gospodyni_hi

Wystarczy alkoholu???

Polecane posty

Więc tak mamy wesele na 80 osób bez poprawin - to znaczy poprawiny będa ale juz w domu mamy tez stół wiejski dlatego bedzie bimberek 80 butele 0,5l wodki 4 wisniowki na stol wiejski 20 butelek lech free beczka piwa normalnego 10 butelek szampana no i z 5l bimberku ale na sali bedzie stal antalek 1,5l i jak sie skonczy dopiero bedzie uzupelniany a i na bramy 15 butelek wodki nie za duzo???

Gość daj przepis zamiast głupio
pytać :D

Gość POŁOWA CI ZOSTANIE JAK NIC

wódki ci zostanie z 30 butelek jak nic, zamiast takiej ilosci wódki moze coś dla pan-nie kazdy pije wódkę.moze jakis vermouth?

Gość ala ma kotaaaa
zależy czy masz zamiar dzielić jeszcze wódką czy to tylko na stoły...? bo u mnie to wygląda tak że jeszcze będą bramy i po weselu też co niektórym mam zamiar dać i muszę dokupić...

Gość mieszanka wybuchowa...
wódka, wisniówka, bimber, piwo.... oby goscie nie namieszali za bardzo... Nie lepiej zamiast tego piwska i wisniówki kupic dobre wino, półsłodie i półwytrwane, białe i czerwone? Jakos mi piwo do wesela nie pasuje, potem tylko kubki i butelki wszedzie sie walją, nie jest to za eleganckie....

Gość ala ma kotaaaa
u mnie też jest piwo lane i uwierz że nie walają się żadne butelki ani kufle. po 1 butelek nie ma po 2 kufle na bieżąco są zbierane . jeśli ktoś ma w rodzinie piwoszy to czemu nie ? nie każdy lubi wódke czy wino

Gość nie sypiam z komiczne
bimber na weselu to raczej chyba nielegalny jest...bez podatku, akcyzy glupio tak bawic sie ze swiadomoscia lamania prawa

Proponuję odjąć jakieś 30 butelek wódki i zastąpić to 15 butelkami whisky :P

tak po pierwsze win kupowac nei bede bo nikt nie bedzie go pil tak samo whisky czy wermouthy U nas liczy się 0,5l na glowe bedzie dokladnie z zespolem i z nami 85 osób wiec mysle ze 80 butele bedzieakurat a to ze zostanie to bardzo dobrze :D goscie jeszcze w niedziele sobie popiją :P Wisniowka jest dla osob ktore za bardzo pic nie beda, piwo bo nei kazdy lubi wodke a mamy kilku piwoszy w rodzince Nic nei bedzie sie walalo bo u mnie w rodzinie sa kulturalni ludzie piwo bedzie wlewane z nalewaka będa plastikowe kubeczki do tego... bimber hehe no juz bez przesady będę go mieć moze ze 3 l góra 5 bedzie stal w slicznym antalku na wiejskim stole, dla siebie chyba mozna bimber pedzic aby go nie sprzedawac a zreszto nei znam sie ale ja tam wcale nei bede sie bawila ze swiadomoscią lamania prawa:P

hmmm chcesz powiedziec ze jak twoi goscie wypili 15 l martini bianco-no to twoi goscie i ty razem z nimi jestescie z wyzszych sfer jak u mnie bedzie wodka i piwo to jestesmy jakims wiejskim ludem:O???

dobra ja nie mamzamiaru sie z nikim gryźć ale tak to zabrzmialo a zreszto czy ktos jeszcze moze odp na moje pytanie ja zapytalam czy starczty itd a nei co zamiast kupowac???

ja nie rozumiem jak można na wesela kupować wermuty? jeśli wino to tylko półwytrawne/wytrawne. co do pytania autorki: jak najbardziej wystarczy tyle alkoholu, aż za dużo tej wódki ;)

a co wy od razu sie rzucacie, dziewczyny... mozna kupic wermut jesli wiesz,ze kilkanascie osób go pije ja alkohol kupowałam pod gosci, bo wiem w czym gustują, np białego wina wziełam symbolicznie, bo prawie nikt go u mnie nie pił, w przeciwienstwie do czerwonego. wracając do pytania... starczy na pewno i jeszcze zostanie

Gość bejbeobejbe
u mnie też było kilka butelek martini, kolezanki same mi zasugerowały, wiec uwazam,ze to dobry pomysł