Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sksajhs

kiedy do ortopedy?

Polecane posty

Gość sksajhs

moja mala ma rok i miesiac i zaczela samodzielnie chodzic od dwoch tygodni , czy powinnam juz isc znia do ortopedy czy jeszcze zaczekac, w domu chodzi juz dobrze, na podworku w bucikach troche slabiej ale daje rade

No bez przesady,dziecko powinno zacząć chodzić do 18 miesięcy,moja córa zaczęła jak miała 16 i to był fajny okres bo przynajmniej nigdzie nie uciekała.:)

Gość sksajhs
do domi 1906, nie chodzi o to ze pozno , tylko czy prawidlowo chodzi , chyba kazde dziecko powinno odwiedzic ortopede jak zacznie chodzic, tak mysle

Do ortopedy mozesz isc jeśli coś Cie niepokoi w chodzeniu dziecka, np. jeśli wykoślawia stopki, kolanka, chodzi na paluszkach. Twoja córeczka dopiero zaczyna stawiac swoje pierwsze kroczki, wiec nie ma sensu tak szybko isc, Ja chodze z synkiem do ortopedy bo strasznie wykoślawia stopki. jedyne co mozęsz teraz zrobic to kupic córeczce wysokie buciki za kostke i ze sztywna piętka, zeby nie koślawila nożek Pozdrawiam

Gość shsajhs
wydaje mi sie ze nie wykoslawia nozek , tylko tak myslalam zeby zajsc dla pewnosci czy wszystko okej

witam,jak moja mala zaczela chodzic poszlam z nia do ortopedy,zreszta na wczesniejszej wizycie powiedzial mi ze jak zacznie chodzic mam przyjsc.poszlam pochodzila chwile po gabinecie na boso pobadal ja i tyle.i nie musisz si emartwic.